01 / 05 / 2024

enerji üreten beton çatılar

enerji üreten beton çatılar

ABD'de evlerin çatılarını örten enerji üretici cam kiremitlerle gelecek için umut veriyor. Almanya'da ise beton molozları geri dönüştüren bilim insanları, hem inşaat şirketlerini hem de çevrecileri sevindirdi...

Borusan EnBW Enerji ile Petrol Ofisi şarj istasyonu için anlaştı!

Yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten Borusan EnBW Enerji ve Petrol Ofisi elektrikli şarj istasyon ağı kurmak üzere stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Buna göre Petrol Ofisi’nin 2000 istasyonunda elektrikli şarj ünitesi kurulacak.

Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! CW Enerji’nin yüzde 20,20’si halka açılacak

Borsa İstanbul’a yeni bir şirket daha geliyor. Güneş paneli üreten CW Enerji şirket sermayesinin yüzde 20,20’sini halka açıyor. Halka arza ilişkin 26 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak. Halka arz fiyatı ise 108,60 lira olarak belirlendi.

Tayfun Küçükoğlu: Enerji üreten evler yapabiliriz!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ''Avrupa’da öne çıkan ‘sıfır enerjili evler’in ötesinde, değil enerji tüketen, üreten evler yapabiliriz'' diye konuştu.

Türkiye Hazır Beton Birliği kuruluşunun 30'uncu yılını kutladı!

1988 yılından beri Türkiye'de beton üreten ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği, 30. yılını kutladı.

Beton molozlar dönüşümle değerlendi!

ABD'de evlerin çatılarını örten enerji üretici cam kiremitlerle gelecek için umut veriyor. Almanya'da ise beton molozları geri dönüştüren bilim insanları, hem inşaat şirketlerini hem de çevrecileri sevindirdi...

Giresun Beton Santrali projesinin ÇED toplantısı 22 Eylül'de!

İkisu Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., Giresun İli, Dereli İlçesi'ne Kırma-Eleme Tesisi ve Beton Santrali projesinin yapılmasını planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 22 Eylül Perşembe günü yapılacak.

Şanlıurfa Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin inşaatı tamamlandı!

10 ilçeden toplanan katı atıkları ayrıştırılarak enerji üretimi yapan tesisi inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi "Türkiye medeniyet anlamında katı atığını ekonomiye kazandırarak enerji üreten bir yapıya kavuşuyor" dedi

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin ikinci fazı ticarete başladı!

Aksa Enerji tarafından temeli 2012 yılında atılan, yerli kömür kullanarak enerji üreten Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin 135 MW’lık ikinci fazının kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapıldı.

Yıldırım'da beton parke fabrikası açıldı!

Yıldırım'ın kendi kendine yeten, kendi ihtiyacını kendi üreten bir kurum olması amacıyla hayata geçirilen Yıldırım Belediyesi Beton Parke ve Bordur Üretim Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yıldırım Beton Parke ve Bordür Üretim Tesisi açıldı!

Yıldırım’ın kendi kendine yeten, kendi ihtiyacını kendi üreten bir kurum olması amacıyla hayata geçirilen Yıldırım Belediyesi Beton Parke ve Bordür Üretim Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Fotovoltaik Enerji Sistemleri Edirne'de açılacak!

Yunanistan’da faaliyet gösteren Fotovoltaik Enerji Sistemleri firması, Edirne'nin Keşan ilçesinde yatırım yapmaya hazırlanıyor. Güneş enerjisinden elektrik üreten firmanın yetkilisi Kalenteridis Evaggelos “Keşan’dan Trakya'ya ve sonrasında Türkiye'ye açıl

Türkiye Termik santrallerle yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelecek!

İnşaat ve enerji sektörü için sigorta çözümlerinde uzmanlaşmış, yıllık 3.5 milyar euroluk prim üreten Alman sigorta şirketi VHV, tecrübelerini Türk sigorta sektörüne aktarmayı hedefliyor.

Kasım Kutlu: Enerji sıkıntımızı güneş panelleri bitirir!

İşadamı Kasım Kutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a yazdığı mektupta, "Yapılan her konutun üzerine elektrik enerjisi üreten güneş panelleri yerleştirilse, Türkiye'nin enerji sıkıntısı kalmaz" dedi

enerji üreten beton çatılar Haberi

enerji üreten beton çatılar

ABD'de evlerin çatılarını örten enerji üretici cam kiremitlerle gelecek için umut veriyor. Almanya'da ise beton molozları geri dönüştüren bilim insanları, hem inşaat şirketlerini hem de çevrecileri sevindirdi... 


Eğer dünyaya gelen güneş enerjisini tam olarak yakalayıp değerlendirebilseydik, her birey, bugünkünün dört-beş katı daha çok enerji kullanabilirdi. Hem de bedava olarak. 

Güneş panellerinden elektrik ve sıcak su elde etmeyi öğrendik. Ama bunun için göze pek hoş görünmeyen borular, kablolar, kutular, depolar monte etmek zorundayız. Geçtiğimiz hafta, ABD'nin Los Angeles kentinde tanıtımı yapılan yeni güneş eneıji panelleri ise adeta görünmez nitelikteydi. Çünkü güneş panelleri, evin çatısmdaki cam kiremitlere gizlenmişti. 


ÇARE BU TÜR EVLERDE 


Akşam saatlerinde yapılan tanıtım için Universal Stüdyolan'ndaki bir ev seçilmişti. Bu ev televizyon seyircileri için yabancı değildi. 

"Çaresiz Ev Kadınları" (Desperate Housewives) dizisinin çekimlerinin...