13 / 05 / 2024

enerji üretim sektörü

enerji üretim sektörü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "Son 1 yılda kurulu güç yüzde 10, santral sayısı yüzde 17 arttı, Enerji üretim sektörüne 8 ayda yaklaşık 6 milyar dolarlık yatırım yapıldı"

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

İnşaat sektörü, üretim ve ihracata odaklandı!

Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olan inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri, sürdürülebilir binalar ve inşaat malzemesi imalatının yanında üretim ve ihracatın önemine de dikkati çekti.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yepyeni bir yenilik geldi. İŞ Bankası Grubu faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. İşte detaylar…

Çimento fiyatları uçtu! Çimento sektöründe üretim ve satışlar durma noktasına geldi! 2022 güncel çimento fiyatları...

Çimento sektöründe satışlar ve üretim gerilemeye başladı. Türkçimento üyelerinin toplam çimento üretimi geçen senenin aynı ayına göre yüzde 8,2'lik düşüş gösterdi. Peki çimento fiyatları ne kadar? 2022 çimento fiyat listesi...

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Sektör Enerji Danışmanlık İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sektör Enerji Danışmanlık İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Elvan tarafından kuruldu.

İnşaat sektörü için çanlar çalıyor!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Gündoğan, bugünkü yazısında inşaat sektöründe oluşan sorunlara değindi.

İnşaat ve enerji sektöründe kredi krizi!

Bankalar ve şirketler inşaat ve enerji sektöründe 20 milyar dolara yakın sorunlu kredinin yeniden yapılandırılmasında ilerleme kaydetmekte zorlanıyor.

İnşaat sektöründe arz talep dengesi oluşacak!

Başyapıt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat İzsiz, sektörün 2020 yılında normalleşeceğini söyleyerek, "Bence temel sorun üretim noktasında sektörümüzde fırsatçılar var" dedi.

enerji üretim sektörü Haberi

enerji üretim sektörü



Enerji yatırımlarında 2013 için hedeflenen seviyede gidildiğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:


"2012 yılı ağustos ayı sonunda 55 bin 380 megavat olan Türkiye toplam enerji kurulu gücü 2013 ağustos sonu itibarıyla yüzde 10,4 artışla 61 bin 151 megavat değerine ulaştı. Santral sayısı ise aynı dönemde yüzde 17 artışla 733’den 861’e çıktı. 2012’nin tamamında 4 bin 150 megavat devreye girmişken, sadece bu yılın ilk 8 ayında 4 bin 100 megavat gücünde 131 santral devreye girdi."


Yıldız, enerji üretim sektörüne 8 ayda yaklaşık 6 milyar dolarlık yatırım yapıldığına dikkati çekerek, ağustos ayları baz alındığında geçen yıl bir ay içinde 367 megavat devreye girmişken, bu yıl bu rakamın 870 megavat olduğunu vurguladı.


"Asıl sevindirici olan husus, yerli ve yenilenebilir kaynaklardan devreye giren kurulu gücün geçen...