27 / 04 / 2024

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.



Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği (TÜRKÇİMENTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada çimento sektörünün yapılan yatırımlarla 2022'de 119 milyon ton kapasiteye ulaştığını dile getirerek "Sektör olarak 2022 yılının rakamlarıyla dünyanın beşinci büyük, Avrupa'nın da lider üreticisiyiz. 119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." dedi.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği (TÜRKÇİMENTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2022 yılına ilişkin üretim, satış ve ihracat rakamlarını masaya yatırarak, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinden sonra yaraların hızla sarılması amacıyla bölgeye destek vermeyi sürdürdüklerini dile getirdi.

Geçen yılın, koronavirüs salgını döneminin olumsuz yansımaları ve Ukrayna-Rusya Savaşı'nın olumsuz etkileri nedeniyle verimli bir sene olarak değerlendirilemediğine değinen Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği (TÜRKÇİMENTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, inşaat sektöründe yaşanan küçülmenin de etkisiyle çimento sektörünün 2022'yi iç ve dış satışlarda tonaj olarak daralma ile tamamladığını dile getirdi.


Geri Dön