28 / 07 / 2024

Enerjide kuluçka

Enerjide kuluçka

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Yenilebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında, "Enerji Verimlilik Kuluçka Merkezi" kuracaklarını bildirdi...

TOKİ’den Konya Kulu'da ucuz konut fırsatı! 2+1'ler 608 bin TL'ye!

TOKİ Konya Kulu 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Kulu'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Kulu'da  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Kulu sosyal konut projesi...

TÜBİTAK’tan girişimcilere 450 bin TL hibe desteği! Son başvuru tarihi 29 Temmuz

Teknopark İstanbul kuluçka merkezi Cube Incubation, BİGG Cube Incubation Programı kapsamında yeşil dönüşüm fikri olan girişimci adaylarına başvuru çağrısı yaptı. 450 bin TL hibe desteği sağlanacak projeler için ön başvurular 29 Temmuz 2022 Cuma gününe kadar alınacak.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destekleneceği açıklandı.

Girişimciler düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor!

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu yaptığı açıklamada "Kuluçka mezuniyeti sonrası girişimciler; post kuluçka olarak adlandırılan dönemde düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor." dedi.

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırım!

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırımla teknolojik çalışmaları geliştirmek amacıyla Türkiye’nin ‘uluslararası kuluçka merkezi' kuruldu. 

Teknoparklardaki işletmelerden 2 ay kira alınmayacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, teknopark yönetici şirketlerine, kuluçka firmalarından ve teknoparklarda bulunan restoran ve kafe gibi ticari işletmelerden 2 ay boyunca kira alınmayacağını belirtti…

Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezi 2020'de açılacak!

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ortalığında kurulan Teknopark İstanbul 10. yılını kutluyor. Teknopark İstanbul kapsamında inşa edilen Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezi 2020'de hizmete açılacak.

İstanbul Havalimanı havacılık sektörünün en önemli kuluçka merkezi olacak!

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Samsunlu, “Bir teknoloji üssü gibi hizmet verecek ve dünyanın en akıllı havalimanlarından biri olacak İstanbul Yeni Havalimanı, havacılık sektörünün en önemli kuluçka merkezlerinden biri olacak" dedi..

Kahramanmaraş'ta Teknokent temeli atıldı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) Teknokent Yönetici A.Ş. idare binası ve kuluçka merkezinin temeli törenle atıldı.

GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık Merkezi binasına sertifika!

Gaziantep'teki GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi binası, Türkiye'de tadilat görmüş yapı kategorisinde Alman Pasif Ev Enstitüsünden EnerPHit sertifikası aldı.

Balıkesir Şeker Kuluçka Tesisleri 8.8 milyon TL'ye satışta!

Bandırma 1.İflas Müdürlüğü Balıkesir İli, Bandırma ilçesi, Akçapınar Köyü'ndeki Şeker Kuluçka Tesisler'ni satışa çıkardı. 22 Temmuz'da ihale edilecek olan tesisin satış bedeli 8 milyon 838 bin 304 TL olarak belirlendi

KOSGEB desteğiyle ABD'de kuluçka merkezi kurulacak!

Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı kapsamında 3 konsorsiyum, ABD'de merkez kurmaya hak kazandı. Kurulacak merkeze KOSGEB'in toplam 11 milyon 550 bin dolar destek sağlayacağı düşünülüyor.

Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası'nın temeli atıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası Temel Atma Töreni'nde, teknoparkların, bilginin teknolojik faaliyetlere dönüştürüldüğü önemli merkezler olduğunu söyledi.

Enerjide kuluçka Haberi

Enerjide kuluçka

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yenilebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında, "Enerji Verimlilik Kuluçka Merkezi" kuracaklarını bildirdi. Konukoğlu, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki "5. Türkiye Enerji Zirvesi" kapsamında düzenlenen "Yerel Girişimcilerin Enerji Piyasasından Beklentileri" konulu oturumda yaptığı konuşmada, Gaziantep'in her zaman Türkiye'nin iki katı büyüdüğünü belirterek, bunun en güzel örneğinin de kentteki elektrik tüketiminde görülen artış olduğunu söyledi. 


30 FİRMA ÜRETİYOR 


Gaziantep'in 2005 yılında 1 milyar 984 milyon kilovatsaat olan toplam sanayi yıllık elektrik tüketiminin 2013 yılı sonunda 4 milyar 665 milyon kilovatsaate çıktığına dikkati çeken Konukoğlu, "Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde 800 firma faaliyet gösteriyor. Devreye alınan 5. OSB'de su anda 30 firma üretim yapıyor ve 70 firmanın inşaatı devam...