10 / 05 / 2024

Enerjide Türkiyenin stratejik önemi

Enerjide Türkiyenin stratejik önemi

ABD Enerji Enformasyon İdaresi Raporu'nda, Türkiye'nin, petrol ve doğalgaz iletiminde önem kazanan stratejik bir konumda olduğu belirtildi.

Türkiye için sevindiren gelişme! Beyaz petrol fırsatı

Dünya genelinde ısınma ve tarım gibi birçok alanda kullanılan ve beyaz petrol olarak bilenen jeotermal enerji Türkiye'ye üst sıralara yükseltiyor. Jeotermal enerjide Türkiye, dünyada 7'nci Avrupa'da 1'inci sıraya çıktı.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Yenilenebilir enerjide Türk-Alman iş birliği devam edecek!

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Thilo Pahl, Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret hacminin 36 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Türkerler Holding'in PR ajansı Salt İletişim Grup oldu!

Türkerler Holding kurumsal ve bağlı markaları Mahall Bomonti İzmir, Mahall Ankara ve Çiftçi Towers projelerinin tüm stratejik iletişim faaliyetlerini Salt İletişim Grup yürütecek.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Enerjide Türkiye'nin stratejik önemi artıyor!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi Raporu'nda, Türkiye'nin, petrol ve doğalgaz iletiminde önem kazanan stratejik bir konumda olduğu belirtildi.

Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'ndaki Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi'nin açılış töreninde, burada protokol konuşması yapmayacağını belirtti.

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Türkiye genelinde 3 yılda 123 alışveriş merkezi açılması bekleniyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık ile araştırma şirketi Akademetre Araştırma & Stratejik Planlama işbirliğiyle hazırlanan rapora göre Türkiye genelinde 3 yılda 123 alışveriş merkezi açılması bekleniyor...

Türkiye genelinde 3 yılda 123 AVM açılacak!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık ile araştırma şirketi Akademetre Araştırma & Stratejik Planlama işbirliğiyle hazırlanan rapora göre alışveriş merkezi sektörünün 2016 yılında yüzde 46 oranında büyüyeceği öngörülüyor...

Enerjide Türkiyenin stratejik önemi Haberi

Enerjide Türkiyenin stratejik önemi

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) Raporu'nda, Türkiye'nin, Rusya, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinden gelen petrol ve doğalgazın Avrupa'ya iletiminde stratejik öneminin giderek arttığı ifade edildi.



İstanbul ve Çanakkale boğazlarının önemine vurgu yapılan raporda, 2013'te bu boğazlardan geçen toplam ham petrol miktarının günlük ortalama 2,9 milyon varil olduğuna değinildi.


Türkiye'nin boğazlarının deniz yoluyla petrol ulaşımı açısından dünyanın en fazla ham petrolünün geçtiği altıncı büyük geçit bölgesi olduğuna dikkati çekilen raporda, 2013'te deniz yoluyla iletilen toplam ham petrolün yüzde 5,1'inin Türkiye boğazlarından geçtiği vurgulandı.


Raporda, Kuzey Irak'ın Kerkük ve Erbil bölgelerinden boru hatları ve kamyonlarla taşınan ham petrolün, Türkiye'nin güneyindeki Ceyhan Limanı'ndan dünya pazarlarına açıldığı anımsatılarak, mayıs ayında günlük ortalama 550 bin varilin bu limandan küresel piyasalara iletildiği bilgisine yer verdi.


Azerbaycan'dan gelen ham petrolün...