14 / 05 / 2024

enerjide yenilenebilirlik

enerjide yenilenebilirlik

Petrol fiyatındaki düşüş yenilenebiliri etkilemeyecek. Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Thomas Becker, "Hazirandan bu yana düşen petrol fiyatları, yenilenebilir enerjiye yapılacak yatırımları kesinlikle azaltmayacak" dedi.

Almanya enerjide B planına geçiyor: “En kötüsü olursa harekete geçebiliriz”

Almanya enerjide kış hazırlığı yapıyor. Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya sanayide çarklarının dönmesi ve konutlarda ısınma ve elektrik sorununa nükleer çözüm arıyor. Bu amaçla ülkedeki 3 nükleer santralde ikisi acil durum rezervi olarak beklemede tutulacak.

Enerjide yüksek fiyatlar yaşanacak uyarısı: Petrol ve doğal gaz krizi geliyor

Ekonomi uzmanları enerjide büyük kriz yaşandığına dikkat çekerek uyardı. Petrol ve doğal gazda yüksek fiyat riski kapıda. Rusya Ukrayna savaşının ardından küresel piyasalarda yaşanan arz sorunları nedeniyle dünya ekonomilerinde daralma ve resesyon bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Enerjide ülkemizi daha da ileri götüreceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşa edilen hidroelektrik santrallerle Türkiye'yi bu alanda farklı boyuta taşıdıklarını belirterek, "Enerjide ülkemizi inşallah daha da ileri götüreceğiz" dedi.

Kripto para madenciliğindeki kısıtlamaları enerjide dışa bağımlılık tetikliyor!

Enerjide dışa bağımlılığın kripto para madenciliğindeki kısıtlamaları tetiklerken, tasarruf sahiplerinin de tasarruflarını kripto borsaları üzerinden yurt dışına çıkarmasına neden olduğu belirtildi.

Enerjide yatırımcıya 40 milyar dolarlık fırsat!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut: "Türkiye’nin 2023’e kadar enerjide yapması gereken yatırım 100 milyar dolar seviyesinde. Biz bu miktarın minimum 40 milyar dolarlık kısmının özel sektör tarafından yapılacağını düşünüyoruz” dedi.

Kentsel dönüşüm cari açığı azaltabilir!

Erensan Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla enerjide ithal olan kaynakların daha verimli kullanımı sağlanarak cari açığın ciddi oranda azalabileceğinin altını çizdi.

ÇEDBİK Yeşil Binalar Kongresi başladı!

"ÇEDBİK Yeşil Binalar Kongresi 2016" etkinliği başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu, enerjide dışa bağımlılığının yüzde 75'ler düzeyinde seyrettiğini belirtti.

Osman Kipoğlu'ndan enerji tasarrufu için kolay uygulanabilir ipuçları!

EWE Turkey Holding’e bağlı enerji verimliliği danışmanlığı şirketi Enervis, Enerji Verimliliği Haftası’nda Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için verimlilik çözümlerinin hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

Paşa Karadeniz: Türkiye enerjide kendi kaynaklarına yönelmeli!

Paşa Karadeniz: “Yenilenebilir enerji yatırımlarının önü açılarak Türkiye’nin dışa bağımlılığı azaltılabilir” dedi. Türkiye’nin doğalgaz ithalatının yüzde 60’ını karşılayan Rusya, petrol ve kömür ithalatımızda da önemli bir yere sahip.

Ariston Thermo enerjide verimlilik ve tasarrufu halka anlatacak!

Yenilenebilir enerji teknolojileri, kombi ve termosifon ürünleri ile pazarın güçlü markaları arasında yer alan Ariston Thermo , kullanıcılara enerjide verimlilik ve tasarrufu anlatmak için tanıtım araçlarıyla 80 ile ulaşacak.

Enerjide 2015 iyi geçti 2016 müjdeyle geldi!

Enerji sektörü açısından 2015 oldukça verimli geçti. Şirketler zor geçen yıla rağmen yatırımlarda hız kesmezken, 2016 için ise beklentilerini daha büyük tuttu.

İnşaatta gelecek yenilenebilirlik üstüne kuruluyor!

Rekabet ortamı her geçen gün yoğunlaşan inşaat sektöründe ekolojik duyarlılık, sadece benzer fırsatlar sunan projelerden ayrışma imkanı yaratmıyor, aynı zamanda tüketici nezdinde önemli bir farkındalık da ortaya koyuyor.

Türkiye’deki binaların 2023'e kadar yenilenmesi gerekiyor!

3. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda uzmanlar, “Yaşanabilir Şehirler” için “Akıllı ve Enerjide Verimli Şehirlerin” önemine dikkat çekti. Mengüç: “Türkiye’de 6,5 milyon bina var. Bu binaların 2023 yılına kadar yenilenmesi gerekiyor.” dedi.

enerjide yenilenebilirlik Haberi

enerjide yenilenebilirlik

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Thomas Becker, "Hazirandan bu yana düşen petrol fiyatları yenilenebilir enerjiye yapılacak yatırımları kesinlikle azaltmayacak" dedi.


Becker, düşen petrol fiyatlarının yenilenebilir enerjiye etkileri ve rüzgar enerjisinin geleceği hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. 


Petrol fiyatlarındaki düşüşün yenilenebilir enerji yatırımlarına olumsuz etki oluşturmayacağını belirten Becker, "Bu değişim Ukrayna krizi ile başladı, petrol fiyatlarındaki düşüş geçici. Ukrayna ve Rusya krizinde yaşanan olaylar da bu düşüşü devam ettirici etkiye sahip. Hazirandan bu yana düşen petrol fiyatları yenilenebilir enerjiye yapılacak yatırımları kesinlikle azaltmayacak" diye konuştu.


Becker, Suudilerin petrol üretimini azaltma kararının piyasada kabul görmediğini söyleyerek, "Suudilerin bu kararı kesinlikle şu an petrol fiyatlarının geleceğinde düşürücü ya da yükseltici bir etki oluşturmaz" ifadesini kullandı.


Ulaşım için kullanılan petrol hariç olmak üzere, gelecekte güneş, rüzgar, nükleer,...