23 / 07 / 2024

Enerjinin kredisi yüksek mi

Enerjinin kredisi yüksek mi

Bankaların enerjiyle ilgili sektörlerde kullandırdığı kredilerin hacmi 1 yılda yüzde 32 arttı. Sektöre yönelik toplam kredi hacmi mayıs sonu itibariyle 66 milyar 716 milyon 936 bin lirayı buldu.

İnşaat kredilerinde ödeme oranlarına göre illerin listesi belli oldu! En yüksek ödenmeme oranı Hatay'da!

Ekonomist Şenol Babuşcu, en yüksek inşaat kredisi ödenmeme oranına sahip 10 ili açıkladı. İşte inşaat kredisi ödememe oranına sahip illerin listesi...

Akbank'tan yeni bir fırsat: Yüksek limitli ihtiyaç kredisi

Nakdi ihtiyaçları karşılamak üzere Akbank’tan yüksek limitli kredi kampanyaları gelmeye devam ediyor. Bu kez de Akbank, 100 bin TL ve üzeri ihtiyaç kredisi sundu. Yüksek limitli krediye müşterilerin başvurmaları bekleniyor.  Bu kampanya belirli şartları ve aşamaları kapsamaktadır. 

ABD'de mortgage faizleri Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyede!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,79 ile 2022 yılının Kasım ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviyede kalmayı sürdürdü.

ABD'de mortgage faizleri, Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviye çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,71 ile 2022 yılının Kasım ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye çıktı.

ABD'de mortgage faizleri son 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,62 ile 2022 yılının Kasım ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.

Konut kredisi faizleri 2 Ağustos 2019'dan beri en yüksek seviyesinde!

Türk Lirası mevduat faizi ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yükseliş devam ediyor. İhtiyaç kredisi yıllık faizleri yüzde 22,85'e ulaştı. TL bazlı konut kredi faizleri 39 baz puan artış göstererek yüzde 17,88 oldu ve konut kredisi faizleri 2 Ağustos 2019’dan beri olan en yüksek seviyesini gördü.

Konut kredisi faizleri son 2 yılın en yüksek seviyesinde!

Konut kredisi faiz oranları 2 Ağustos 2019’dan bu zamana kadar en yüksek seviyesine ulaştı. Faiz oranları 25 Eylül itibariyle haftalık 64 baz puan yükselişle yüzde 14,78’e yükseldi...

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların merakla beklediği konulardan. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Yüksek faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların en çok araştırdığı konu oldu. Peki konut kredisinde yapılandırma olacak mı? 

Yüksek faizle konut kredisi çekenlere yapılandırma müjdesi!

Yüksek faizle konut kredisi çekenlere yapılandırma müjdesi geldi. Peki hangi bankalar yapılandırma yapıyor? İşte tüm merak edilenler...

Enerjiyi verimli kullanan konutlara yüksek konut kredisi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik’te önemli değişiklikler yaptı. Yapılan değişikliğe göre enerjiyi verimli kullanan konutlara yüksek konut kredisi verilecek. 

Yüksek faiz konutu vurdu!

Faiz oranlarının yüksek olması kredili konut alımlarını olumsuz etkiledi. Banka kredili alımlar yüzde 41 azaldı. 2017’de her 3 konuttan 1’i banka kredisi ile satılırken, bu rakam 2018’de her 5 konutta 1’e geriledi.

Konutta yüksek faiz senetli satışı başlattı!

Konut kredisi faiz oranlarının son 8,5 yılın en yüksek seviyesine ulaşması inşaat firmalarını senetli satışa yöneltti. Bazı inşaat firmaları, piyasayı canlı tutmak adına peşin fiyatına 60 aya varan senetli konut satışına başladı...

Enerjinin kredisi yüksek mi Haberi

Enerjinin kredisi yüksek mi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, Türkiye'de son yıllarda artan enerji yatırımları, bankaların kullandırdığı kredilerin sektörel dağılımında da kendini gösterdi.


Enerjide yeni yatırımları hayata geçirmek isteyen ya da varolan yatırımlarını geliştirmeyi hedefleyen yatırımcıların bankaların kapısını çalmasıyla sektördeki kredi hacmi ciddi bir artış kaydetti. Bankaların enerji yatırımları için kullandırdığı kredilerin hacmi mayıs ayı sonu itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 32 arttı.


Bankaların, "enerji üreten madenlerin çıkarılması", "nükleer yakıt, petrol rafineri ve kok kömür üretim sanayi" ve "elektrik, gaz ve su kaynakları üretim dağıtım sanayi" alanlarında geçen yılın mayıs ayında 50 milyar 430 milyon 85 bin liraya ulaşan kredi hacmi, bu yılın aynı ayında 66 milyar 716 milyon 936 bin liraya çıktı. Böylece yıllık bazda kredi hacmi 16...