19 / 05 / 2024

Enerjisa hes satışı

Enerjisa hes satışı

Sabancı ve Alman E.ON’un ortaklığı olan Enerjisa, şirketin borç seviyesini düşürmek amacıyla yatırım süreçleri devam eden ve toplam 900 MW kurulu güçte planlanan 3 hidroelektrik santralinin (HES) satışını hedefliyor.

TMSF, HES Hacılar Elektrik'in gayrimenkullerini satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, HES Hacılar Elektrik A.Ş.'nin gayrimenkullerini satışa sundu.

TMSF, HES Hacılar Elektrik'in Balıkesir ve Muğla'daki gayrimenkullerini satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, HES Hacılar Elektrik A.Ş.'nin Balıkesir ve Muğla'da yer alan gayrimenkullerini satışa çıkardı.

TMSF, HES Hacılar Elektrik'in Balıkesir ve Bodrum'daki gayrimenkullerini satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, HES Hacılar Elektrik A.Ş.'nin Balıkesir ve Bodrum'daki gayrimenkullerini satışa çıkardı.

İhlas Gayrimenkul, Enerjisa davasında anlaşma yoluna gitti!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş. dava antlaşması hakkında açıklama yaptı.

ÖİB 79'uncu HES'i satıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 78 HES satıldı. Yenice HES ile 79 olması beklenen satış 38 milyar TL gelir sağladı.

Güriş, Sivas Çermikler Barajı'nı satın aldı!

Güriş Holding Sivas Çermikler Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni (HES) satın aldı. Son bir ayda 2 yeni santral alan holding Çermikler ile birlikte portföyündeki HES sayısını 6'ya yükseltti.

Siirt Çetin HES satılıyor!

Norveç'in yenilenebilir enerji şirketi Statkraft, Siirt'te bulunan Çetin Hidroelektrik Santrali'nin (HES) satışı için Garanti Yatırımı yetkilendirdi.Statkraft, 2009'dan beri Türkiye'de faaliyet gösteriyor.

Güriş Holding, Giresun Espiye HES'i satın aldı!

Güriş Holding, Espiye HES'i satın aldı. 14,07 MW kurulu güce sahip Espiye Espiye Hidro Elektrik Santrali, 20 bin konutun aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güce sahip.

Enerjisa 2018'de halka açılmayı hedefliyor!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Göçmen, Enerjisa’nın 2018 başında halka açılacağını belirtti. Göçmen, azınlık hissesi satıp halka arzı desteklemek istediklerini söyledi.

Enerjisa'nın yeni CEO'su Kıvanç Zaimler oldu!

Enerjisa Üst Yöneticisi (CEO) Yetik Mert'in 29 Şubat itibariyle görevinden ayrılma kararı almasının ardından bu göreve şirket bünyesindeki Satış Şirketleri Genel Müdürü Kıvanç Zaimler'in atanması uygun görüldü.

Enerjisa, 3 hidroelektrik santralinin satışını hedefliyor!

Sabancı ve Alman E.ON’un ortaklığı olan Enerjisa, şirketin borç seviyesini düşürmek amacıyla yatırım süreçleri devam eden ve toplam 900 MW kurulu güçte planlanan 3 hidroelektrik santralinin (HES) satışını hedefliyor.

Güriş Holding Artvin Arpa HES'i satın aldı!

Güriş Holding, Artvin'in Borçka ilçesindeki Arpa Hidroelektrik Santralini (HES) satın alarak elektrik üretim santral sayısını 14'e çıkardı..

Güriş Holding, santral sayısını 14'e çıkardı!

Güriş Holding, elektrik üretim yatırımlarına devam ediyor. Güriş Holding, Artvin'in Borçka ilçesindeki Arpa Hidroelektrik Santralini (HES) satın alarak elektrik üretim santral sayısını 14'e çıkardı.

Enerjisa hes satışı Haberi

Enerjisa hes satışı

Halka arzını en erken 2017 yılının üçüncü çeyreğine öteleyen Enerjisa, Siirt ve Muş’taki toplam kurulu güçleri 900 MW olarak planlanan 3 hidroelektrik santralinin (HES) satışı için düğmeye bastı. Reuters’in haberine göre, Sabancı Holding ve Alman E.ON’un yüzde 50-50 ortaklığı olan Enerjisa’nın, portföyünü konsolide etmek ve şirketin borç seviyesini düşürmek amacıyla yatırım süreçleri devam eden 3 hidroelektrik santralinin satışını hedeflediği bildirildi. Bilgi sahibi üç kaynağın verdiği bilgiye göre, söz konusu santraller 400 MW kurulu güce sahip olması planlanan Siirt’teki Botan Çayı üzerindeki Pervari HES, Muş’ta Murat nehri üzerinde bulunan 280 MW’lık Alpaslan II HES ve Siirt il sınırlarında yer alan 168.4 MW’lık İncir HES. Bir kaynak, “Enerjisa’nın 3 HES’i için başlatılan süreç devam ediyor. Enerji sektöründe hedefler istendiği gibi gitmiyor....