29 / 04 / 2024

Enflasyon oranları 4 ocak

Enflasyon oranları 4 ocak

Taşınmaz mal kiralayan kiracıların sözleşmelerinin bir seneliğine daha yenilenmesi durumunda, kira bedeline belli kanunda belirtilen oranlarda zam yapılıyor. Enflasyon oranları 4 Ocak'ta saat 10:00'da açıklanacak..

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zam enflasyon verilerine göre yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı? 

Enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak?

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Enflasyon oranları gündemde yer alan konulardan biridir. İşte vatandaşların araştırdığı Temmuz ayı enflasyon oranlarına dair detaylar!

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi raporu için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrildi. Bilindiği üzere her ay enflasyon oranı, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim ile hesaplanmaktadır. Peki Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Mayıs 2022 enflasyon beklentisi nedir?

Nisan 2022 enflasyon oranları resmen açıklandı! İşte TEFE TÜFE Nisan 2022 enflasyon oranları!

Merakla beklenen TEFE TÜFE Nisan 2022 oranları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki Nisan 2022 enflasyon oranları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Nisan 2022 enflasyon oranları...

Enflasyon endeksli konut kredileri 2020 Mart’ta ne kadar oldu?

Enflasyon oranlarında yükselişin devam etmesi ile enflasyon endeksli konut kredisi faizleri de bir kez daha arttı. Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Mart ayında ne kadar oldu?

2020 Mart ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların yakından takip ettiği enflasyon oranları bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından bugün açıklandı. Böylece 2020 Mart ayı kira artış oranları da belli oldu. Peki bu ay kiranıza ne kadar zam gelecek? İşte 2020 Mart ayı kira artış oranları...

2020 Şubat ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği enflasyon oranları bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından bugün açıklandı. Böylece 2020 Şubat ayı kira artış oranları da belli oldu. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 2020 Şubat ayı kira artış oranları...

2020 Ocak ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği enflasyon oranları TÜİK tarafından bugün açıklandı. Böylece 2020 Ocak ayı kira artış oranları da belli oldu. Peki Ocak 2020'de kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 2020 Ocak ayı kira artış oranları...

Enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Kasım ayı enflasyon oranları açıklandı. Enflasyondaki güncelleme sonrasında Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları Aralık ayında ne kadar oldu?

2019 Aralık ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracılar tarafından merakla beklenen enflasyon oranları TÜİK tarafından bugün açıklandı. Böylece 2019 Aralık ayı kira artış oranları da belli oldu. Peki Aralık 2019'da kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 2019 Aralık ayı kira artış oranları...

Konut kredisi faiz oranları yüzde 0.90'a düştü mü? 

Enflasyon oranlarındaki düşüşün ardından enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları geriledi. Enflasyon Endeksli konut kredisi faiz oranları kasım ayında yüzde 0.90 oldu...

Enflasyon oranları 4 ocak Haberi

Enflasyon oranları 4 ocak

Enflasyon oranları 4 Ocak'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Taşınmaz mal kiralayan kiracıların sözleşmelerinin bir seneliğine daha yenilenmesi durumunda, kira bedeline belli kanunda belirtilen oranlarda zam yapılıyor.


Kira zam hesaplamaları konut ve işyelerinde farklı şekilde yapılıyor. Konut kira artışı hesabında dönemin üretici fiyat endeksi oranları kullanılıyor. İşyerleri için ise böyle bir zorunluluk bulunmuyor.


Konuttaki kiracıya yapılacak zam hesabında; TÜİK'e göre ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. Yargıtaya göre ise, on iki aylık ortalamalar baz alınıyor. Bu oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.


Aralık 2015 tarihinde açıklanan verilere göre, yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 1,42 düştü.


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,42 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde...