29 / 04 / 2024

Enflasyon oranları açıklanma zamanı

Enflasyon oranları açıklanma zamanı

Kira sözleşmesinin senenin sonunda yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Hesaplamada dönemin enflasyon oranları kullanılıyor. Bu aya ait enflasyon oranları 5 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak..

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışınından sonra yağtığı değerlendirmede yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı. 

HSBC yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı: Yüzde 70'e yakın olacak!

Ağustos ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra HSBC, Türkiye için enflasyon tahminlerinde güncellemeye gitti. Böylece 2023 sonunda enflasyonun yüzde 70’e yakın olması bekleniyor. 

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zam enflasyon verilerine göre yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı? 

Enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak?

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. 

ENAG mart ayı enflasyon verilerini açıkladı!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) mart ayına yönelik enflasyon verilerini açıkladı. ENAG'a göre martta enflasyon yüzde 5.8 arttı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon açıklaması! Yüzde 45'in altına gerilemesini bekliyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den kritik enflasyon mesajı geldi. Peki "Nisan ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? TÜİK Nisan ayı rakamları hangi gün belli olacak? İşte detaylar...

TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yönde? 2023 Nisan ayı enflasyon oranları açıklanacak mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), her ay açıkladığı enflasyon rakamlarıyla birçok ekonomik faktörü etkiliyor. Nisan ayı enflasyon rakamları da merakla bekleniyor. Bu rakamlar, asgari ücret, emekli maaşı ve memur zammı gibi birçok önemli konuya yön veriyor. Peki TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yön

Maaşlar değişecek mi? Şubat ayı enflasyon oranları açıklandı mı?

Şubat ayı enflasyon verilerinin açıklanıp açıklanmadığı sorgulanıyor. Ocak ayı enflasyonu yüzde 57,68 olarak kaydedildi. Bununla birlikte maaş zammı da araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte detaylar!

Aralık 2022 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Aralık 2022 rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen TEFE TÜFE Aralık 2022 rakamları resmen açıklandı. Peki Aralık ayı enflasyon rakamları ne oldu? İşte Aralık 2022 TEFE TÜFE oranları...

ABD Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı! Altın ve dolar fiyatları ne oldu? Piyasalarda son durum!

Piyasaların merakla beklediği ABD Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı. Verilerin açıklanamsı ile gözler altın ve döviz piyasasına çevrildi. Peki altın ve dolar fiyatları ne oldu? İşte piyasalarda son durum...

Kasım 2022 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Kasım 2022 rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği TEFE TÜFE Kasım 2022 rakamları resmen açıklandı. Peki Kasım ayı enflasyon rakamları ne oldu? İşte Kasım 2022 TEFE TÜFE oranları...

Enflasyon oranları açıklanma zamanı Haberi

Enflasyon oranları açıklanma zamanı

Enflasyon oranları 5 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak!

Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesinin senenin sonunda yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor.


Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Kira hesaplamalarında kullanılan ÜFE oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.


ÜFE, belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat...