20 / 05 / 2024

enflasyon sepetinde neler var

enflasyon sepetinde neler var

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) enflasyon hesaplamasında kullandığı enflasyon sepetinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dönemindeki yaygın tüketim kalemleri dikkate alınarak güncellenmesini talep etti.

Aile bütçelerinde kira, faturalar ve gıdanın ağırlığı düştü mü? Vatandaşlar tepkili!

Enflasyon sepetinde yapılan güncelleme ile beraber gıda ve konutun ağırlığı düşürüldü. Gazeteci Ozan Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. Peki vatandaşlar ne dedi? İşte sosyal medyadan verilen o yanıtlar...

Enflasyon sepetinde gıda ve konutun ağırlığı azaltıldı! TÜİK'ten yeni yıl güncellemesi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon sepetinde güncellemeye gitti. Buna göre sepete eklenen maddeler olurken, gıda ve konutun ağırlığı azaltıldı. İşte detaylar...

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

Yılbaşı sepetleri ne kadar? Carrefoursa, Migros, Trendyol 25 Aralık 2022 fiyat listesi...

Yeni Yıl için geri sayım başladı. Zincir marketler de yılbaşı sepetleri hazırladı. Yılbaşı sepetleri, müşterilerin yılbaşında beğendiği yiyecekleri içerir. Peki marketlerin yılbaşı sepetinde neler var? Migros, Carrefoursa, Trendyol yılbaşı sepeti fiyat listesi...

'Enflasyon ve döviz kuru fırlayacak, görülmemiş bir kriz patlayacak KKM'ler iptal edilecek'

Merkez Bankası faizi indirdi ve dövizde büyük bir hareket görülmedi. Piyasa oyuncuları Merkez Bankası'nın arka kapıdan döviz satarak kuru tuttuğunu söylüyor. Peki iktidarın bir döviz planı var mı? Seçime kadar neler olacak? Seçimlerden sonra enflasyon, döviz ve faiz üçgeninde neler yaşanacak?

Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu enflasyon rakamlarının nasıl düşürüleceğini açıkladı. Seçime kadar neler yapılacak

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, enflasyon rakamlarına ilişkin konuşurken, seçime kadar hangi yolların izleneceğini açıkladı.

Emekliler enflasyon sepetinde Kovid-19 güncellemesi istiyor!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) enflasyon hesaplamasında kullandığı enflasyon sepetinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dönemindeki yaygın tüketim kalemleri dikkate alınarak güncellenmesini talep etti.

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ne kadar avantajlı?

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri ne kadar oldu?Enflasyon endeksli krediden sabit faizli krediye geçmenin avantajları neler?

Enflasyon sepetinde konutun payı artacak!

TÜİK’in Hanehalkı Tüketim Harcamaları Anketi baz alınarak değiştirilecek olan enflasyon sepeti, enflasyonu düşürebilir. Gıdanın payı düşecek, konutun payı artacak. Bu durum gelir grupları harcamalarının farklılığından dolayı maaşı ve geliri enflasyona endeksli olanlara yaramayacak.

Kiraladığım ev satıldı haklarım neler?

Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan kira sözleşmesi, mal sahibinin tasarruf hakkını engellemiyor. Dolayısı ile ev sahibi evi bir başkasına satabiliyor. Peki, "Kiraladığım ev satıldı haklarım neler?" diyorsanız işte yanıtı..

Torba Yasa ile ev alımında neler değişti?

'Torba Yasa' memur atamasından doğum yardımına, ev alma desteğinden çeyiz yardımına kadar sayısız müjde içeriyor. Peki Torba Yasa ile ev alımında neler değişti?

Hisseli tapu satışı için neler gerekli?

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Peki, hisseli tapu satışı için neler gerekli?

Manisa Kentpark'ta neler var?

Manisa Kentpark 170 dönümlük alan üzerinde inşa edildi. Plant Dergisi tarafından 'Kamusal Uygulamalar Proje ve Bakım Dalı'nda ödüle layık görülen park Manisa'nın sosyal alan ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Peki Manisa Kentpark'ta neler var?

enflasyon sepetinde neler var Haberi

enflasyon sepetinde neler var

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle Türkiye'nin tüm dünyayla zor bir süreçten geçtiğini, ülke ekonomileriyle birlikte yaşanan olumsuzluklardan en fazla dar gelirlilerin etkilendiğini söyledi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; salgın sürecinin insanların tüketim tercihini ve alışkanlıklarını değiştirdiğine dikkati çeken Ergün, AVM'lerin yerini e-ticaretin, lüksün yerini ise zaruri tüketimin aldığını dile getirdi.

'Temizlik malzemesi tüketimi 2-3 kat arttı'

Bu süreçte gıda, hijyen ve sağlık harcamalarının önemli oranda arttığını vurgulayan Ergün, şöyle konuştu: "Kovid-19 ile birlikte tüm dünyada zaruri harcama kalıpları değişti. Ülkemizde de bunu çok net görüyoruz. Salgın nedeniyle vatandaşların bütçesinden ulaşım, turizm ve giyim gibi harcama kalemlerinin payı azalırken, elektrik, su, doğal gaz ve internet faturaları ile maske ve temizlik malzemelerinin payı arttı. Salgından önce maske diye bir...