27 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu enflasyon rakamlarının nasıl düşürüleceğini açıkladı. Seçime kadar neler yapılacak

Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu enflasyon rakamlarının nasıl düşürüleceğini açıkladı. Seçime kadar neler yapılacak

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, enflasyon rakamlarına ilişkin konuşurken, seçime kadar hangi yolların izleneceğini açıkladı.



Enflasyon 2022 yılının ilk altı ayında % 40'lara gelmişken, yıllık yüzde 78.62 şeklinde 24 yılın rekoru kırılmış oldu. Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ise bu yılın enflasyon rakamlarına değinerek son yedi aydır enflasyonu önlemek amacıyla hiçbir şeklinde önlem alınmadığını belirtirken, artık seçime kadar göstermelik birkaç palyatif tedbir dışında sorunların çözmek için herhangi bir tedbir alınacağını da düşünmediğini söylerken, “Yılın kalanı için en önemli iki sorundan biri enflasyon diğeri ise döviz sorunu olacak. Döviz sorunu ise gittikçe derinleşiyor” dedi.

Merkez Bankası'nın döviz kurlarındaki yükselişi önlemek için satılabilecek yeterince döviz rezervi bulunmadığına işaret eden Babuşcu, “Ülke ekonomi yönetimine olan güvensizlik ve iktisat teorilerine aykırı uygulamalar bundan sonra da seçime kadar döviz girişinin olmayacağının habercisi. Enflasyonla birlikte yaşamaya alışalım” diye konuştu. Kredilere getirilen sınırlamaların kredi faizlerinin 10 puan civarında yükselmesine neden olduğunu belirten, Babuşcu,  “Artan maliyetler işletmelerin üretim maliyetlerini yükseltiyor. Bazı şirketler bu olumsuz etkiyi azaltmaya yönelik mal ve hizmet fiyatlarında artışa giderken bu da enflasyonun daha da artmasına yol açacaktır. Attığımız taşlar ürküttüğümüz kurbağaya değmiyor” ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu enflasyon rakamlarının nasıl düşürüleceğini açıkladı. Seçime kadar neler yapılacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön