28 / 04 / 2024

engelli ailesine umut evi

engelli ailesine umut evi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli çocuğu bulunan ailelerin "Birlikte yaşlanmak istiyoruz" çığlığına kulak verdi. Bakanlık, Türkiye'de ilk kez engellilerin aileleri ile bir ömür birlikte yaşayabileceği "Umut Evleri" ile hayata geçirdi.

Engelli ailesine Umut Evi geliyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli çocuğu bulunan ailelerin "Birlikte yaşlanmak istiyoruz" çığlığına kulak verdi. Bakanlık, Türkiye'de ilk kez engellilerin aileleri ile bir ömür birlikte yaşayabileceği "Umut Evleri" ile hayata geçirdi.

Edirne'de Engelli Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Edirne'de Engelli Yaşam Merkezi'ne yönelik çalışmalar devam ediyor. Şükrü Paşa Mahallesi'ndeki Engelli Yaşam Merkezi'nin bahçesinde yapılan düzenlemelerle hem engellilerin hem de engelli olmayan vatandaşların aynı ortamda nefes alması sağlanacak.

Umut Miraç İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Umut Miraç İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İhsan Biricik tarafından 10 bin TL sermaye ile 24 Ağustos'ta Esenyurt, Turgut Özal Mahallesi, 56. Sokak'ta kuruldu.

İzmir'de 1 milyon liralık engelli bakım merkezi kuruldu!

Akgün, "Özel Kumrular Konakları" adili merkez için 1 milyon liralık yatırım yaptı. Türkiye'deki ruhsal ve zihinsel engelli sayısının talimin edilenin üstünde olduğunu vurgulayan Akgün, sektöre yeni yatırımlar yapılması gerektiğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı Engelli Dostu Hastane projesine başladı!

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan proje kapsamında 81 ilde 81 hastane, engelli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden düzenlenecek.

Gümüşhane Umut Evler Konutları ne zaman tamamlanacak?

Gümüşhane Belediyesi tarafından 2014 yılında yapımına başlanan Umut Evler (42 Konut) Projesinin bir türlü bitirilememesi ev sahiplerini umutsuzluğa sürükledi.

İTÜ İnşaat Fakültesi'nden Gültekin Oskay'ın ailesine taziye!

İTÜ İnşaat Fakültesi öğrencileri, vefat eden sınıf arkadaşları Gültekin Oskay'ın ailesine başsağlığı diledi.

Şehitkamil Umut Mahallesi'nde acele kamulaştırma yapılacak!

Gaziantep Şehitkamil İlçesi, Umut Mahallesinde bulunan ve ekli listede pafta, ada ve parsel numaraları gösterilen taşınmazların Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Selimiye Camisi'nin girişine engelli vatandaşlar için portatif rampa kuruldu!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi'nin, avlusundaki merdivenler ile girişine, engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için portatif rampa kuruldu.

Konak Belediyesi engelli vatandaşlar için hizmet binalarını yeniliyor!

Konak Belediyesi, engelli yurttaşların sosyal hayata katılmaları önündeki engelleri kaldırmak için de hizmet binalarındaki fiziki şartları iyileştirmeye yönelik çalışmalara başladı.

Umut Durbakayım: Fikirtepe'de 4. projeler hazır!

Teknik Yapı'nın ikinci kuşak patronu ve Nazm Durbakayım'ın oğlu Umut Durbakayım, Fikirtepe'de kentsel dönüşümünün algı anlamında yanlış ifade edildiğini söyledi.

Umut Durbakayım: Fikirtepe bölgesi rayına oturdu!

Teknik Yapı’nın Başkanı Nazmi Durbakayım, “Bizde herkes bildiği işin patronu. Farklılıklarla buradayız” derken, oğlu ve yardımcısı Umut Durbakayım, “Teknik Yapı bir okul, öğrendiklerimizle büyüyoruz” diyor.

Umut Durbakayım: Gerçek rezidans hizmeti veriyoruz!

Umut Durbakayım, projenin İstanbul'un en lükslerinden yaptıklarına dikkat çekerek, "Projelerde iddiamız var. Gerçek rezidans hizmeti vereceğiz. Şu anda 6-7 bin evin yönetimini yapıyoruz." dedi.

engelli ailesine umut evi Haberi

engelli ailesine umut evi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayımlanan "Umut Evleri Yönergesi" ile engellilerin isterlerse kendi evlerini de Umut Evi olarak, "Ev tipi sosyal hizmet" modeline çevirebilecekleri model uygulamaya konuldu. 


 Engelli vatandaşların izole bakım evleri yerine mahallelerinde, komşuları ile toplumdan kopmadan yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla 2008'de pilot proje olarak, "Umut Evleri" sistemi başlatılmıştı.  


Bir apartman dairesi veya müstakil bir evde bakım elemanları ile en az 2, en fazla 6 engellinin kaldığı Umut Evleri'nin sayısı Türkiye genelinde 123'e ulaşırken, söz konusu sistemin yaygınlaştırılması ve Umut Evleri'ne belli standartların getirilmesi amacıyla yeni bir yönerge hazırlandı. 


Yayımlanan yönerge ile ev tipi sosyal hizmet birimi olarak başlatılan sistemin temel standartları, evlerde çalışacak personelin özellikleri belirlenirken, engelli çocuğu olan ailelerin "Bizi ayırmayın" talebi de resmen karşılık buldu.


Aileleriyle Umut Evleri'ne...