19 / 07 / 2024

engelli raporu emeklilik

engelli raporu emeklilik

Sosyal Güvenlik Kurumu, engelli raporu ile emekli olanlara kontrol muayenesi konusunda yeni bir kolaylık sağladı. Kovid – 19 dolayısıyla bir süre yeni rapor alınmasına ara verilmesinin ardından yaşanan yığılmayı önlemek amacıyla 2014 yılındaki uygulamaya dönüldü.

Engelli raporu nasıl alınır 2024? Engellilerin araç alımında yeni düzenleme detayları 2024!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu yeni vergi paketinde, engellilere sağlanan ÖTV indiriminin kaldırılacağı iddia edilirken söz konusu düzenleme ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından araştırılıyor. İşte engellilerin araç alımı ile ilgili yeni düzenlemenin detayları...

Engelli çocuğu olanlar dikkat! Engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Engelli çocuğu olan anneler nasıl erken emekli olabileceklerini merak ediyor. Engelli çocuk annelerinin emeklilik yaşı öne çekiliyor. Peki engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Emeklilik sistemi baştan aşağı değişiyor! Yeni sistem resmen başlıyor!

TBMM’ye sunulan 12’nci Kalkınma Planı iş hayatında önemli değişiklikler getirecek. Emekli aylığı sistemi ve emeklilik kriterleri değişirken, evde engelli veya yaşlı birinin bakımından sorumlu olan kişinin sigortası olacak. EYT’nin ardından sigortalı olanlar için yeni bir emeklilik dönemi başlayacak.

Engelli raporu olanlar erken emekli olabilir mi? Yarım engelli maaşı tama çevrilebilir mi? Tek tek açıklandı!

Engelli aylığı ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki Engelli raporu olanlar erken emekli olabilir mi? Yarım engelli maaşı tama çevrilebilir mi? İşte ayrıntılar...

TOGG engelli araç fiyatları 2023! Engelli raporu ile TOGG alınabilir mi? TOGG engelli indirimi olur mu?

TOGG engelli indirimi olacak mı olmayacak mı? sorusu şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İşte detaylar!

98 engelli raporu olan biri araç alımında yüzde kaç indirim alır?

Engelli vatandaşlar, ÖTV’siz araç alma haklarına sahiptir. Bu doğrultuda engelli bireyler araç alımına dair bazı sorular soruyor. İşte detaylar!

Yüzde 40 özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?

Engelli raporu, belli şartları taşıyan kişilere verilmektedir. Belirlenen engellilik oranına sahip olanlar bu raporu alabilir. Peki “Yüzde 40 oranında özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?” İşte detaylar!

Hangi durumlarda engelli raporu verilir?

Engelli raporu, belli bir engellilik seviyesinde olan kişilere verilmektedir. Peki Hangi durumlarda engelli raporu verilir? İşte detaylar!

Süreli engelli raporu nedir? Süreli engelli raporu nasıl yenilenir?

Süreli engelli raporunun ne olduğu ve nasıl yenilendiği sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte süreli engelli raporuna dair detaylar!

Engelli emeklilik şartları nelerdir?

Engelli emeklilik şartları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte Engelli emeklilik şartlarına dair detaylar!

Anneye erken emeklilik imkanı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Anne olan kadınlar doğum borçlanması yoluyla erken emeklilik imkanından faydalanabiliyor. Ayrıca engelli çocuğu olan kadınlarda ise yaş ve prim desteği imkanı sunuluyor. İşte annelerin erken emekli olmasını sağlayan formüller ve detayları...

SGK'dan emeklilere rapor kolaylığı!

Sosyal Güvenlik Kurumu, engelli raporu ile emekli olanlara kontrol muayenesi konusunda yeni bir kolaylık sağladı. Kovid – 19 dolayısıyla bir süre yeni rapor alınmasına ara verilmesinin ardından yaşanan yığılmayı önlemek amacıyla 2014 yılındaki uygulamaya dönüldü.

Antalya Çıplaklı 1. etap TOKİ başvuruları başladı!

Antalya Çıplaklı 1. etap TOKİ Evleri'nde toplam 1 konut en az yüzde 40 engelli raporu bulunan vatandaşlara açık satışa sunuluyor. Antalya Çıplaklı 1. etap TOKİ başvuruları başladı.

engelli raporu emeklilik Haberi

engelli raporu emeklilik

Engelliliği dolayısıyla yaşa bakılmaksızın emekli olanlardan daha sonra kontrol muayenesi yaptırarak yeniden rapor almaları istenebiliyor. Vergi indiriminden yararlanan engellilerin Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Merkez Sağlık Kurulu tarafından engellilik derecesi tespiti yapılırken kontrol muayene tarihi konulanlar, raporun gerçeği yansıtmadığına dair haklarında ihbar veya şikayet bulunanlar, SGK denetim elemanlarının inceleme ve soruşturmaları sonucunda gerek duyulanlar kontrol muayenesine tabi tutuluyorlar.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu kişiler rapor düzenlemeye yetkili hastanelere sevk ediliyor. Kontrol muayenesi sonucu düzenlenen raporlarda engellilik oranı yüzde 40’ın altında belirlenenler ile yüzde 40’ın üstünde belirlenmiş olmakla birlikte engellilik derecesi aylık bağlanan derecenin altına düşenlerin raporları, GİB Merkez Sağlık Kurulu’na gönderiliyor. Kurulca belirlenecek dereceye göre aylık bağlama işlemleri sonuçlandırılıyor.

RAPORLAR YIĞILMAYA YOL AÇTI

Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Sağlık Bakanlığı,...