30 / 04 / 2024

Engellilere Konut

Engellilere Konut

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde engelli vatandaşları unutmadı. Bakanlık, tasarım projeleriyle, basamaksız girişler, ayarlanabilir yükseklikte mutfak tezgâhlarıyla engelli vatandaşların sorunlarını çözecek

TOKİ 500 bin konut başvuruları ne zaman? Dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere ucuz konut müjdesi! 

12. Kalkınma Planı ile ilgili detaylar açıklandı. Plandan dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere ucuz konut müjdesi de çıktı. Peki TOKİ 500 bin konut başvuruları ne zaman? İşte detaylar...

TOKİ, 5 senede 500 bin sosyal konut yapacak: 12. Kalkınma Planı'yla dar gelirlilere, kadınlara, gençlere müjde!

12. Kalkınma Planı çerçevesinde şehirlerdeki barınma sorununa sağlıklı çözümler üretilebilmesi amacıyla, dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere ilişkin toplu konut uygulamaları sürdürülecek. Ayrıca TOKİ 5 senede 500 bin sosyal konut inşa edecek. İşte detaylar...

Ev alacaklar dikkat! Sosyal konut projesiyle ilgili flaş gelişme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, sosyal medya hesabından Eylül'de duyurulması planlanan yeni sosyal konut projesinde gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacağını açıkladı.

TOKİ Kocaeli'de engellilere konut üretecek!

Gebze Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zühtü Çonkara, engellilerin ucuz konut sahibi olmaları için TOKİ ile bir anlaşma yapma projeleri olduğunu söyledi.

TOKİ Tunceli Çemişgezek 2. Etap'ta 2 konut engellilere özel satılıyor!

TOKİ Tunceli Çemişgezek 2. Etap'ta 2 konut engellilere özel satılıyor. Kurası 18 Mayıs 2015 tarihinde çekilecek olan projede 76,76 metrekarelik 2+1 daireler yer alıyor.

TOKİ Ankara Altındağ Başpınar'da 39 konut engellilere özel satılıyor!

TOKİ Ankara Altındağ Başpınar konut projesi kapsamında bulunan 39 adet konut engellilere özel satılıyor. Projede dairelerin fiyatları 99 bin 89 TL'den başlangıç gösteriyor.

TOKİ Şanlıurfa Maşuk'ta 8 konut engellilere özel satılıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Şanlıurfa Merkez Maşuk projesi kapsamında yer alan 8 adet konut engellilere özel satışa çıkıyor. Başvurular 17 Kasım'da başlıyor.

TOKÝ`den Bursa`ya 740 konut

Baþbakanlýk Toplu Konut Ýdaresi (TOKÝ) Baþkanlýðý Bursa Yeniþehir'e konut, sosyal donatý, adaiçi, genel altyapý ve çevre düzenlemesi iþlerini yaptýracak.

Anadolu'da ucuz konut alma fırsatı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Türkiye'nin dört bir yanında yaptığı 6.848 sosyal konutu satışa sunuyor

TOKİ`den Konya Halkapınar`a 208 konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Konya Halkapınar 2'nci etaba konut, adaiçi ve genel altyapı ile çevre düzenlemesi işlerini ihaleye çıkardı.

İstanbul`da konut fiyatları henüz değerini bulmadı

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "İstanbul'daki konut fiyatları yükselişini sürdürür." dedi.

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

Engellilere Konut Haberi

Engellilere Konut

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında hazırlanacak kentsel planlama ve kentsel tasarım çalışmalarında “Herkes İçin Engelsiz Dönüşüm Projesi” çalışmaları geliştirerek tüm kentsel mekânlarda, açık alan ve mimari düzenlemelerinde engelli vatandaşların da rahatça kullanabileceği konutlar yapmaya hazırlanıyor. Bakanlık, projeyle engelli vatandaşların kent sokaklarında, meydan ve parklarda en önemlisi kendi evlerinde karşılaştıkları sorunları çözmeyi planlıyor.


Engelli vatandaşları unutmadıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünyada çeşitli ülkelerde kentlerin ve kentsel mekânların, yaş, beceri ve durum farkı gözetmeksizin pek çok kişi tarafından kullanılabilmesine imkân sağlayan tasarım yaklaşımları olduğunu söyledi. Bayraktar, “Çoğu zaman tekerlekli sandalye kullanan kişiler için kent sokakları, meydan ve parkları ve en önemlisi evleri kendilerine engel teşkil ediyor. Basamaklar, sert rampalar ya da kullanılan kaldırım malzemeleri, sabit yükseklikler yüzünden...