23 / 05 / 2024

engellilere uygun konutlar

engellilere uygun konutlar

Türkiye’ de 8.5 milyondan fazla engelli var. Ancak sokaklar olmadığı gibi evler de onlara göre dizayn edilmiyor. Kapıların genişliği, merdivenler engellilerin hayatını kolaylaştırmıyor.

‘Kelepir arsa’ umuduyla dolandırılan Teknik Direktör Uygun’a yönelik şok iddia! ‘Mafya aracılığıyla konutlarımı aldı!’

Teknik direktör Bülent Uygun ile arkadaşlarını "kelepir arsa" vaadiyle dolandırıp milyonlarca TL’lik vurgun yaparak kayıplara karışan Ulaş Birihan'ın yargılandığı davada eşi Derya Birihan ifade verdi. Birihan, “Uygun’a evimizi devrettim. Fakat, kapıma mafya gönderdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir son dakika açıklamasında "Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek" dedi ve vatandaşların hiçbir endişe duymadan bu konutlarda yaşayacağının altını çizdi. 

Zemin etüdü doğru yapılan ve yönetmeliklere uygun konutlar hayat kurtarıyor!

Kain Gayrimenkul Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Kain, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında inşa edilen konutların deprem yönetmeliklerine uygun olması zorunluluğunu vurguladı ve emlak yatırımında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. 

Gaziantep İslahiye'de deprem konutları 7 kat yükseliyor iddiası! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesinde yatay mimariye uygun ve en çok zemin+4-5 kat şeklinde bina inşa edileceğini açıklamasının ardından, Gaziantep İslahiye'de zemin ve bodrum katı ile birlikte 7 katlı konutların yükselmesi dikkatleri çekti. 

Ev alacaklara müjde! Uygun fiyatlı konutlar için kapı aralandı! 

BDDK’nın yüzde 10 peşinle ev sahibi olma imkânı sağlamasının, üretimi, lüks konuttan uygun fiyatlı konuta yönlendireceğine ve fiyat yükselişlerini de engelleyeceğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

200 Bin Liradan Ucuza Ev Almak Mümkün! İşte Krediye Uygun O Konutlar…

Ziraat Bankası tarafından satışa sunulacak olan 120 ay vadeli, krediye uygun banka konutlarının listesi açıklandı...

SGK’dan 40 bin TL’ye satılık konutlar!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, bünyesinde yer alan konutları uygun fiyattan satışa sunuyor. Kurum Türkiye genelinde çok sayıda daire satışıyla evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapıyor. 

Pandemi öncesi inşa edilen konutlarda uygun fiyat fırsatı!

Pandemi sonrasında inşaat malzemelerinde fiyatlarının artmasıyla konut fiyatlarında hızlı artış yaşandı. Pandemi öncesi inşa edilen konutlar ise uygun fiyattan satışa sunuluyor. 

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Rize'de yöresel mimariye uygun yeni konutlar inşa edilecek!

Rize'de yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkılan konutlar yerine inşa edilecek konutlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bankalardan her bütçeye uygun evler satışta!

Vakıfbank elinde bulundurduğu konutları satışa çıkardı. Her bütçeye uygun olarak satılan dairelerin fiyatı 40 bin TL'den başlıyor.

TOKİ'den Elazığ deprem konutları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Elazığ depreminden sonra inşa edilen konutları yapan firmanın, Kamu İhale Kanunu'na uygun olarak "pazarlık usulü" ile belirlendiğini duyurdu.

Türklerin yaşam şartlarına uygun konutlar yok satıyor!

İnşaat sektöründe 29 yıldır faaliyet gösteren Ataseven Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fuat Ataseven, Türk ekonomisine uygun konut ürettiklerini söyleyerek, ellerindeki tüm konutlarının satıldığını dile getirdi. 

engellilere uygun konutlar Haberi

engellilere uygun konutlar

Mehpare Evrenol, önemli projelerin mimarı. Eşi hastalanınca konutların hiçbirinin engelliler için tasarlanmadığını farketmiş. Şimdi tüm yeni projelerini engellileri düşünerek çizecek.


Bugüne kadar önemli projelere imza atan mimar Mehpare Evrenol, yeni projelerini artık engellilerin de hayatını kolaylaştıracak şekilde tasarlayacak. Türkiye’de 8.5 milyonun üzerinde engelli var. Ancak ne sokaklar ne de evler engellilerin hayatını kolaylaştırma amaçlı yapılmıyor. Son yıllarda kamu kurumları veya banka gibi özel sektör firmaları engellilerin hayatını kolaylaştırmaya dönük bir takım önlemler alsa da konut projelerinin önemli kısmı onlara uygun düşünülüp dizayn edilmiyor. Kapıların genişliği açılma şeklinden tutun da basamaklara kadar hiçbiri engellilerin hayatını kolaylaştırmıyor. Mimar Mehpare Evrenol, eşi nörolojik tutulum hastalığına yakalanınca konutların hiçbirinin engelliler için tasarlanmadığını farketmiş. Engellilere yönelik sosyal sorumluluk hareketi başlatmış. Yıllarca kendisiyle beraber çalışan eşi...