14 / 05 / 2024

engelsiz denizler projesi sertifikası nasıl alınır

engelsiz denizler projesi sertifikası nasıl alınır

Çanakkale Boğazı’ nda deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ nın ‘Engelsiz Denizler Projesi’ kapsamında Türkiye’ de ilk sertifikayı almaya hak kazandı....

Sakarya Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi’nin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Sakarya Engelsiz Yaşam Merkezi'nin ihalesi yarın!

Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi’nde ihale hazırlıklarının tamamlandığını açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Seçim vaatlerimiz arasında yer alan Engelsiz Yaşam Merkezi Projemizde ihaleye çıkıyoruz." dedi

Arçelik Engelsiz Ürünler projesi başlattı!

Arçelik, Altınokta Körler Derneği ile ‘Engelsiz Ürünler’ projesi başlattı. Ev aletleri cep telefonuyla yönetilip, özel işaretlemeler, sesli ikazlar sayesinde engellilerin hayatı kolaylaşacak.

Kırıkkale Üniversitesi'ne engelsiz kampüs projesi uygulanacak!

Kırıkkale Üniversitesi, engelsiz bir kampus için 2015’te 750 bin TL yatırım yaparak ülke genelinde engelli öğrencilerin eğitim-öğretim hayatını kolaylaştırma konusunda örnek üniversite durumuna geldi.

Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi umut kaynağı oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından başlatılan “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat” projesinin engelliler için umut kaynağı olduğunu bildirdi.

Bursa Karacabey Engelsiz Yaşam Merkezi şekillendi!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde yapılması planlanan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin projesi şekillendi. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin içerisinde sosyal yaşam alanları, kantinler, sosyal ve kültürel programlar ile atölyelerin yer alacağını ifade edildi.

Bursa Karacabey Engelsiz Yaşam Merkezi’nin projesi şekillendi!

Geçtiğimiz günlerde kaymakamlık makamında Karacabey Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan protokolle ilçeye yapılması planlanan, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin projesi şekillendi.

Bursa Engelsiz Yaşam Merkezi'nin projesi şekillendi!

Geçtiğimiz günlerde Kaymakamlık makamında Karacabey Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği yapılan protokol ile ilçeye yapılması planlanan, Engelsiz Yaşam Merkezi'nin projesi şekillendi.

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi'ne geçiyor!

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemine geçiyor. Engelsiz Rota projesi için 360 derece panoramik görüntüleme sistemine geçmeye hazırlanan Buca Belediyesi, sistemi taşınmazların imar uygulamaları içinde kullanacak.

Adana’ya Engelsiz Yaşam Merkezi müjdesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Karataş iliçesinde engelli atletizm pistinden, olimpik havuza, at binme alanından, kongre merkezine kadar çok sayıda tesisi barındıracak Engelsiz Yaşam Merkezi projesi için çalışmaları hızlandırdı.

Niğde Devlet Hastanesi, Engelsiz Hastane Projesi kabul edildi!

Niğde Devlet Hastanesi ve Çocuk hastanesi binasının engelli vatandaşlar için düzenlemesi projesi Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek.

29 kent engelsiz hale getirilecek!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu yıl da engellilere yönelik planlanan hedefler için yoğun çalışmalar yürütüyor. Yürütülen "Erişilebilirlik Destek Projesi'' kapsamında, 2015'te 29 il ''engelsiz'' hale getirilecek.

Palandöken Engelsiz Yasam Merkezi hizmete girdi!

Palandöken Belediyesi ve SODES destekli ilk özel proje olan "Engelsiz Mekanlardan Engelsiz Yarınlara" projesi kapsamın da yapılan park yaklaşık 10 bin metrekare alanı kapsayan Engelsiz Yaşam Merkezine dönüştürülerek hizmete girdi.

engelsiz denizler projesi sertifikası nasıl alınır Haberi

engelsiz denizler projesi sertifikası nasıl alınır

Çanakkale Boğazı’nda deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ‘Engelsiz Denizler Projesi’ kapsamında Türkiye’de ilk sertifikayı almaya hak kazandı. Yıllardır tek başına deniz seyahati yapamayan engelliler, artık kimseye muhtaç olmadan deniz yolculuğu yapabilmenin keyfini çıkartıyor.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın engelli yolcuların diğer yolcularla eşit şartlarda seyahat edebilmesini amaçladığı “Engelsiz Denizler Projesi” kapsamında Türkiye’de ilk sertifikayı alan denizcilik şirketi olan GESTAŞ A.Ş, engelli vatandaşların yüzünü güldürdü. Proje kapsamında öncelikli olarak Çanakkale ve Eceabat iskeleleri ve 57. Alay gemisinde engelli vatandaşların ulaşımını rahatlatmak adına her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. İskele ve gemilere yardım butonları kondu. Hissedilebilir yürüyüş yolları yapıldı, kabartmalı tanıtıcı haritalar hazırlandı. Yine iskele ve gemilere kabartmalı uyarı işaretleri yerleştirildi. 57. Alay gemisine, kurallara uygun...