06 / 05 / 2024

Engin Er bursa deprem açıklaması

Engin Er bursa deprem açıklaması

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, "Bursa beklenen 7 büyüklüğündeki depreme her geçen gün yaklaşıyor. Büyükşehir Belediyesi ise hâlâ bir deprem haritası çıkarabilmiş değil" dedi.

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm mağduriyeti: Hak sahiplerine borçlar çıktı!

Bursa Osmangazi'de, Gaziakdemir Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çerçevesinde mağdur olduklarını belirten mahalleliler duruma tepki gösterdi ve açıklama yaptı. 

Türkiye'deki binalar depremlere hazırlıklı değil!

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu'nun, Düzce Depremi’nin 22. yıl dönümünde açıklamalarda bulunan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, "Mevcut sistem doğa olaylarının afete dönüşmesini engellemekten uzaktır" diye konuştu. 

Evi fay hattına yakın olanlar dikkat!

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, İzmir depremi sonrasında bölgedeki aktif fay hatlarını işaret ederek alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. 

Uzmanlar o bölgeyi işaret etti!

İzmir'i vuran depremin ardından Marmara Bölgesi'nde bulunan aktif fay hatlarını işaret eden Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, korkutucu açıklamalarda bulundu.

Bursa'daki binaların yarısı riskli!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Er ile İnşaat Mühendisleri Odası (IMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, şehirdeki deprem riskini anlattı. Er ve Albayrak binaların yüzde 50'sinin mühendislik hizmeti almamış olduğunu söyledi.

Bursa'nın ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı!

Bursa’nın sadece Nilüfer ilçesinde değil Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik ve diğer bütün ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı. 

Bursa'da evi yanan aileye geçici konut tahsis edildi!

Bursa Tabakhane Mahallesi'nde evi yanan ailenin diğer fertlerinin ise başka bir eve yerleştirildiği ve ihtiyaçlarının temin edildiği belirtildi.

Marmara Depremi için korkutan uyarı!

Jeolosi  Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Marmara Bölgesi’nde deprem beklendiğini dile getirerek çarpıcı açıklamalar yaptı...

Engin Er: Bursa için acilen deprem haritası çıkarılmalı ve plan hazırlanmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, "Bursa beklenen 7 büyüklüğündeki depreme her geçen gün yaklaşıyor. Büyükşehir Belediyesi ise hâlâ bir deprem haritası çıkarabilmiş değil" dedi.

Bursa şantiye alanına döndü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelede hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasaklarında Bursa’nın ana arterlerinde asfalt yenileme çalışmalarına hızla devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan mahallelerde yıllar boyunca beklenen hizmetler yerine getiriliyor.

Bursa'nın doğal afet planı var mı?

Bursa'da bulunan yapıların yüzde 60'ının kaçak olduğunun ortaya çıkmasından sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, şimdi de Bursa'nın doğal afet planının olmadığını açıkladı.

Deprem uzmanından korkutan Marmara Depremi uyarısı! 

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, beklenen Marmara Depremi için "Denizin üzerinden değil, kabuktan gelecektir. O etkileşim ve deprem dalgaları dolayısıyla Bursa da 7,6 şiddetindeki depremden bayağı ciddi bazlı etkilenecektir" dedi...

Bursa'da arazi fiyatları yüzde 40 arttı!

Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın Bursa'da kurulmasına karar verildi. Karardan sonra bölgedeki arazi fiyatları yüzde 40 arttı. Arazi sahipleri arazilerine değer biçme konusunda kararsız kaldı..

Engin Er bursa deprem açıklaması Haberi

Engin Er bursa deprem açıklaması

Deprem kuşağında bulunan Türkiye, son aylarda doğudan batıya sarsıntı yaşıyor. Dün Van'da yaşanan 5,4 büyüklüğündeki depremden sonra bugün de Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde 5,5 şiddetinde deprem meydana geldi. İzmir, Balıkesir, Aydın, Muğla ve Bursa'ya kadar geniş bir alanda hissedilen deprem korku ve paniğe sebep oldu.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, "Bursa beklenen 7 büyüklüğündeki depreme her geçen gün yaklaşıyor. Büyükşehir Belediyesi ise hâlâ bir deprem haritası çıkarabilmiş değil" diye konuştu. 

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde saat 10:21’de 5.5 büyüklüğünde meydana gelen deprem, İzmir, Balıkesir, Aydın, Muğla ve Bursa'da da hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Akhisar olarak duyurdu. Deprem İstanbul'da da bazı noktalardan hissedildi.

“BU GAYET NORMAL”

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er,...