18 / 05 / 2024

Engin Önen kentsel dönüşüm çalışmaları

Engin Önen kentsel dönüşüm çalışmaları

Yerel yönetimler açısından önümüzdeki dönemin en önemli meselelerinden birinin "kentsel dönüşüm" konusu olduğuna dikkat çeken Önen, "Geçmiş dönemlerin plansız, düzensiz ve özensiz kentleşmesini bedelini ödüyoruz" dedi

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ilk kazmanın Karaçay bölgesine atılacağını söyledi.

Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm Meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm projesi için el birliği yapan Narlıdere Belediye Başkanı ve Ali Engin dava hakkında basın açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almayı düşünen vatandaşlar başvuru adımlarını araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm iki yılda tamamlanacak!

İzmir Narlıdere Belediyesi tarafından başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin çalışmaların iki senede tamamlanacağını dile getirdi. 

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm gerginliği!

İzmir Narlıdere'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi nedeniyle Narlıdere Belediye Başkanı  Ali Engin eleştirilerin hedefinde yer aldı. 

Fikirtepe'de evleri teslim edilmeyen mağdurlardan yarım kalan inşaat tepkisi!

İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşümde mağdur edildiklerini söyleyen vatandaşlar yaşanan duruma tepki gösterdi.

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm için görüşmeler başlıyor!

Göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, kentsel dönüşüm çalışmaları için Narlıdere sakinleriyle uzlaşma görüşmelerinin başlayacağını dile getirdi.

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm ihalesine bir erteleme daha!

Kocaeli'de yılan hikayesine dönen Cedit kentsel dönüşüm ihalesi yeniden ertelendi. 6 Eylül'de yapılması planlanan ihale 14 Eylül'e ertelendi. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde teslimler 2023'e kadar tamamlanacak!

İstanbul Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarında sorunlar çözüme kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girmesiyle konut teslimleri hızlandı. Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen çalışmalarda son gelinen durumu anlattı. 

Engin Özkoç'tan Tozkoparan çağrısı!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, kentsel dönüşüm sıkıntılarının devam ettiği İstanbul’un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi için çağrı yaptı.

Engin Özkoç'tan Tozkoparan'daki kentsel dönüşüme ilişkin açıklama!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bugün İstanbul Esenler'deki çalışmalarınıan sonra Güngören'in Tozkoparan Mahallesi'ne gitti. Özkoç, Tozkoparanlılarla görüştü ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu.

İzmir'deki kentsel dönüşüm bir an önce yapılmalı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Engin Uğur Ağır, bugünkü köşesinde İzmir'deki kentsel dönüşümü kaleme aldı.

Engin Önen kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Engin Önen kentsel dönüşüm çalışmaları


Narlıdere Belediye Başkan Aday Adayı Engin Önen, Narlıdereliler ile buluşmaya devam ediyor. Yerel yönetimler açısından önümüzdeki dönemin en önemli meselelerinden birinin "kentsel dönüşüm" konusu olduğuna dikkat çeken Önen, "Geçmiş dönemlerin plansız, düzensiz ve özensiz kentleşmesini bedelini ödüyoruz. Ama bunu fırsata çevirmeye çalışan barbar kentleşme anlayışına karşıyız" dedi. 


Önen, görüşlerini şu sözlerle sürdürdü; "Kentsel dönüşüm alanlarına, kasabın koyuna baktığı gibi bakanlardan değiliz. Hem adil hem de kentsel mimari değerleri koruyan bir kentsel dönüşüm mümkündür. En iyi model kooperatifleşmedir. Narlıdere'de bunun alt yapısı oluşmuş durumda. Biz kentsel dönüşüm kooperatifleri ile müzakere ederek örnek projeler hazırlayacağız. Bu iş, sosyal demokrat kent yönetimini görenlerin işidir." 


Milliyet...