19 / 05 / 2024

enka inşaat şarık tara

enka inşaat şarık tara

Gelir Vergisi’nde ilk sırayı alan Şarık Tara, iyi para kazanıp vergisini ödemeyenleri eleştirdi ve “Vergi ödemek haslet değil görevdir. Eğer çok kazanıp da vergi ödemiyorsanız milletin parasını çalıyorsunuz demektir” dedi.

1954'te inşaat malzemesi kıtlığı: İnşaat demiri 74 kuruştan satılmış!

1954 yılında, inşaat işleri birden hızlanmaya başlanmış. İthal malzeme bulmakta zorlanan sektörde kıtlık yaşanmaya başlanmış. 

Ert Arch İnşaat Mimarlık Ve Tasarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ert Arch İnşaat Mimarlık Ve Tasarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Erten, İskender Arı, İskender Erten, Sadenur Arı, Tuğba Erten, Vedat Erten ve Yakup Erten ortaklığında kuruldu.

Eg Başar İnşaatçılık Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eg Başar İnşaatçılık Yapı Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Gökhan Başar tarafından kuruldu.

Aryap Mobilya İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aryap Mobilya İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de Orkun Uçar tarafından kuruldu.

Enka İnşaat Yönetim Kurulu üyelerini seçti!

Enka İnşaat'ın genel kurul toplantısında, Yönetim Kurulu üyelikleri için İcracı Üye olarak Agah Mehmet TARA ve Cem Çeliker, İcracı Olmayan Üye olarak Erdoğan Turgut, İcracı Olmayan Bağımsız Üye olarak Mehmet Mete Başol ve Fatih Osman Tar'ın seçilmesine karar verildi. 

Efeoğlu Taahhüt Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efeoğlu Taahhüt Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Efeoğlu tarafından kuruldu.

Enka İnşaat, gayrimenkul ve inşaat faaliyetlerinde atağa geçti!

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Serhan Gök, Enka İnşaat'ın inşaat ve gayrimenkul sektöründeki konumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Enka İnşaat'ın net kar oranına ve projelerine değinen Serhan Gök, Enka İnşaat'ta karın beklenenin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Fazlıoğlu Grup İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fazlıoğlu Grup İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Fazlı Fazlıoğlu ve Yaşar Fazlıoğlu ortaklığında kuruldu.

Enka İnşaat kar payı avansı dağıtmayacak!

Enka İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri, KAP'a yaptıkları açıklamada bu hesap dönemi için kar payı avansı dağıtmayacaklarını bildirdi. 

Enka İnşaat'ın kar payı stopaj oranı yüzde 35,714286!

Enka İnşaat, yıl sonu karından dağıtılacak olan brüt 2 milyar TL ner, 1 milyar 700 milyon TL için 1 TL nominal değerli hisseye isabet eden kar payı brüt yüzde 35,714286 net yüzde 30,357143 olup stopaj oranı yüzde 15 uygulanacak.

İlyaplus İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Danışmanlık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

İlyaplus İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Danışmanlık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Ltd.Şti. Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasemin Başar tarafından kuruldu.

Enka İnşaat 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Enka İnşaat'ın yıl sonu karından dağıtılacak olan brüt 2 milyar TL, net 1 milyar 700 bin TL için 1 TL nominal değerli hisseye isabet eden kar payı brüt yüzde 35,714286 net yüzde 30,357143 olup stopaj oranı yüzde 15 uygulanacak.

Enka İnşaat 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Enka İnşaat'ın 2021 yılına ilişkin finansal tablolarının denetlenmesi için KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine ve bu seçimin Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi. 

enka inşaat şarık tara Haberi

enka inşaat şarık tara

Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı gelir vergisi rekortmenleri listesinde birinci olan Enka Şirket­er Grubu Onursal Başkanı Şarık Tara, kamuoyuna önemli mesajlar verdi.


Vergi ödemenin bir haslet değil önemli bir görev olduğunu belirten Tara, “Çok kazanıp da vergi ödemeyenler, milletin parasını çalıyor demektir” derken, herkesin de bu fikirde olması gerektiğini söyledi.


Koç’u geçmem hiç önem­i değil  


2014 yılında 37 milyon 582 bin 415 liralık vergi tahakkukuyla “En çok Gelir Vergisi Ödeyenler” listesinde rekortmen olan Tara, 29 milyon 753 bin 89.99 lira tahakkukla Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’u geçerken bu konuda ne düşündüğünü sorduğumuzda, “Koç Ailesi’ni çok severim. Rahmetli Vehbi Koç’la iyi dosttuk. Benim onları geçip geçmemem çok önemli değil. Önemli olan para kazananların vergisini ödemekten kaçınmamaları. Çünkü vergi ödemek bir görevdir” dedi.


Oğlu sekizinci...