05 / 05 / 2024

enka libya projesi

enka libya projesi

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Kerim Ülker, bugünkü yazısında Türk inşaat sektörünün yurtdışı çalışmalarını değerlendirdi. 

Villapark Gelibolu projesi konum: Villapark Gelibolu nerede?

NCG Holding-ENKA imzasıyla hayata geçen Villapark Gelibolu projesinde satışlar devam ediyor. Peki, Villapark Gelibolu projesi nerede? İşte detaylar...

Enka İnşaat'ın Hamburg'taki projesinde son durum ne?

Enka İnşaat, Waerme Hamburg GmbH, Dradenau Kombine Isı ve Enerji Santrali projesi kapsamında ilk çalışmalarla toplam proje büyüklüğünü 341 milyon Euro'ya ulaştırdı. 

Tekfen'in Libya'daki alacaklarıyla ilgili görüşmelerde son durum! 

Tekfen Holding’in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat’in yüzde 67 pay sahibi olduğu Tekfen-TML Ortak Girişimi'nin (TTJV) Libya'da üstlendiği Büyük Nehir Projesi durdurulmuştu. Tekfen'in alacaklarına ilişkin görüşmeler devam ediyor...

Tekfen Holding'ten Libya Projesi davasıyla ilgili açıklama! 

Tekfen İnşaat, Libya Projesi için açılan davada bir tenfiz süreci başlatılmadı...

ENKA’dan Sırbistan'a 745 milyon euroluk otoyol projesi!

ENKA, Sırbistan'da 745 milyon euroluk proje hayata geçiriyor. ENKA-Bechtel konsorsiyumunca inşa edilecek otoyol sözleşmesi Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın katıldığı törenle imza atıldı.

Enka, Morava Koridor Otoyol Projesi için imzaları attı!

Enka İnşaat'ın Overseas Bechtel, Inc. ile eşit paylara sahip olduğu Bechtel ENKA UK Limited bugün Sırbistan'da, Sırbistan Devleti adına İnşaat, Ulaşım ve Altyapı Bakanlığı ile Morava Koridor Otoyol Projesi'nin tasarım ve inşaatına ilişkin anlaşma imzaladı...

Tekfen İnşaat Libya Projesi tahkim davasında arar karar!

Tekfen İnşaat'ın Libya Projesi için açılan sözleşmeye dayalı tahkim davasında ara karar verildi..

Enka İnşaat Kazakistan projesi için sözleşme imzaladı!

Enka İnşaat tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Enka İnşaat Kazakistan projesi için sözleşme imzaladığını bildirdi. 

Tekfen İnşaat Libya Projesi'nde dava süreci devam ediyor!

Tekfen İnşaat tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Tekfen İnşaat Libya Projesi'nde dava süreci devam ettiği bildirisini yayınladı. 

ENKA, yarım kalan 18 milyar dolarlık iş için Libya'ya dönüyor!

Libya ile ilgili son iki haftada önemli gelişmeler sonrası ENKA, üstlendiği ve 1 milyar doların üzerinde bir maliyeti olan Libya’daki önemli enerji yatırımlarına kaldığı yerden devam kararı aldı.

Enka, Gürcistan’da 1 milyar dolarlık HES projesi inşa edecek!

Enka ile Norveçli enerji devi Clean Energy Group, 960 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. 8 milyar Norveç Kronu’na denk gelen bu yatırım 433 MW’lik Namakhvani projesi. Enka ve Clean Energy arasındaki bu yatırım hidroelektrik santrali üzerine olacak.

Tekfen İnşaat, Libya'daki alacakları için dava açtı!

Tekfen İnşaat'ın Libya'da durdurulan projesindeki alacakların tazmini için ticari tahkim davası başlattı. Tekfen İnşaat'ın Libya'da yürüttüğü ancak 2011'de durdurulan Büyük Nehir Projesi'nde alacaklarının tazmini için dava başlattı.

Tekfen Holding Libya projesinin gelişmelerini açıkladı!

Tekfen Holding A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu 'na (KAP) yaptığı yazılı açıklamada Tekfen Holding Libya Projesi hakkında bildiri yayınladı.

enka libya projesi Haberi

enka libya projesi

Dünya müteahhitler liginde 2’nci sıradaki Türkiye’yi projeleriyle üst sıralarda tutan Libya’ya dönüşler yavaş yavaş başladı. Konuyla ilgili ilk haberi sizlerle şubat ayında paylaşmıştık. İlk adımı atan şirketin ENKA olduğunu, üstlendiği ve 1 milyar doların üzerinde bir maliyeti olan Libya’daki önemli enerji yatırımlarına kaldığı yerden devam kararı aldığını duyurmuştuk. ENKA’nın tekrar açtığı bu yola şimdilerde inşaat sektörünün diğer oyuncuları ile tekstil sektörü de katılıyor.

Libya’da önemli projeler peşinde koşan şirketler arasında Arap Baharı öncesinde Alarko Holding de vardı. Altyapı çalışmalarına odaklanan Alarko, ABD’li ortağıyla 1 milyar dolarlık bir projeyi üstlenmişti. Alarko Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, DÜNYA’ya yaptığı açıklamada “Bizim için önemli bir pazardı Libya. Açılırsa çok pozitif olur. Orayı Türk müteahhitler domine ediyorlardı. Açılınca orayı batılı müteahhitler bize bırakırlar mı ondan...