02 / 05 / 2024

Enka Moskova yeni proje

Enka Moskova yeni proje

ENKA ve Yandex LLC arasında, Moskova'da yapılacak olan yeni Yandex Merkez Binası'nın inşası için yaklaşık 500 milyon Euro'luk sözleşme imzalandı.

Müteahhitler heyecanlı! Şehir merkezinin göbeğinde... 3 yeni konut projesi için düğmeye basıldı!

Rusya'daki müteahhitleri sevindirecek 3 yeni proje için harekete geçildi. İşte Moskova’nın göbeğinde inşaat aşamasına doğru ilerleyen üç büyük proje...

Enka İnşaat, Yandex Merkez Binası inşaatı için 500 milyon Euro'luk sözleşme imzaladı!

ENKA ve Yandex LLC arasında, Moskova'da yapılacak olan yeni Yandex Merkez Binası'nın inşası için yaklaşık 500 milyon Euro'luk sözleşme imzalandı.

Enka Moskova Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Enka Moskova Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi Beşiktaş’ta  500 bin TL sermaye bedeli ile Agah Mehmet Tara  ve İlhan Gücüyener tarafından kuruldu.

Moskova'daki 7 eski sanayi sitesi alanında konut inşa edilecek!

İnşaatlar için boş arsa sıkıntısı yaşanan Moskova’da eski sanayi sitelerinin arazilerinde yeni projelere hayata geçiriliyor. Grayoronovo, Zyuzino, Kaşirskoye Şosse, Beskundikovo, Kuntsevo, Korovino ve Teplıy Stan isimli sanayi sitelerinde toplam 1,5 milyon metrekare büyüklükte yeni konut yapılacak.

Moskova'da yeni konut fiyatları ruble bazında tarih zirvesini gördü!

Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni konut fiyatları bu yıl, ruble bazında tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Moskova'da konut proje teslim süreleri uzadı!

Rusya Moskova'da "Yeni Moskova" tabir edilen alan dışında inşaatı tamamlanarak satışa hazır duruma gelen konut metrajı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 26'lık düşüşle 2,12 milyon metrekareye kadar geriledi.

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Moskova'da faizler düştü yeni ev satışları rekora koştu!

Rusya’da konut kredi faiz oranlarındaki düşüş yeni ev satışlarında rekor artışa neden oldu. Moskova’da geçen Eylül ayında ilk defa yeni konut satışları 10 bini geçti. 

Moskova'daki dev koronavirüs hastanesi rekor hızla inşa ediliyor!

Moskova yakınlarındaki, Yeni Moskova bölgesinde hayata geçirilen koronavirüs hastanesinin inşaatı rekor hızla ilerliyor.

Moskova'da paralı yeni çevre yolu inşa edilecek!

Moskova Belediyesi, MKAD olarak bilinen çevre yolunun güney kısmına Solntsevo'dan Jeleznodorojnıy'e kadar uzanacak çevre yolu inşa edecek...

Moskova konut piyasasında yeni tablo!

Moskova konut piyasasındaki artışın ruble bazındaki eğilimini gösteren veriler açıklandı. Açıklanan verilere göre, Moskova’da 7 milyon rublenin altında fiyata satışa sunulan konutların sayısı, 2017 yılında 13 bin 100 iken, 2019 ise bu rakam 5 bin 170’e düştü...

Moskova’da yeni konut projeleri yüzde 23 azaldı!

Moskova’da yeni inşa edilen konut sayısı son beş yılın en düşük seviyesine geriledi. Yeni konut projelerinin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 azalarak 46’ya düştü.

Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak!

Moskova Belediyesi şu anda şehirde 31 tane köprü olmasına rağmen ulaşımı rahatlatmaya yeterli olmadığını düşünüyor. Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak. 

Enka Moskova yeni proje Haberi

Enka Moskova yeni proje

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP), yeni proje hakkında açıklama yaptı. 

13 Aralık 2021 tarihinde ENKA ve Yandex LLC arasında, Moskova'da yapılacak olan yeni Yandex Merkez Binası'nın inşası için sözleşme imzalandı. Sözleşme bedeli (yüzde 20 oranındaki vergi hariç) yaklaşık 500 milyon Euro olarak belirlendi. Pprojenin 2024 yılının 2. çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Enka İnşaat'ın KAP açıklaması:
13.12.2021 tarihinde, ENKA ve Yandex LLC arasında, Moskova'da yapılacak olan yeni Yandex Merkez Binası'nın inşası için sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme bedeli (%20 oranındaki vergi hariç) yaklaşık 500 milyon EURO olup projenin 2024 yılının 2. çeyreğinde tamamlanması...