02 / 05 / 2024

Ensar Vakfı başakşehirdeki arazisi

Ensar Vakfı başakşehirdeki arazisi

Ensar Vakfı’na ait Başakşehir’deki 2031 metrekarelik arazinin imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından benzin istasyonu olarak değiştirildi.

İzmit'teki Pembe Köşk binası 10 yıllığına Ensar Vakfı'na verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, İzmit’te bulunan ve mülkü büyükşehir belediyesine ait olan Pembe Köşk binası 10 yıl süre ile Ensar Vakfı’na verildi. Karara CHP Grubu muhalefet şerhi koyarken AKP'li Başkan Tahir Büyükakın “Sahip çıkıyoruz” dedi. 

Kızılay bağışıyla ilgli Ensar Vakfı'ndan ABD'de yurt açıklaması!

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı 8 milyon dolarlık bağış tartışılmaya devam ediyor. Ensar Vakfın'da yapılan açıklamada;" Gençlerin güven içerisinde barınabileceği bir yurt projesi TÜRKEN Vakfı tarafından hayata geçirilmiştir." ifadeleri yer aldı...

Ensar Vakfı'nın 9 milyon TL'lik binası yıkılacak!

Ensar Vakfı’nın Ankara'da bulunan binası hakkında yıkım kararı çıktı. Değeri 9 milyon TL olan bina için yıkım çalışması gelecek haftaya başlayacak.

TÜRGEV ile Ensar Vakfı, New York'ta kültür merkezi inşa edecek!

TÜRGEV, Ensar Vakfı ile birikte New York'ta yurt ve kültür merkezi yapımına başlıyor. Yut ve kültür merkezi için alınan gayrimenkule 20 milyon dolar ödendi.

Başakşehir İbn Haldun Üniversitesi sonbaharda açılıyor!

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından Başakşehir'de kurulan İbn Haldun Üniversitesi kapılarını sonbaharda açıyor.

Silahtar Abdullah Ağa Vakfı Başakşehir arsası ihale edilecek!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, Silahtar Abdullah Ağa Vakfı'nın Başakşehir arsası yapım veya onarım karşılığı 25 yıllığına kiralanacak. Projenin tahmini uygulama bedeli 4 milyon 643 bin 722 TL olarak belirlendi.

Bandırma Ensar Vakfı Yurdu açıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ensar Vakfı Bandırma Şubesi'nin 42 öğrenci kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışına katıldı, açılışa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Ensar Vakfı'na ait Başakşehir'deki arazisinin imar planı değiştirildi!

Ensar Vakfı’na ait Başakşehir’deki 2031 metrekarelik arazinin imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından benzin istasyonu olarak değiştirildi.

Başakşehir Murat Hüdavendigar Üniversitesi inşaatına başlandı!

İlçe'de kurulacak olan Murat Hüdavendigar Üniversitesi yerleşkesinin inşaat çalışmalarına başlandı. Merve Vakfı Kuruluşu olan Murat Hüdavendigar Üniversitesi Başakşehir'in eğitim ve öğretim hayatına yeni bir soluk getirecek...

Ankara Etimesgut'ta Esra Başak Sitesi'nde 150 bin TL'ye daire! İcradan!

T.C. Sincan 4. İcra Müdürlüğü, Ankara ili Etimesgut ilçesi Ahimesut mahallesinde bulunan Esra Başak Sitesi'ndeki daireyi 150 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 30 Nisan 2012 Pazartesi günü 09:40-09:45 saatleri arasında gerçekleştirilecek

Yeni Örnek İnşaat'tan Başakşehir Konakları'nda 750 bin TL'ye! Son 3 villa!

80 daire ve 54 villadan meydana gelen Başakşehir Konakları projesinde dairelerin tamamı satıldı. Villalardan ise sadece 3 adet kaldı

Kentariva Başakşehir'de 1 milyon 230 bin TL'ye cadde mağaza!

Cadde mağazaları satışa sunulan Kentariva Başakşehir projesinde dükkan fiyatları 350 bin lira ile 1 milyon 230 bin lira arasında değişiyor

Başakşehir Ariva'da 350 bin TL'ye mağaza!

Fuzul Grup tarafından yapılan Başakşehir Ariva projesinde cadde mağazaları satışa çıktı. 140 konutluk projede 16 adet mağaza da yer alıyor

Ensar Vakfı başakşehirdeki arazisi Haberi

Ensar Vakfı başakşehirdeki arazisi

Bakanlığın akaryakıt istasyonu izni verdiği parselin altından ise NATO Akaryakıt Boru Hattı geçiyor. Plan notlarına göre boru hattı kaydırıldıktan sonra inşaata başlanacak. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başakşehir, Altınşehir Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Ensar Vakfı’na ait 6016 - 6023 nolu parsellerle ilgili plan değişikliği teklifini onayladı. Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yaklaşık bir buçuk kilometre güney batısında ve TEM Otoyolu’nun yaklaşık 200 metre kuzeyinde bulunan vakfın arazisi, uygulamadaki planlarda ticaret alanı fonksiyonunda kalıyordu. Parsellerin bulunduğu Altınşehir bölgesi, 2012 yılında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un yürürlüğe girmesinin ardından Bakanlar Kurulu Kararı ile “Rezerv Yapı Alanı” olarak belirlenmişti. Böylece bölgedeki her türlü imar yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçmişti. 


BORU HATTI KAYDIRILACAK


NATO Akaryakıt Boru Hattı Koruma Kuşağı’nda kalan arazilerdeki imar faaliyetleri sıkı kurallara bağlı olduğu...