15 / 05 / 2024

epdk lisans başvuruları

epdk lisans başvuruları

EPDK, lisans başvurularını karara bağladı. Elektrik piyasasında faaliyet gösteren 5 firmaya üretim ve tedarik lisansı verilirken, Aygaz ve İpragaz AŞ'nin depolama lisanslarına yeniden geçerlilik kazandırıldı

Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e çıktı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e ulaştığını söyoedi.

Elektrikli araç şarj istasyonlarında ilk lisansı alan kurum belli oldu

Türkiye'de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından ilk elektrikli şarj ağı işletmeci lisansı En Yakıt'a verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikli araç şarj istasyonları için ilk lisansın verildiği duyurmuştu.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Riskli yapı tespiti lisans belgesi harcı 2018!

2018 yılında alınacak riskli yapı tespiti lisans belgesi ücretleri geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, riskli yapı tespiti lisans belgesi harcı 2018 ne kadar oldu?

Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

Riskli yapı tespiti işlemleri Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından yapılabiliyor. Lisans almak için hangi şartlar gerekiyor? Riskli yapı tespiti lisans belgesi 2018'de nasıl alınacak?

Akkuyu'nun inşaat lisansı yıl sonunda alınacak!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili açıklamada bulundu. Lihaçev, Akkuyu'nun inşaat lisansını 2017'nin sonuna almayı beklediklerini belirtti.

Müteahhitlik yapmak için lisans kriteri aranmalı!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, müteahhitlik yapmak için lisans kriterinin önemini vurguladı..

Emlakçılıkta lisans dönemi başladı!

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi adında lisans eğitimi veren ilk bölümü açıldı.

EPDK'dan abonelik uyarısı!!

EPDK, faturalı ve kartlı abonelikte doğalgaz tüketicilerine, “Kiracınızın ya da başkasının sizin adınıza abonelik kullanmasına izin vermeyin.” uyarısında bulundu.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

2017 riskli yapı tespiti lisans belgesi ücretleri belli oldu!

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespiti yapabilmek için lisans almak isteyen kurum ve kuruluşların 2017'de ödeyeceği bedeller belli oldu.

EPDK konutta serbest rekabete giriyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 2017'de serbest yıllık tüketim limitini 3 bin 600 kilovat saatten 2 bin 400 kilovat saate düşürmesiyle aylık 82 liranın üzerinde elektrik faturası ödeyen çoğu konut yaklaşık 8.4 milyon abone serbest tüketici kapsamına girdi.

Akkuyu için 2017'de inşaat lisansı başvurusu planlanıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesi inşaat lisansı başvurusunun ardından öncelikle nükleer güvenlik dışındaki yapıların inşası için Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan (TAEK) sınırlı çalışma izni alınacak.

epdk lisans başvuruları Haberi

epdk lisans başvuruları


Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik, doğalgaz, LPG ve petrol piyasaları için yeni lisans başvurularını karara bağladı.  


Resmi Gazete'de yayımlanan Kurul kararlarına göre, geçen ay elektrik piyasasında faaliyet gösteren 5 firmaya üretim ve tedarik lisansı verildi. Lisans alan yerler arasında Çanakçı Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali, Bandırma 2 Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, Saray Rüzgar Enerji Santrali bulunuyor. 


Öte yandan, elektrik piyasasına ait 12 üretim ve otoprodüktör lisansı ise iptal edildi. 


Doğalgaz piyasasında Doğugaz Bitlis Bingöl Muş Doğalgaz Dağıtım AŞ'ye dağıtıcı lisansı verilirken, Kor Doğalgaz Toptan Satış Ticaret ve Sanayi AŞ'nin toptan satış lisansı sona erdirildi. 


Aygaz ve İpragaz AŞ'nin depolama lisanslarına yeniden geçerlilik kazandırıldı


LPG piyasasında, yürütmeyi durdurma kararlarına istinaden Has-Gaz LPG Dağıtım ve Metal Sanayi Ticaret AŞ'nin dağıtım, Aygaz AŞ, Ergaz Sanayi ve Ticaret...