27 / 04 / 2024

Elektrikli araç şarj istasyonlarında ilk lisansı alan kurum belli oldu

Elektrikli araç şarj istasyonlarında ilk lisansı alan kurum belli oldu

Türkiye'de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından ilk elektrikli şarj ağı işletmeci lisansı En Yakıt'a verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikli araç şarj istasyonları için ilk lisansın verildiği duyurmuştu.



 

Elektrikli araçların yakıt maliyetleri benzin ve dizel yakıtlı araçlarla kıyaslandığında çok daha avantajlı bir durumda. Mevcut fiyatlarla, elektrikli araçların evden şarj edilmesi halinde oluşan yakıt maliyeti, benzin ve dizel yakıtlı araçların yakıt maliyetinin yaklaşık üçte biri seviyelerinde.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, şimdiye kadar toplam 5 farklı lisans başvurusu aldıklarını açıkladı.

Yılmaz elektrikli araç şarj altyapısı lisansı alan firmaların kendi şarj istasyonlarını kurabileceklerini ancak isterlerse sertifika vererek (Benzin istasyonu mantığıyla) bayilik sürecini de devreye alabileceklerini açıkladı.

Elektrikli araç şarj istasyonlarında ilk lisansı alan kurum belli oldu

Elektrikli ağların büyümesi için önemli görünen bu konu yanında, bir “Serbest Erişim Platformu” da yolda bulunuyor. Bu bir telefon uygulaması olacak ve böylece sürücüler şarj istasyonları hakkında tek bir noktada detaylı bilgi alabilecek, hızlıca konum belirleme yapabilecek.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön