30 / 04 / 2024

Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e çıktı!

Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e çıktı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e ulaştığını söyoedi.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikli araç piyasasındaki çalışmalarla ilgili son dakika gelişmelerini Anadolu Ajansı muhabirine anlattı.

Yaptığı açıklamada son bir senede gerçekleştirilen düzenlemelerle dünyada ilk defa "şarj ağı işletmeci" tanımının mevzuat kapsamına alındığını belirten Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, böylelikle hem yasal altyapı oluşturuldu hem de ilgili tüzel kişiler lisanslandırıldığını ve bütün elektrikli araç sahipleri, şarj ağı işletmeci lisansı sahibi tüzel kişilerin, otoparklar, alışveriş merkezleri benzin istasyonları gibi birçok noktada kuracakları istasyonlarla oluşturacakları şarj ağlarından bu hizmeti alma imkanına kavuştuğunu kaydetti.

Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124 e çıktı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz açıklamasında şarj istasyonu işletmek için gerçek kişi ya da şirketlerin, lisans sahibi şirketlerden sertifika almak yöntemiyle de şarj istasyonu işletme imkanına sahip olabileceğini belirtti.

Söz konusu bu yöntemle sertifika sahibi şarj istasyonu işletmecilerinin, yazılım, çağrı merkezi, ödeme altyapısı gibi pek çok maliyet artırıcı kalemden de kurtulacağını belirtenEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Lisans sahibi şirketler, ülkemizde kuracağı şarj istasyonlarında tüm elektrikli araç modellerine hizmet verecek ve şarj hizmeti fiyatını birim enerji tutarı üzerinden belirleyecek." diye konuştu.


Geri Dön