21 / 05 / 2024

Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e çıktı!

Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e çıktı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada Elektrikli araç şarj istasyonlarında lisans sayısı 124'e ulaştığını söyoedi.



"Türkiye'de şarj hizmeti noktası 4 bini geçti"

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz açıklamasında elektrikli araçlar için gerçekleştirilen düzenleme ve yatırımlarla ticari olarak şarj hizmeti sağlanan noktaların artacağını belirtti.

Ülkemizin otomobili Togg ve diğer bütün elektrikli araç kullanıcılarının en kaliteli hizmeti alması için gerekli adımları attıklarını da kaydeden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz sözlerini şu cümlelerle tamamladı:

"Togg bizim göz bebeğimiz, gururumuz fakat ülkemiz elektrikli araç piyasasının gelişimini göstermesi açısından dünya otomotiv devlerinin ilgisi de çok önemli. Tesla kendi ismiyle şarj ağı kurmak amacıyla lisansını aldı. Pek çok otomotiv markası ise gerek ortaklıklar kurarak gerek ise de distribütörler üzerinden piyasamızda var olacak. Akaryakıt dağıtım şirketlerinden otomobil üreticilerine, elektrik üretim ve tedarik şirketlerinden start-up'lara kadar ülkemizin en büyük holdinglerini de içine almış olan geniş bir yelpazedeki yatırımcı kitlesi, şarj hizmeti piyasasında da yerini aldı. Söz konusu bu şirketler yeni yatırımlar ve istihdam imkanları sunacak. Bu kadar kısa zamanda gösterilen söz konusu bu ilgi gerçekten gurur verici. Türkiye'de şarj hizmeti verilen elektrikli araç şarj noktalarının 898'i hızlı şarj, 3 bin 600'ü ise yavaş şarj noktalarından meydana geliyor. Bugün itibarıyla ticari olarak elektrikli araçlar için şarj hizmeti verilen 4 bin 498 şarj noktası yer alıyor. 124 şirket, Türkiye genelinde şarj istasyonu kurmak için lisans aldı. Altyapımız tamam. Elektrikli araç piyasamız Türkiye yüzyılına hazır."

Togg'un ilk kazasından sonra merak konusu olmuştu! İşte tamir için götürülecek yer

Mercedes'in elektrikli SUV'u EQA'YA Togg etkisi! Fiyatında indirime gidildi!

Türkiye'nin otomobili Togg'un servis süreci nasıl işliyor? İşte detaylar


Geri Dön