29 / 04 / 2024

EPDK meclis

EPDK meclis

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla hazırlanan ve çalışmaları süren Elektrik Enerjisi Piyasası Strateji Belgesi Taslağı, gelecek dönemde enerji alanında izlenecek politikalara ışık tutuyor.

Çukurova Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı yapıldı!

Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı, Birlik Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Adana’da yapıldı. Başkan Kocamaz toplantıda önemli açıklamalar yaptı...

EPDK'dan iş kazalarını engellemek için yeni uygulama!

EPDK, iş kazalarının engellenmesine katkı sağlaması planlanan bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. EPDK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Yılmaz, uygulamanın 2016 yılında hayata geçmesinin planlandığı söyledi

İnşaat Platformu'nun ilk meclis toplantısında neler konuşuldu?

İnşaat Platformu ilk meclis toplantısını yaptı. Sektörün canlı hafızaları arasında gösterilen ANBA Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Kılınç inşaat ile ilgili bilgiler verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Vali Ahmet Vefik Paşa döneminde yaptırılan belediye binasından tam 136 yıl sonra Bursa’ya kazandırılan yeni belediye binası kapılarını Eylül ayı meclis toplantısı için açtı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı gerçekleşti!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi yapıldı. Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda, idare tekliflerine ait 61 ve komisyon raporlarına ait 21 madde görüşüldü.

Meram meclis üyeleri ilçedeki yatırımları inceledi!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediye meclis üyeleriyle birlikte 1,5 yıl boyunca yapılan yatırımları ve çalışmaları gezerek incelemelerde bulundu.

Konutta KDV eşitsizliği Meclis'te!

Konut KDV'sindeki kanuni düzenleme Meclis'e taşındı. Sezgin Tanrıkulu, yapılan düzenlemenin Anayasa'nın eşitlilik ilkesine aykırı olduğunu belirterek KDV'nin yeniden %1'e düşürülmesini istedi.

EPDK bin 18 RES önlisans başvurularını değerlendirmeye aldı!

EPDK, bin 18 RES kurulmasını öngören önlisans başvurularını değerlendirmeye aldı. Rüzgar enerjisinde (RES) ikinci büyük yatırım dalgası geliyor.

Göztepe Stadı meclis gündeminde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut stat yerine yapılacak yeni stadyum ve otopark tesisleri inşaatının bir an önce başlayabilmesi için muvafakat verme konusunu Meclis gündemine taşıdı.

Çaldağı Kentsel Dönüşüm projeleri tek meclis kararında toplanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara Çankaya ilçesi Keklikpınarı Mahallesi Çaldağı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’nda yapılacak tüm uygulamaların tek bir Meclis kararında toplanmasını kararlaştırdı.

Ankara Meclis Camisi yıkılacak mı?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bulunan halkla ilişkiler binası ve Meclis Camii’nin yıkılmasını engellemek için Koruma Kurulu'na tescil başvurusunda bulundu.

EPDK: Elektrik fiyatlarına zam söz konusu değil!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK), elektrik tarifelerine gizli zam yapıldığı, bunun da vatandaşın cebini etkileyeceğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

EPDK'dan Akkuyu'ya 3 yıllık önlisans izni!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Rusya tarafından Mersin Akkuyu'ya yapılacak olan nükleer santralle ilgili yatırıma başlanabilmesi için gerekli izinlerin alınabilmesi amacıyla 36 ay süreli önlisans verildiğini söyled

EPDK meclis Haberi

EPDK meclis

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) hesap verebilirliğinin güçlendirilmesi amacıyla 6 ayda bir TBMM'de ilgili komisyonlara sunum yapması planlanıyor.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla hazırlanan ve çalışmaları süren Elektrik Enerjisi Piyasası Strateji Belgesi Taslağı, gelecek dönemde enerji alanında izlenecek politikalara ışık tutuyor.


Taslakta, "sağlıklı fiyat yapısı ve etkin risk yönetimi" başlığı altında sağlıklı piyasa gelişimi için referans fiyat oluşumunun büyük öneme taşıdığına yer verildi.


Kısa, orta ve uzun vadede fiyat öngörülebilirliğinin sağlanmasının hem yeni yatırımları destekleyecek doğru sinyallerin oluşmasını sağlayacağı hem de etkili risk yönetimine imkan tanıyacak finansal araçların gelişebileceği piyasa ortamını teşvik edeceği belirtilen taslakta, bu kapsamda elektrik piyasasındaki düzenlemelerin ve fiyat mekanizmalarının uzun dönem ikili anlaşmaları da içeren etkin risk yönetimini desteklerken, şeffaflık, likidite ve...