07 / 07 / 2024

epdk shell cezası

epdk shell cezası

Shell & Turcas Petrol A.Ş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından bayilerde otomasyon sistemlerinin kurulması ile ilgili ceza kesildiği yönünde çıkan haberler hakkında açıklama yaptı...

EPDK Shell Petrol aleyhine soruşturma süreci başlattı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 'herhangi bir arz sıkıntısı olmadan bayilere sınırlı miktarda akaryakıt verdiği' gerekçesi ile Shell Petrol AŞ aleyhine soruşturma süreci başlattı.

EPDK'dan 25,9 milyon liralık idari para cezası!

Konuya ilişkin EPDK kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 24 şirkete çeşitli gerekçelerle 25 milyon 869 bin lira ceza verdi.

EPDK'dan 5.8 milyon liralık para cezası!

EPDK kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre akaryakıt piyasasında mevzuata aykırı davrandıkları gerekçesiyle 11 firmaya 67 bin 962 lira ile 2 milyon lira arasında değişen toplam 5 milyon 848 bin 949 lira ceza uygulandı.

Yıldız sayısını fazla gösteren otellere reklam durdurma cezası!

Tüketiciye “Kayıp yıldızlar otelinde kalmayın” uyarısı yapan Bakanlık, otel reklamlarını mercek altına aldı. Şikayetler incelenince, 9 otel ve turizm tesisini idari para ve reklam durdurma cezası verildi.

Sit alanında kazı yapmanın cezası!

Korunması gereken alanlarda taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere, araştırma, sondaj ve kazı yapma hakkı, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığına aittir. Peki, sit alanında kazı yapmanın cezası nedir?

1934 yılında İstanbul'da ağaç kesmenin cezası 2 seneye kadar hapismiş!

1934 yılında Ziraat Bakanlığı, dört maddelik bir kanun hazırlayarak İstanbul'da ağaç katliamının önüne geçmeye çalışmış. Kesenlere üç aydan iki yıla kadar hapis cezası uygulanacakmış. Bu kanun sadece İstanbul için geçerliymiş.

Ev alanlar iflas ederse evini cezasız olarak iade edebilecek!

İnşaat sektörüne güven getirmesi beklenen Yeni Tüketici Kanunu konut alıcısına aldığı evden teslime kadar vazgeçme hakkı tanıdı. Ev alan vatandaş ilk 14 günde karar değiştirir ya da ödeme döneminde iflas ederse evini cezasız iade ediyor...

5 ayda 28 milyon lira çevre cezası kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014'ün 5 ayında 16 bin 569 çevre denetiminde 702 işletmeye 28 milyon 337 bin 300 lira para cezası uygulandığını bildirdi...

Yılın ilk beş ayında 702 işletmeye 28 milyon 337 bin TL para cezası kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “yılın ilk beş ayında 16 Bin 569 çevre denetiminde 702 işletmeye 28 Milyon 337 Bin 300 TL para cezası kesildi” açıklamasında bulundu.

Ruhsatsız inşaat yapmanın cezası!

İmar Kanunu kapsamına giren bütün yapılar için ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat alınmadan inşaat çalışmalarına başlanan yapılar için cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ruhsatsız inşaat yapmanın cezası nedir?

Tüketiciler elektrik faturalarını EPDK'nın internet sitesinden kontrol edebilecek!

Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinin ardından vatandaşlardan gelen elektrik faturalarıyla ilgili şikâyetler üzerine harekete geçen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), fatura hesaplama modülü geliştirerek hizmete koydu...

THY ile uçana Shell'de akaryakıt bedava!

Türk Hava Yolları (THY) ve Shell & Turcas'ın imzaladığı anlaşma ile, THY ile uçan Miles&Smiles üyeleri kazandıkları millerle Shell istasyonlarından oto gaz ve akaryakıt alabilecekler...

EPDK'dan elektrik faturası hesaplama modülü!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, tüketicilerin, kullandıkları elektriğin dağıtım şirketlerince doğru fatura edilip edilmediğini kontrol etmelerini sağlamak üzere hazırladıkları programın bugün itibarı ile hizmete açıldığını bildirdi.

epdk shell cezası Haberi

epdk shell cezası


Turcas Petrol'den yapılan açıklama şöyle:


Şirketimizin %30 oranında iştiraki Shell & Turcas Petrol A.Ş.'ne Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından bayilerde otomasyon sistemlerinin kurulması ile ilgili ceza kesildiği yönünde basın yayın organlarında yer alan muhtelif haberler üzerine belirtmek isteriz ki; bu konuda Shell & Turcas Petrol A.Ş.'ne ulaşan herhangi bir tebligat yoktur. Böyle bir tebligat olması durumunda kamuoyuna zamanında açıklama...