06 / 05 / 2024

Ercan Havalimanı temel atma

Ercan Havalimanı temel atma

Kıbrıs Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı'nda yeni terminalin ilk etap temelinin perşembe günü atılacağını açıkladı..

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, inşaat sürecinin hız kesmeden devam ettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin açılış tarihini açıkladı.

Malatya Havalimanı'nın yeni termal binasının temeli atıldı!

Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın temel atma töreni gerçekleşti. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının temeli atıldı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Havalimanı yeni terminal binası temel atma törenine katıldı. Akar, söz konusu projenin memleketi Kayseri’yi ulaşım alanında bir adım daha ileriye taşıyacağını söyledi.

Yozgat Havalimanı 2022'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde bir dizi açılış ve temel atma törenine gitti. Törende konuşan Oktay, "Tamamlandığında yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak Yozgat Havalimanı'nı Ekim 2022de hizmete açmış olacağız" dedi...

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Camisi'nin temeli atıldı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Camisi'nin temel atma töreninde, 'Böylesine güzel cami Sabiha Gökçen Havalimanı için gerekliydi' diye konuştu. 

Almanlar, 'İstanbul Havalimanı bitti, Berlin ne halde' diyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dikkat edin, İstanbul Havalimanı 42 ayda burası bitti. Berlin, 2006'da temel attı Berlin Havalimanı hala devam ediyor ve şimdi Almanlar kendi gazetelerinden 'Buradan 3 kat, 4 kat büyük olan İstanbul Havalimanı bitti Berlin ne halde' diyorlar" dedi...

İstanbul Yeni Havalimanı için bilet fiyatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı biletleri satışa çıktı. Buna göre THY, Ankara, Antalya, İzmir’e 59, Ercan’a 179 TL ve Bakü’ye 99 dolara uçacak.

Yeni Havalimanı için Meclis araştırması talebi!

TBMM Başkanlığı'na Yeni Havalimanı'nın inşaat çalışmalarında yaşanan iş kazalarının nedenlerinin belirlenmesi, çalışanların temel taleplerinin yerine getirilmesi için araştırma önergesi sunuldu.

Emrullah Turanlı KKTC vatandaşı oldu!

Ercan Havalimanı'nın işletmecisi ve Taşyapı patronu Emrullah Turanlı vatandaşlık talepleri KKTC Bakanlar Kurulu'nun 10 Kasım’daki toplantısında kabul edildi.

MW Mimarlık, Muş Havalimanı için kolları sıvadı!

Muş Havalimanı yeni terminal binasının temel atma töreni yapıldı. MW Mimarlık imzası ile tasarlanan havalimanı 11 bin 400 metrekare alanda inşa edilecek.

Havalimanı sayısı 15 yılda 26'dan 55'e yükseldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Muş Havaalanında düzenlenen temel atma törenine katıldı. Arslan, 15 yılda havalimanı sayısı 26'dan 55'e yükseldiğini açıkladı.

Ercan Havalimanı temel atma Haberi

Ercan Havalimanı temel atma

Kıbrıs Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı'nda yeni terminalin ilk etap temelinin perşembe günü atılacağını açıkladı.Taçoy, ihaleyi alan Taşyapı İnşaat Şirketi tarafından yapılacak yeni terminalin ilk etabında, yol projesi ve derenin aktarımının bulunduğunu ifade ederek, temel atma törenine Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılacağını bildirdi. 

Hasan Taçoy, Maliye Bakanlığı ile kamuda yetkili sendikalar arasında anlaşmazlığa neden olan konuların Bakanlar Kurulu'nda değerlendirileceğini de belirterek, Bakanlar Kurulu'nda alınacak kararın KTAMS'ın grevi ve olası diğer grev kararlarında etkili olacağına inanç belirtti. 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, dün kabulü sırada gündemdeki bazı konuları değerlendirdi. 


EYLEM VE GREV KARARLARINI YORUMLADI 

Taçoy, Tel-Sen'in eylem ve KTAMS'ın grev kararını da yorumladı. 

"Telekomünikasyon Dairesi'nin satılması değil ekonomik değerinin yükseltilmesi, daha kaliteli ve iyi hizmet verebilmesi yönünde" çalışmaların sürdüğünü...