27 / 04 / 2024

ercan havalimanı

ercan havalimanı

Emrullah Turanlı, eski Ulaştırma Bakanı günümüz Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile girdiği Ercan havalimanı polemiğiyle ilgili, “Ben siyasetçi değilim belgeli konuşuyorum. Tanıklar, ödenmiş dekontlar ve Ombudsman’ın raporu ortada, hakkımı adalet ve hukukta aramaktan başka çarem yok” dedi.

KKTC'ye yeni Ercan Havalimanı!

Taşyapı İnşaat, KKTC’deki yeni Ercan Havalimanı için düğmeye bastı. 220 milyon Euro’ya mal olacak, 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal ve pist inşaatının temeli atıldı.

Taş Yapı Ercan'da uçuşa geçecek!

KKTC'nin en büyük şantiyesinde temel atıldı. 2012'de Ercan Havalimanı'nın yenileme ihalesini kazanan Taş Yapı, yıllık yolcu kapasitesini 5 milyona çıkarmayı hedefliyor. İnşaat 48 ayda tamamlanacak.

Ercan Havalimanı yarın Taşyapı’ya devredilecek!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı’nın dört yıl sürecek genişleme çalışmalarına başlanması çerçevesinde, Salı günü Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş ile sözleşme imzalanacağını açıkladı.

Net Holding, duty free mağazaları için görüşmeye başladı!

Net Holding, Lefkoşa Ercan Havalimanı’nın işletmecisi T&T Havalimanı İşletmeciliği ile havalimanının duty free perakende satış mağazalarının 25 yıl süre ile kiralama görüşmelerine başladığını KAP'a bildirdi

Taş Yapı, Ercan Havalimanı ihale koşullarına nasıl uydu!

Lüks konut projeleriyle adından söz ettiren Taş Yapı farklı sektörlerde de faaliyet gösteriyor...

Ercan Havalimanı'nın işletme hakları devredildi!

KKTC'de, Ercan Havalimanı'nın işletme haklarının devredilmesine ilişkin protokol törenle imzalandı. Protokole, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ile ihaleyi kazanan firmaların oluşturduğu şirketin direktörü Göksel Bodur imza koydu...

Ercan Havalimanı'nın yeni sahibi Taşyapı İnşaat oldu!

Ercan İhalesi'nde açık arttırma yapıldı.İhaleyi yüzde 47.80 ciro paylaşımı öneren Taşyapı İnşaat Şirketi kazandı.

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, inşaat sürecinin hız kesmeden devam ettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin açılış tarihini açıkladı.

İstanbul Yeni Havalimanı için bilet fiyatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı biletleri satışa çıktı. Buna göre THY, Ankara, Antalya, İzmir’e 59, Ercan’a 179 TL ve Bakü’ye 99 dolara uçacak.

Emrullah Turanlı KKTC vatandaşı oldu!

Ercan Havalimanı'nın işletmecisi ve Taşyapı patronu Emrullah Turanlı vatandaşlık talepleri KKTC Bakanlar Kurulu'nun 10 Kasım’daki toplantısında kabul edildi.

Taş Yapı, Ercan Havalimanı'nı ayağa kaldırdı!

İnşaat sektöründe faliyet gösteren Taş Yapı, KKTC'de Ercan Havalimanı'nın inşaatına başlıyor. Firma, 38 yıldır yapılması planlanan havalimanı ile atağa geçti.

Emrullah Turanlı: Belgeler ortada tek yolum adalet!

Emrullah Turanlı, eski Ulaştırma Bakanı günümüz Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile girdiği Ercan havalimanı polemiğiyle ilgili, “Ben siyasetçi değilim belgeli konuşuyorum. Tanıklar, ödenmiş dekontlar ve Ombudsman’ın raporu ortada, hakkımı adalet ve hukukta aramaktan başka çarem yok” dedi.

Taşyapı KKTC Ercan Havalimanı'nın inşaatına başladı!

İnşaatına başladıkları ‘Yeni Ercan Havalimanı’ hakkında bilgi veren Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Kalitemizde mütevazı değil, iddialı olacağız. Hedefimiz ‘Ercan’ ile Kıbrıs’ı her anlamda uçurmak” diye konuştu.

KKTC Ercan Havalimanı terminal binası 20 ayda açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, temelini attıkları KKTC Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasının 20 ayda hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Kıbrıs Ercan Havalimanı'nın terminal binası 2018'de açılacak!

T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği Şirketi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vergi şampiyonu oldu. Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, yeni pist ve terminal binasının 2018’in sonunda hizmete açılacağını söyledi.

Kıbrıs Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası yapılıyor!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ercan Havalimanı ile ilgili uzun süredir bir olumsuzluğun kamuoyunu meşgul etmediğini belirterek, “Yeni terminal binası yapılıyor” dedi.

Taşyapı KKTC'deki havalimanının temelini attı!

Taşyapı İnşaat, KKTC'nin tek havalimanı olan Ercan'ın 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal ve pist inşaatının temelini attı. 157 bin metrekarelik tesis, 4 yıl içinde tamamlanacak.

KKTC Ercan Havaalanı’nı Taş Yapı yenileyecek!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Ercan Havaalanı’nın işletmesini 25 yıllığına alan Taşyapı, havalimanının baştan aşağı yenilenmesi için ilk adımı attı..

Taş Yapı Ercan'da uçuşa geçecek!

KKTC'nin en büyük şantiyesinde temel atıldı. 2012'de Ercan Havalimanı'nın yenileme ihalesini kazanan Taş Yapı, yıllık yolcu kapasitesini 5 milyona çıkarmayı hedefliyor. İnşaat 48 ayda tamamlanacak.

ercan havalimanı Haberi

ercan havalimanı

Emrullah Turanlı'nın patronu olduğu Taşyapı’nın 2012’de devraldığı Ercan havalimanı ve inşaatı ihalesinde denetleme krizi, iki yıl önce başladı.  Kamu denetçisi yüksek hakim Emine Dizdarlı’nın rapor haline getirerek kamuoyuna açıkladığı ve dönemin Ulaştırma Bakanı günümüzün Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu zan altında bıraktığı rapor uzun süre gündemde kaldı. Emine Dizdarlı raporunda, Ercan havalimanı inşaatının aylık 225 bin dolar, yıllık 11.5 milyon dolara ihalesiz bir şekilde verilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Aradan geçen sürede Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu Dışişleri Bakanlığı görevine geldi.


Taşyapı patronu Emrullah Turanlı, KKTC yerel medyasına, dönemin Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu’nun kendisi ve ekibini odasına çağırarak, İstanbul merkezli bir şirket sahibi olan Ömer Elmas adlı bir avukatla tanıştırarak, “Bundan sonra Ercan’ı Ömer Elmas denetleyecek, onun söylediklerini yapacaksın” dediğini söyledi. Ömer Elmas’ın,...