30 / 04 / 2024

Erciyes Üniversitesi Yapı Mekaniği konferansı

Erciyes Üniversitesi Yapı Mekaniği konferansı

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ’5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı’ başladı.

Sakarya Üniversitesi sözleşmeli personel alımı yapıyor! 47 sözleşmeli personel alımı için kadrolar

Sakarya Üniversitesi için personel alımları başladı. Belirlenen kontenjan ile beraber personel alımı yapılacak kadrolar da açıklandı. Peki hangi bölüm için kaç alım yapılacak? 

Erciyes Üniversite sözleşmeli personel alımı yapıyor! Tam 104 kişi için başvuru şartları!

Erciyes Üniversitesi, sözleşmeli personel alımı yapıyor! Tam 104 kişinin alınacağı haber ile ilgili detaylar şöyle:

Rekor sayıda mülakatsız personel alınacak! Lise mezunu olmanız yeterli! Büro personeli, eczacı, laborant, tekniker...

Kayseri Erciyes Üniversitesi sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Adaylarda aranan koşullar, başvuru ve kontenjan bilgisi belli oldu. Peki, hangi branşlarda alım yapılacak, son başvuru tarihi ne zaman, adaylarda aranan şartlar nelerdir? İşte detaylar...

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanı yapılaşmaya açıldı!

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanının imar planı değiştirildi. Yeni imar planında orman alanına öğrenci yurdu yapılarak yapılaşmaya açıldı. CHP'li Çankaya Belediyesi de plana “Geriye dönüşü olmayan sonuçlar doğuracak ve mevzuata aykırı” diyerek itiraz etti.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, İzmir'in yapı kalitesini inceleyecek!

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Ege Denizi'nde Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremle ilgili çalışma başlattı. Oluşturulan heyet İzmir'in yapı kalitesini inceleyecek...

Kayseri Erciyes'e modern misafirhane inşaatı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) karşısında bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bulunduğu alana modern misafirhane inşa edileceğini söyledi.

Bazı alanlar Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

Ege Üniversitesi kampüsündeki caminin yapımı TBMM'de!

Ege Üniversitesi kampüsünde yer alan bir caminin yapım masraflarının kim tarafından karşılandığı ve ismiyle ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaathane’20 Zirvesi 26 Şubat'ta başlayacak!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yapı Öğrenci Topluluğu tarafından gerçekleştirilen İnşaathane’20 Zirvesi 2020 yılında 26 Şubat – 01 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

Yıldız Teknik Üniversitesi’ne millet bahçesi yapılmasına öğrencilerden tepki!

Yıldız Teknik Üniversitesi’ne inşa edilecek millet bahçesi için 14 milyon TL harcanacak. Bazı ağaçlık bölgelere bina yapılması planlanan projeye öğrenciler büyük tepki gösteriyor.

Erciyes Üniversitesi'ne tahsisli otel kiraya verilecek! İhalesi 25 Ekim'de!

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'ne tahsisli, Kayseri Melikgazi'deki 35 odalı 120 yatak kapasiteli otel kiraya verilecek. Kiralama ihalesi 25 Ekim'de yapılacak...

Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük binası yapım projesi mecliste!

Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlük binası yapım projesinin bütçesi ve akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hacettepe Üniversitesi Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Hacettepe Üniversitesi Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erciyes Üniversitesi Yapı Mekaniği konferansı Haberi

Erciyes Üniversitesi Yapı Mekaniği konferansı

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ’5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı’ başladı.


Türkiye’nin birçok üniversitesinden yapı mühendislerinin katıldığı konferansın açılış töreni bir otelde yapıldı. Açılış törenine Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ve birçok akademisyen katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun, yapıların depreme karşı risk analizlerinin doğru yapılması ve bunun yanı sıra laboratuvar çalışmalarının da yapılması gerektiğinin altını çizdi. Yapı Mekaniği Laboratuvarları toplantısının temel amacının akademik ve bilimsel alanda yapılan araştırmaları tartışmak, genç araştırmacıları bu konuda bilgilendirmek olduğunu söyledi. Altun ayrıca teorik çalışmaların deneysel çalışmalarla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yapı Mekaniği Laboratuvarları Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sinan Altın ise...