18 / 05 / 2024

erdek tarihi atatürk ilkokulu nerede

erdek tarihi atatürk ilkokulu nerede

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, Zeytinli Mahallesi'nde bulunan eski Atatürk İlkokulu'nun tadilatına başlandı. 1879 yılında Rumlar tarafından yaptırılan okul, 1915-1918 yılları arasında 'Erdek Menzil Hastanesi' adı ile hastane olarak kullanıldı...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabının açılış tarihi belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabının açılış tarihini açıkladı.

Atatürk Orman Çiftliği yapılaşmaya açılmayacak!

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nden, Etimesgut'ta tarımsal üretim alanı olan Atatürk Orman Çiftliği Birinci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı'nın "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasına izin çıkmadı. 

Atatürk Orman Çiftliği'nin imara açılmasına mahkemeden dur kararı!

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Etimesgut’ta Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı sınırlarında kalan tarımsal üretim alanının "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasını kabul etmedi.

Atatürk Orman Çiftliği için komisyon talebi!

Atatürk Orman Çiftliği'nin asrın talanı ile karşılaştığını dile getiren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, tarihi emanete sahip çıkılması için Meclis Araştırması komisyonu kurulması gerektiğini belirtti. 

Selanik'teki Atatürk Evi'nin restorasyonu TBMM'de!

Selanik'teki Atatürk Evi'nin tarihi dokusuna uygun olarak restore edilmesi için yapılacak çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Selanik'teki Atatürk Evi'nin tarihi dokusunun bozulduğu iddiası!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Selanik'teki Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Türkkan, yapılan restorasyonun evin tarihi dokusunu bozduğunu iddia etti. 

Atatürk Havalimanı'nın taşınması dünya basınında!

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınması için gerçekleştirilen taşınma operasyonu, dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz Guardian ve ABD merkezli Washington Post gazeteleri, Büyük Göç olarak adlandırılan tarihi taşınmayı haberlerle okuyucularına sundu.

Atatürk Kültür Merkezi iki yılda açılacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin temelini atarken, “İstanbul Atatürk Kültür Merkezi milletin değerleriyle, inancıyla, insanımızın tarihi ve kültürüyle kavgalı jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacaktır” diye konuştu.

Atatürk Kültür Merkezi yeniden gençlerin buluşma noktası olacak!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "İstanbul, tarihi, kültürel ve sanatsal kimliğine değer katacak bu eserle çok daha güzel olacak. Atatürk Kültür Merkezi, yeniden gençlerin buluşma noktası olacak." diye açıklama yaptı. 

Çiğli Atatürk OSB'de 6.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli Çiğli İlçesi'nde Atatürk OSB içerisinde yer alan fabrika 6 milyon 373 bin 427 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 14 Şubat 2018 olarak belirlendi.

Trabzon Atatürk Köşkü'nde tadilat soruşturması!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Köşkü'ndeki tarihi avizenin tamiri için yapılan uygulama nedeniyle ilgililer hakkında soruşturma başlatıldı. Belediye, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Atatürk Orman Çiftliği imar planı askıda!

Atatürk Orman Çiftliği 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içerisinde düzenlenen yol güzergahlarına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Bursa Atatürk Stadyumu'nda yıkım başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından meydana dönüştürülen Bursaspor’un tarihi stadyumu Bursa Atatürk Stadyumu’nda kapalı tribünün yıkım çalışmalarına başlandı.

erdek tarihi atatürk ilkokulu nerede Haberi

erdek tarihi atatürk ilkokulu nerede


Balıkesir'in Erdek ilçesinde, Zeytinli Mahallesi'nde bulunan eski Atatürk İlkokulu'nun tadilatına başlandı.


İlçede bugün Zeytinli Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve 1997 yılında Atatürk İlkolulu olarak eğitim ve öğretime devam eden okul, 1879 yılında Rumlar tarafından okul olarak yaptırıldı. Bir ara Balıkçı Okulu olarak kullanılan tarihi bina, 1915-1918 yılları arasında ise 'Erdek Menzil Hastanesi' adı ile hastane olarak kullanıldı. Çanakkale savaşlarında yaralılar gemilerle Erdek'e getirilerek burada tedavi edildi.


2013 yılında röleve, restorasyon ve restitüsyon projesi yapılan Atatürk İlkkulu'nun onarımı devam ediyor. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan okulun restore edilmesi ilçe sakinleri tarafından sevinçle karşılandı.



Eylül...