01 / 05 / 2024

Ergene Havzası arıtma

Ergene Havzası arıtma

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde yapılması planlanan 5 ortak arıtma tesisinin yaklaşık 250 milyon dolara mal olacağını söyledi..

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Soma Atıksu Arıtma Tesisi için geri sayım başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Bakırçay Havzası’nın temizlenmesi yolunda attığı önemli adımlardan olan Soma Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çalışmalara son sürat devam ediyor.

Tekirdağ Ergene OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ihale edilecek!

Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 7 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Diyarbakır Eğil Atıksu Arıtma Tesisi’nde sona gelindi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Dicle Havzası’ndaki kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını yürüttüğü Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi gelecek ay işletmeye alınıyor.

Diyarbakır Eğil Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 60’ı tamamlandı. Kasım ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak olan tesisle, Dicle Havzası’ndaki su kirliliği tamamen ortadan kalkacak.

Ergene Havzası'ndaki OSB'lere 75 milyon liralık ödenek ayrıldı!

Ergene Havzası'ndaki 10 OSB'nin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve kapasitelerinin artırılması için bu yıl 75 milyon liralık ödenek ayrıldı. Bakan Işık, ödeneğin OSB'lerin altyapı, üstyapı ve arıtma tesislerinin yapımında kullanılmak üzere tahsis ett

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmalarında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Arıtma tesisleri, kollektörler, kanalizasyon sistemi 2016 yılında bitecek. Dolayısıyla 2017 yılında da deşarj bitecek. İnşallah 2017 yılı sonunda Ergene, renk de gidince, daha da gözle görülür bir hale gelecek" dedi.

İSKİ Düzce'deki arıtma tesisleri için yer tespiti yapıyor!

Düzce Valisi Ali Fidan Başkanlığında Valilik makamında Düzce İli Koruma Havzası projesi toplantısı yapıldı. Toplantıda İSKİ tarafından Düzce ilinde yapılması düşünülen ‘Arıtma Tesisleri’ için yer tespiti konusu da ele alındı.

İzmir Küçük Menderes'e 11. arıtma tesisi yapılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Küçük Menderes Havzasını kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. İZSU Genel Müdürlüğü, Bayındır Hasköy'de kuracağı arıtma tesisi için ihale hazırlıklarına başladı.

Küçük Menderes’e 11. arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek amacıyla Hasköy’de Avrupa standartlarında bir arıtma tesisi kuruyor. Tesis, Küçük Menderes Havzası’nın da 11. ileri biyolojik atık su arıtma tesisi olacak.

İzmir Hasköy'e Avrupa standartlarında arıtma tesisi!

İzmir -Küçük Menderes Havzası'nı kirlilikten kurtarmak için izmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. Tesiste yaklaşık 10 bin kişinin atık suyu arıtılacak. İşte projenin ayrıntıları...

Ergene'deki 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, "Ergene havzası Türkiye'nin su kirliliği açısından adeta kangren olmuş bir nehri. Ergene'de 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı'' dedi.

Ergene Havzası Eylem Planı masaya yatırıldı!

Ergene Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriye Atıksu Arıtma Tesisi Şantiyesi toplantı salonunda Ergene'deki muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ergene Havzası Eylem Planı masaya yatırıldı

Ergene Havzası arıtma Haberi

Ergene Havzası arıtma

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde yapılması planlanan 5 ortak arıtma tesisinin yaklaşık 250 milyon dolara mal olacağını söyledi. Derin deşarjla ilgili 4 ihalenin kasım ayı içerisinde tamamlanmasının planlandığını ifade eden Yerlikaya, tesis inşaatlarının 2016'ya kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. 


2009'dan bu yana Ergene Nehri'ne, debisinin 6 kat fazlası endüstriyel ve evsel atık bırakıldığını vurgulayan Yerlikaya, şöyle devam etti: "OSB içerisine yapılması planlanan 5 ortak arıtma tesisi yaklaşık 250 milyon dolara mal olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, derin deşarj için 3 yıl ödemesiz 10 yıl geri ödemeli kredi imkanı tanıyacak. Eylem planı kapsamında, yapılacak çalışmalar sonucu Ergene Havzası, özlenen 30 yıl önceki haline kavuşacak." Sanayiye Meriç suyu verilecek Bundan sonra bölgedeki...