27 / 11 / 2024

ergene havzası kurtarma planı

ergene havzası kurtarma planı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene'yi kurtarma projesinin basit bir dere ıslahı projesi olmadığını belirterek, içindeki 15 paket ile toplam tutarın 3,2 milyar lirayı bulduğunu söyledi....

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Tapusuz arsayı kurtarma ihtimali var mı?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Bizim arsayı kurtarma ihtimalimiz var mı?" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Ozancan Prefabrik Hamzadere Havzası'ndaki iş hacmini arttırdı!

Beton prefabrik sektöründe fabrika inşaatı, spor salonları, menfez, dere ıslahı, köprü kirişleri, sahil genişletme ve atık su arıtma projelerine yönelik çözüm ürettikleri bilgisini veren Feyzi Erbaş, son dönemde Hamzadere Havzası'ndaki iş hacimlerinin arttığını söyledi.

Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

İznik Havzası çalıştayı yapıldı!

Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen çalıştayda göl havzası masaya yatırıldı. “İznik Gölü Havzasına Doğal Yaklaşımlar Çalıştayı” İznik DSİ Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Ergene Nehri mecliste konu oldu!

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Nehri'ndeki kirliliğe ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ergene Havzası'ndaki OSB'lere 75 milyon liralık ödenek ayrıldı!

Ergene Havzası'ndaki 10 OSB'nin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve kapasitelerinin artırılması için bu yıl 75 milyon liralık ödenek ayrıldı. Bakan Işık, ödeneğin OSB'lerin altyapı, üstyapı ve arıtma tesislerinin yapımında kullanılmak üzere tahsis ett

Büyükçekmece Göl Havzası'ndan arsa alan pişman olur!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, göl havzasında imar izni olmayan arsaları imar izni varmış gibi gösterip satanlara karşı vatandaşları uyardı.

Ergene Nehri'nin Islah Edilmesi projesi 2019'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan, Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatını basın mensupları ile birlikte gezen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Ergene Marmaracık Gölet Mesire Alanı yenileniyor!

Ergene Marmaracık Göleti Mesire alanına yürüyüş yolları, oturma alanları, 1 restaurant, 2 WC, otopark alanları, 2 adet çocuk oyun grubu, piknik masaları, barbeküler yapılacak.

Gediz Havzası çamur sorunundan kurtulacak!

Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının hazırlanması için İzmir’de proje açılış çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, havzaya sınırı bulunan Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak illerine yönelik çalışmalar gündeme geldi.

Tekirdağ'da 24 derslikli Ergene İlköğretim Okulu inşaatının temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından “11 İlçeye 11 Okul Projesi” kapsamında Süleymanpaşa ve Kapaklı’dan sonra üçüncü okulun temeli Ergene ilçesinde atıldı.

Sapanca Gölü havzası kontrol altında!

Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Sapanca’da yapıldı.Toplantıya katılan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Sapanca Gölü, bölgenin en önemli içmesuyu kaynağıdır'' dedi.

ergene havzası kurtarma planı Haberi

ergene havzası kurtarma planı


Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) kapsamında, Tekirdağ’ın Saray ilçesinde İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende konuşan Bakan Eroğlu, TRAGEP'i Ergene’nin kurtuluş projesi, muhteşem kalkınma, çevre ve bir altyapı projesi olarak nitelendirdi. Ergene'yi kurtarma projesinin basit bir dere ıslahı projesi olmadığını ve içinde 15 paket bulunduğunu vurgulayan Eroğlu, "Sadece Ergene'yi kurtarmanın bizim bakanlığa maliyeti 3,2 milyar TL. Trakya’da sanayi kadar tarım da çok önemli. Su olmadan mahsul almak mümkün mü? Dolayısıyla Trakya’da sulama çok önemli. Bu yüzden ‘Bin Günde Bin Gölet Projesi' kapsamında Trakya'da 108 adet baraj, gölet, sulama...