28 / 04 / 2024

Ergene Nehri KOİ parametre limitlerini azaltmaları zorunluluğu

Ergene Nehri KOİ parametre limitlerini azaltmaları zorunluluğu

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, siyah akan Ergene Nehri’ne atıksu bırakan fabrikaların kirlilik derecesinin belirlenmesinde en önemli kriter olan Kimyasal Oksijen İhtiyacı parametre limitlerini azaltmaları için 6 Mayıs’ta dolan zorunluluğu iki yıl erteledi

Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

Ergene Nehri mecliste konu oldu!

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Nehri'ndeki kirliliğe ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ergene Nehri'nin Islah Edilmesi projesi 2019'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan, Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatını basın mensupları ile birlikte gezen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Ergene Nehri, Marmara'yı öldürüyor!

Trakya'nın önemli çevre sorunu Ergene Nehri kirliliği için, Çorlu’da TTB, TMMOB, MAREM (Marmara Envi-ronmental Monitoring) projesi yetkilileri, Ergene ve Trakya Platformu katılımıyla bir rapor hazırlandı.

Ergene'deki 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, "Ergene havzası Türkiye'nin su kirliliği açısından adeta kangren olmuş bir nehri. Ergene'de 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı'' dedi.

Ergene Nehri'ne 12 atık su arıtma tesisi kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ergene nehrini kurtarmak için harekete geçti. Dere yatağı ıslah çalışmaları başladı. Ağaçlandırılan bölgeye 12 atık su arıtma tesisi kuruluyor. Taşkını ise erken uyarı sistemi haber verecek.

Uzunköprü aydınlatılacak!

Meriç ve Tunca nehri üzerinde bulunan tarihi köprülerin aydınlatılmasında sona gelinirken Türkiye’nin ve dünyanın en uzun taşköprüsü olan ve Ergene nehri üzerinde bulunan Uzunköprü’de aydınlatılacak.

4 milyon 932 metreküp atıksu arıtılarak Ergene Nehri'ne deşarj edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Lüleburgaz Atıksu Projesi ve Kavak Deresi Rehabilitasyonu ergene nehrine can suyu oldu. 4 milyon 932 metreküp atıksu arıtılarak Ergene Nehri'ne deşarj edildi.

Ergene Nehri KOİ parametre limitlerini azaltmaları zorunluluğu 2 yıl ertelendi!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, siyah akan Ergene Nehri’ne atıksu bırakan fabrikaların kirlilik derecesinin belirlenmesinde en önemli kriter olan Kimyasal Oksijen İhtiyacı parametre limitlerini azaltmaları için 6 Mayıs’ta dolan zorunluluğu iki yıl erteledi

Ergene Nehri'nin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yıllardan beri çevre kirliliğinin sembolü haline gelen Ergene Nehri'nin kurtarılması için yapılan çalışmaların devam ettiğini ve nehrin tertemiz akar vaziyete getirileceğini belirtti...

Ergene nehri kanser saçıyor!

Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf İslam Atalay, “Halkımızın kirlilik ile ilgili olarak en çok merak ettiği konu Ergene Nehri ile sulanan tarlalarda yetişen ürünlerimizin durumu ve bu zehirlerin yediklerimize de bulaşıp bulaşmadığı...

Ergene Nehri'ni kirletenlere 3.3 milyon lira ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Ergene Nehri'nde süren ıslah çalışmaları işe yaradı. İlk 6 ayda 5 bin 807 ton ambalaj atığı çöpe karışmadan toplanırken, yapılan 964 denetimde işletmelere 3.3 milyon lira ceza uygulandı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ergene'yi hayata döndürüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatıyla başlayan Ergene Nehri’ndeki ıslah çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. 2013 Yılı İlk 7 Ayında Yapılan 964 Denetimde İşletmelere 3.386.576 Lira İdari Para Cezası Uygulandı...

Ergene Nehri KOİ parametre limitlerini azaltmaları zorunluluğu Haberi

Ergene Nehri KOİ parametre limitlerini azaltmaları zorunluluğu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yüksek kirlilikle karşı karşıya kalan Ergene Nehri’ndeki deşarj kısıtlamalarıyla ilgili 2011 yılında yayınlanan genelgeyi iptal etti. 2011’de yayınlanan genelgede siyah akan Ergene Nehrine atıksu bırakan tesislerin en önemli kirletici parametrelerinden olan KOİ parametre limitlerini 6 Mayıs 2014 tarihine kadar azaltmaları zorunlu kılınmıştı. Bu genelge, fabrikalar için üç yıllık af niteliği taşıyordu. Söz konusu süre dolmadan, Bakan Güllüce’nin 22 Nisan’da yeni bir genelge yayınladı. Genelgede, Trakya bölgesinin neredeyse tamamını kaplayan Uzunköprü, Pehlivanköy, Lüleburgaz, Çorlu gibi yerleşim yerleri ve tarım arazilerinden geçen Ergene havzasındaki tesisler için 6 Mayıs 2014’te dolan süre iki yıl sonraya 6 Mayıs 2016 tarihine ertelendi. Güllüce,yaptığı açıklamada şunları söyledi:


YÜZDE 25’İ DOĞAL DEBİ

“2011 yılında yürürlüğe konulan çalışmalar neticesinde Ergene Nehri’nin yıllık ortalama...