24 / 05 / 2024

Ergene Nehri kurtarılacak mı

Ergene Nehri kurtarılacak mı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

Peacocks'un 200 mağazası kapanmaktan kurtarılacak!

İflas eden moda markası Peacocks, 200 mağazasını yönetimden satın alarak kapanmaktan kurtuldu. 

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak!

Moskova Belediyesi şu anda şehirde 31 tane köprü olmasına rağmen ulaşımı rahatlatmaya yeterli olmadığını düşünüyor. Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak. 

Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma kararı!

Küçük Su İşleri Projesi Kapsamındaki Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

Tekirdağ Ergene'de 37.9 milyon TL'ye satılık 8 arsa!

Ergene Belediyesi, Velimeşe ve Yulaflı'da bulunan 8 arsasını ihale usulü ile satışa sunuyor. İhaleler 11 Temmuz'da yapılacak..

Tekirdağ Ergene'de 19 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Ergene Belediye Başkanlığı, Velimeşe mevkiinde bulunan 3 arsayı satışa çıkardı. İhalesi 21 Şubat'ta yapılacak arsaların toplam bedeli 19 milyon 85 bin 452 TL olarak belirlendi.

Yozgat'taki tarihi roma hamamı kurtarılacak!

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bulunan ve Kral Kızı olarak bilinen tarihi Roma Hamamı, kış aylarının en soğuk günlerinde bile ve büyüleyici tarihi görüntüsü ile dikkat çekiyor.

Edirne Tunca Nehri'ne 4 köprü inşa edilecek!

DSİ 11. Bölge Müdürlüğüfnce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor...

Denizli Belediyesi 10 tarihi binayı yenileyecek!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışma ile yıkılmaya yüz tutmuş 10 adet tarihi bina daha yok olmaktan kurtarılacak.

Tekirdağ Ergene Hayvan Bakımevi 15 gün içinde açılacak!

Tekirdağ Ergene Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Veterinerlik Hizmetleri, çalışmalar kapsamında sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerine devam ediyor.

Tekirdağ Ergene Kapalı Spor Salonu'nun temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Ergene Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Kapalı Spor salonunun temel atma törenine katıldı.

Aristotle Sokratis Onassis'in doğduğu ev kurtarılacak!

İzmir Asansör Kırkmerdiven Kafe'nin işletmecisi Halil Bülbül ve mekanın müdavimleri, Yunanlı armatör ve işadamı Aristotle Sokratis Onassis'in doğduğu evi yıkılmaktan kurtarmak için kooperatif bir araya geldi.

Ergene Nehri kurtarılacak mı Haberi

Ergene Nehri kurtarılacak mı

Bakan Eroğlu, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i ziyareti ardından valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


AK Parti hükümeti döneminde Kırklareli'de çok güzel yatırımlar yapıldığını ifade eden Eroğlu, Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) hakkında bilgi verdi. 


Ergene Nehri'ndeki kirliliğin giderilmesi amacıyla dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ergene Havzası Koruma Projesi'ni başlattıklarını anımsatan Bakan Eroğlu, bunun için yaklaşık 4 milyar liralık yatırım yapılacağını kaydetti.


Ergene Nehri'nin geçmişte çok kirli olduğunu anlatan Eroğlu, ''Ergene Nehri 4. sınıf su kalitesinde akmaktaydı. Üzüntü kaynağımızdı. Hayat kaynağı olacak bu nehrin böyle kirli akması fevkalade üzüyordu. Burada kimse kendi vazifesini yapmıyordu. Bizim vazifemiz olmamasına rağmen atık su arıtma inşa ediyoruz. Biz sadece kontrol edip ceza kesecektik. Ama tabi bu böyle olmuyordu. Yıldırım hızıyla çalışmaya başladık....