02 / 05 / 2024

ergene nehri temizlenecekmi

ergene nehri temizlenecekmi

Ergene Havzası'nda, su kirliliğinin azaltılması ve su kalitesinin iyileştirilerek sulama suyu kalitesine kavuşturulması amacıyla hazırlanan eylem planının, bölgedeki olası tarımsal kuraklığa da çözüm olabileceği bildirildi...

Ergene Nehri'nin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yıllardan beri çevre kirliliğinin sembolü haline gelen Ergene Nehri'nin kurtarılması için yapılan çalışmaların devam ettiğini ve nehrin tertemiz akar vaziyete getirileceğini belirtti...

Kırklareli Biyolojik Arıtma Tesisi açıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının tesislerinden biri olan arıtma tesisinde düzenlenen törene, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve daha birçok isim katıldı...

Başbakan Erdoğan: Ergene'yi 3,2 katrilyona temizleyeceğiz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trakya Gelişim Projesi için 10 katrilyon liranın tahsis edildiğinin, sadece Ergene'nin bundan alacağı payın ise 3,2 katrilyon olacağını ifade etti...

Ergene Belediye Meclisi'nin Kasım toplantısında imar konuşuldu!

Ergene Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Tekirdağ Ergene'de icradan 4 milyon 359 bin 920 TL'lik satılık fabrika!

T.C. Çorlu 2. İcra Dairesi Tekirdağ ili Ergene ilçesinde bulunan fabrika binasını satışa çıkardı. Fabrikanın toplam bedeli 4 milyon 359 bin 920 TL.

Sakarya Nehri asıl yatağına kavuşuyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri’ni asıl yatağına kavuşturacak projede devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Edirne Tunca Nehri'ne 4 köprü inşa edilecek!

DSİ 11. Bölge Müdürlüğüfnce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor...

Sakarya Nehri bu projeyle nefes alacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Paris'te Seine Nehri'nin kıyısındaki yol yayalaştırıldı!

Paris Belediyesi, Seine Nehri'nin "Rive Droite" olarak adlandırılan kıyısındaki yolları araç trafiğine kapatılma kararı aldı.

Tekirdağ Ergene Hayvan Bakımevi 15 gün içinde açılacak!

Tekirdağ Ergene Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Veterinerlik Hizmetleri, çalışmalar kapsamında sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerine devam ediyor.

Şili Tolten Nehri Köprüsü çöktü!

Güney Amerika ülkesi Şili’de Tolten Nehri üzerinden geçen demir yolu köprüsü bilinmeyen bir nedenle çöktü. Kimyasal madde taşıyan yük treni köprüden geçerken tren yolu ikiye ayrıldı.

Kosova İbar Nehri üzerindeki köprü yeniden canlanacak!

Kosova'da, kuzeyinde Sırpların, güneyinde Arnavutların yaşadığı Mitrovica şehrini ikiye bölen İbar Nehri üzerindeki köprünün yeniden aktif hale getirilmesi için çalışmalar başladı.

Mersin Göksu Nehri'nde 4. köprü inşa ediliyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediyesi tarafından Göksu Nehri üzerine inşa edilecek olan 4. köprünün temel atma törenine katıldı.

Tekirdağ Ergene Kapalı Spor Salonu'nun temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Ergene Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Kapalı Spor salonunun temel atma törenine katıldı.

Ardahan Kura Nehri Köprüsü'nün onarımında sona gelindi!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy Kura Nehri üzerindeki 110 yıllık tarihi 3 ayaklı çelik köprünün onarımında sona gelindiğini açıkladı.

ergene nehri temizlenecekmi Haberi

ergene nehri temizlenecekmi


Ergene Havzası'nda, su kirliliğinin azaltılması ve su kalitesinin iyileştirilmesi için hazırlanan eylem planının, bölgedeki olası kuraklığa da çözüm olabileceği bildirildi


Ergene Havzası'nda, su kirliliğinin azaltılması ve su kalitesinin iyileştirilerek sulama suyu kalitesine kavuşturulması amacıyla hazırlanan eylem planının, bölgedeki olası tarımsal kuraklığa da çözüm olabileceği bildirildi.


Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Arazi ve Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Ahi, Türkiye'de, yağış azlığının su kaynaklarını ve tarımı etkilediğini söyledi.


Yağışların azalmasının kuraklıkla sonuçlanabileceğini ifade eden Ahi, "Türkiye'de kış yağışı ortalamaları bu yıl oldukça düşük. Geçmiş yıllarda kış yağışı ortalaması 200-250 milimetre civarıydı. Geçen yılki ortalamamız biraz yüksekti, 380 milimetre. Fakat bu yıl 100 milimetre kış yağışları ortalaması. Yani ortalamaya göre yüzde 74'lük bir azalma söz...