07 / 05 / 2024

ergene nin kurtuluş projesi

ergene nin kurtuluş projesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene'yi kurtarma projesinin basit bir dere ıslahı projesi olmadığını belirterek, içindeki 15 paket ile toplam tutarın 3,2 milyar lirayı bulduğunu söyledi....

Ergene Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldüğünü belirtti. İşte Yeşiltepe Mahallesinin imar süreci...

Tekirdağ PAKOP OSB'nin tarım arazileri üzerine yapılacağı iddia edildi!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesine yapılması planlanan PAKOP Organize Sanayi Sitesi'nin tarım arazileri üzerine yapılacağı iddiası ve projenin çevresel etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Yüceer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hasan Tok: Ergene'deki arazi mutlak koruma alandır!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tok, Çorlu/Ergene kesimindeki Marmaracık köyü sınırlarında bulunan tarım arazisinin mutlak koruma alanı olduğunu dile getirdi. Hürriyet köşe yazarlarından Yalçın Bayer söz konusu araziyi kaleme aldı.

Tekirdağ Ergene Atatürk Evi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ergene Atatürk Evi'nin temelini attı. Temel atma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı.

Ergene Belediyesi'nin en büyük geliri arsa satışlarından!

Ergene Belediyesi'nin Ak Partili üyesi Gündoğan, Ergene Belediyesi'nin gelirinin en büyük bölümünün OSB'deki arsa satışından el edildiğini ifade etti.

Ergene Meclisi'nde gündem maddeleri karara bağlandı!

Ergene Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Tekirdağ Ergene OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ihale edilecek!

Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Tekirdağ Ergene 1 Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 7 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Türkiye'nin ilk haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan "Sakarya Haritası"dan eski yıllarda harita yapımında kullanılan pergel ve sulu boya takımlarına kadar yüzlerce eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk ve tek haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Ergene Belediye Meclisi'nin Kasım toplantısında imar konuşuldu!

Ergene Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Bursa Gürsu'daki sağlık ocağının yerine spor kompleksi mi yapılacak?

Bursa Gürsu Belediyesi'nin Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan 1 nolu aile hekimliğinin kapatılacağını söyledi. 40 yıl önce inşa edilerek 9 mahalleye hizmet veren 1 nolu sağlık ocağı yıkılarak yerine spor kompleksi yapılmasının planlandığı açıklandı

Ergene Havzası'ndaki OSB'lere 75 milyon liralık ödenek ayrıldı!

Ergene Havzası'ndaki 10 OSB'nin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve kapasitelerinin artırılması için bu yıl 75 milyon liralık ödenek ayrıldı. Bakan Işık, ödeneğin OSB'lerin altyapı, üstyapı ve arıtma tesislerinin yapımında kullanılmak üzere tahsis ett

İBB'nin Merter'deki hizmet binası taşınıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter'deki hizmet binası Beyoğlu Hacı Ahmet Mahallesi'nde kiralanan binaya taşınıyor. Kurtuluş Deresi Caddesi'nde bulunan binanın kiralama işlemleri tamamlandı.

Ergene Nehri'nin Islah Edilmesi projesi 2019'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan, Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatını basın mensupları ile birlikte gezen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

ergene nin kurtuluş projesi Haberi

ergene nin kurtuluş projesi


Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) kapsamında, Tekirdağ’ın Saray ilçesinde İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende konuşan Bakan Eroğlu, TRAGEP'i Ergene’nin kurtuluş projesi, muhteşem kalkınma, çevre ve bir altyapı projesi olarak nitelendirdi. Ergene'yi kurtarma projesinin basit bir dere ıslahı projesi olmadığını ve içinde 15 paket bulunduğunu vurgulayan Eroğlu, "Sadece Ergene'yi kurtarmanın bizim bakanlığa maliyeti 3,2 milyar TL. Trakya’da sanayi kadar tarım da çok önemli. Su olmadan mahsul almak mümkün mü? Dolayısıyla Trakya’da sulama çok önemli. Bu yüzden ‘Bin Günde Bin Gölet Projesi' kapsamında Trakya'da 108 adet baraj, gölet, sulama...