24 / 07 / 2024

Ergün Atalay kimdir

Ergün Atalay kimdir

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay "Türkiye'de ulusal tasarruf oranının yükseltilmesi için çaba gösterilmesi olumludur. Ancak bu yaklaşım 'yeni bir özelleştirme' uygulamasına dönüşmemeli." değerlendirmesini yaptı.

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: ‘Tarihte ilk defa ne istediysek aldık’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçisine yapılan zam ile ilgili açıklama yaparak, "İlk kez TÜRK-İŞ'in tarihinde ne istediysek hepsini aldık" ifadelerini kullandı.

Ergün Atalay: Kıdem tazminatı kırmızı çizgimiz!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu: "Her sene gündeme geliyordu, yüzlerce işçi 'dur' dememize rağmen emekli oluyordu. Kıdem tazminatı konusunda aynı noktadayız. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimiz" dedi.

Ergün Atalay: Türkşeker fabrikaları özelleştirmeden çıkarılmalıdır!

Türkşeker kapsamındaki 14 fabrikanın özelleştirilmesi için ihale sürecinin başlatılmasının ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, " Türkşeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkarılmalıdır." dedi..

Umut Murat Ergün kimdir?

Akyapı İnşaat’ın projelerinin satışında gösterdiği yüksek performans nedeniyle “Akyapı Pazarlama ve Satış Direktörlüğü” kurularak “Akyapı İnşaat Pazarlama ve Satış Direktörü” olarak Umut Murat Ergün atandı..

Ergün Atalay: Tarım arazilerine inşaat yapılmaması için yasa çıkarılmalı!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 22. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, tarım arazilerine inşaat yapılmamasına ilişkin "20-30 sene sonra çok zorluk çekeriz. Bu konuda bir yasa çıkartılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ergün Turan: TOKİ'de balon yok, talep patlaması var!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, konutta 'balon' oluştuğu söylentilerine cevap verdi. Başkan Turan, TOKİ'nin ürettiği konutlara, birçok bölgede büyük ilgi olduğunu vurguladı..

Ergün Turan: TOKİ Yunuseli Konutları Türkiye'nin gururu olacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, mahalle kültürünün toplumun istediği bir kültür olduğunu ve 4 ilde bunu başlatacaklarını söyledi. Turan, Yunuseli konutlarının Türkiye’nin gururu olacağını kaydetti.

Mehmet Ergün Turan, Çankırı'daki kentsel dönüşümü inceledi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan ve kurum yetkilileri, Çankırı Belediyesi tarafından planlanan Kentsel Dönüşüm Projelerini incelemek üzere Çankırı'ya geldi.

Mehmet Ergün Turan: 281 bin konut planlamamız var!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi 'nin 5. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Turan Yunuseli'nde yapılacak konutların gurur kaynağı olacağını belirtti.

Cengiz Ergün Manisa imar planı çalışmalarını inceledi!

Öğrencilerle bir araya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerinin Manisa’da yaptıkları imar planı çalışmalarını inceledi.

Mehmet Ergün Turan: En yüksek bina TOKİ olmayacak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ'nin 2023 hedefinin 1 milyon konut olduğunu ve artık şehirlerde dikey mimariden yatay mimariye geçeceklerini açıkladı.

Cengiz Ergün, Hafsa Sultan Mahallesi imarı için nabız yokladı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre ilçesindeki Hafsa Sultan Mahallesinde vatandaşlan dinleyerek gelen taleplere göre program yapılacağı müjdesini verdi.

Ergün Atalay kimdir Haberi

Ergün Atalay kimdir

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Varlık Fonu'na devredilen kamu sermayeli şirketlerin, banka ve finans kuruluşlarının, özelleştirme programında bulunan şirketlerde çalışanların statüsünün ne olacağının yazılı olarak netleştirilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye'de ulusal tasarruf oranının yükseltilmesi için çaba gösterilmesi olumludur. Ancak bu yaklaşım 'yeni bir özelleştirme' uygulamasına dönüşmemeli." değerlendirmesini yaptı.


Atalay, bazı şirketlerin Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.


Yatırımlara kaynak sağlanması yoluyla kalkınmanın hızlandırılması ve ekonomide sürdürülebilir büyüme oranlarının yakalanması amacıyla getirilen düzenlemenin "yeni özelleştirme" olmaması gerektiğini ifade eden Atalay, Türkiye Varlık Fonu'nun ülke gündemine Ağustos 2016'da kabul edilen kanunla girdiğini anımsattı.


Atalay, kanunun gerekçesinde, Türkiye Varlık Fonu'nun oluşturulma amacının "sürdürülebilir büyüme ve finansal kalkınmayı sağlamak" olarak belirtildiğini hatırlatarak, fonun kurulmasıyla birçok hedefin gerçekleştirilmek...