05 / 05 / 2024

Eriç Enerji erzincan hes projesi

Eriç Enerji erzincan hes projesi

Şubatta 5 milyar 629 milyon dolarlık yatırım öngören 249 projeye yatırım teşvik belgesi verildi. Şubatta en büyük teşvik belgesi 1 milyar 26 milyon dolarla, Erzincan’a HES projesi yapacak Eriç Enerji’ye verildi

Mfn Group İnşaat Turizm Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Mfn Group İnşaat Turizm Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de M. Abdullah Eri ve Ömer Faruk Eri ortaklığında kuruldu.

Bumerang Kartal’ın dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor!

Anadolu Yakası’nın yükselen değeri Kartal'ın merkezi lokasyonunda yer alan Bumerang Kartal projesinde dış cephe yapımına başlandı. Projenin dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor. 

İnşaat ve enerjiye destek şart!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Türkiye’nin şu anda iki tane çok önemli sektörü var; biri inşaat, diğeri enerji sektörü. Bu sektörler mutlaka ön planda olmalı" dedi.

Kaptan Petrokimya Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaptan Petrokimya Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Naciye Erişken tarafından 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Erzincan'a 7.4 milyon TL'ye enerji üretim tesisi kurulacak!

Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan Beybağı'ndaki arsa üzerine enerji üretim tesisi kurulmasını işini ihale edecek. İşin, yatırım maliyeti ve kira bedeli 7 milyon 408 bin TL olarak belirlendi.

Sahraaltı Afrika’da Enerjiye Erişim Konferansı düzenlendi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İstanbul’da G20 bünyesinde düzenlenen "Sahraaltı Afrika’da Enerjiye Erişim" konulu konferansta konuştu.

Modern asansörler yüzde 70 enerji tasarruf sağlıyor!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, "Doğru fonksiyon ve özelliklere sahip asansörleri seçmek, hız ve erişim kolaylığını artırırken, enerji tüketimini azaltıyor" dedi.

5 ilde enerji santralleri için acele kamulaştırma kararı!

Erzincan, Siirt, Giresun, Bursa ve Çankırı'da tesis edilecek enerji santrallerinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Hasçelik Grup katma değeri yüksek ve yenilikçi ürünlerle büyüyor!

Avrupa’da enerji kablosu ve çelik halat imalatını gerçekleştiren endüstri gruplarından biri olan Hascelik Grup, katma değeri yüksek ve yenilikçi ürünlerle büyüyor.

Enerji talebi yüzde 60 artacak!

OPEC tarafından yayımlanan "2014 Dünya Petrol Görünümü" raporuna göre, 2040'a kadar küresel enerji talebi, yüzde 60 artışla günlük 256 milyon varil petrol eşdeğeri seviyelerine ulaşacak.

HES ve RES ile Enerji Nakil Hatları projeleri için 9 ilde acele kamulaştırma!

Hidroelektrik ve Rüzgar Enerji Santrali ile Enerji Nakil Hatları projeleri için Antalya, Denizli, Sakarya, Erzincan, İzmir, Aydın, Hatay, Giresun ve Karaman'da Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Binaların değeri enerji kimlik belgesiyle artıyor!

Artık beyaz eşyalar gibi binalar da enerji sınıflarına ayrılıyor. Enerji Kimlik Belgesine (EKB) sahip binalar hem enerji masrafını düşürerek binanın değerini artırıyor hem de doğayı koruyor...

Aydın'da jeotermal santral açılış ve temel atma törenleri!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Köşk ilçesinde bulunan jeotermal enerji tesisinde iki yeni santralin açılışını yaptı, bir santralin ise temelini attı.Türkiye'nin 120 milyon ton petrol eşdeğeri enerji ihtiyacının olduğunu,dile getirildi.

Eriç Enerji erzincan hes projesi Haberi

Eriç Enerji erzincan hes projesi


Şubatta 5 milyar 629 milyon dolarlık yatırım öngören 249 projeye yatırım teşvik belgesi verildi. Bu dönemde 6 şirketin sunduğu projelerin yatırım tutarı, toplam teşviklerin yüzde 63’ünü oluşturdu. Şubatta en büyük teşvik belgesi 1 milyar 26 milyon dolarla, Erzincan’a HES projesi yapacak Eriç Enerji’ye verildi. Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, şubatta özellikle enerji sektörüne yapılan dev yatırımlar dikkat çekti. Yılın ikinci ayında 5 milyar 696 milyon dolarlık yatırım öngören 249 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Toplam 6 bin 869 k işinin istihdamının öngörüldüğü projelerde yatırımların gerçekleştirilebilmesi için 1 milyar 129 milyon dolarlık ithal makine teçhizat kullanılacak. Şubat ayının tek kalemdeki en büyük yatırımı 1 milyar 26 milyon TL ile Eriç Enerji’den geldi. Şirket, Erzincan’daki yatırımı çerçevesinde 297.6 MW'lik HES kuracak....