07 / 05 / 2024

ericsson

ericsson

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ericsson ve Nokia da, Rusya pazarından çıkış planlarını açıkladılar. Bu kararın ardından Rusya'nın Çinli teknoloji şirketlerine bağımlı hale geleceği belirtiliyor.

Dünyaca ünlü şirketten dev işten çıkarma!

İsveçli telekom grubu Ericsson, dünya çapında 8 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Rusya Çin’e bağımlı hale mi geliyor? Batılı şirketler Rusya’dan çekilmeye devam ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ericsson ve Nokia da, Rusya pazarından çıkış planlarını açıkladılar. Bu kararın ardından Rusya'nın Çinli teknoloji şirketlerine bağımlı hale geleceği belirtiliyor.

2030'da hibrit AVM'ler yükselen trend olacak!

Ericsson ConsumerLab'ın yapmış olduğu araştırmada, artırılmış gerçeklik ve su geçirmez sanal gerçeklik gözlükleri, dokunsal kıyafetler ve eldivenler, yakın gelecekte alışveriş merkezlerini ziyaret eden tüketicilerin ekipmanları arasında yerini alacak.

İBB ve Ericsso'dan akıllı şehir işbirliği!

İBB, İSBAK ile Ericsson Mevcut Durum Analizi kapsamında hali hazırda var olan akıllı şehir yaklaşımına katkı amacıyla iş birliği gerçekleştirecek.

Akıllı şehirler 5G ile inşa edilecek!

Ericsson Ortadoğu ve Kuzey Avrupa Başkanı Rafiah İbrahim ile akıllı şehirler ve operatörlerin geleceğiyle ilgili konuşuldu. İbrahim, akıllı şehirlerin 5G ile hayatımıza gireceğini söyledi.

İsveçli Atlas, kompresör firması Türk Ekomak'ı aldı!

İsveç'in en zengin ailesi Wallenberg'in 140 yıllık şirketi Atlas, Türk Ekomak'ı satın aldı. Geçen yıl 50 milyon TL ciro yapan Ekomak Kompresör'ü alan Wallenberg Ailesi, Electrolux, Scania, Ericsson gibi markaları da yönetiyor

Anadolu'daki inşaatlar kamyon satışlarını patlattı!

Volvo Group Türkiye Genel Müdürü Martin Ericsson, Türkiye'de doğrudan yatırımlar arttığı için kamyon satışlarının yüzde 85 fırladığını söyledi... Ericsson: Eğer Türkiye'de bu yıl inşaat çalışmaları artmasaydı sektör yüzde 85 büyümezdi

ericsson Haberi

ericsson

Dünya teknoloji devi Ericsson, önümüzdeki aylarda Rusya'dan kademeli olarak çekileceğini söylerken, Finlandiyalı rakibi Nokia da yıl sonuna kadar Rusya'daki operasyonlarını durdurmayı planladığını duyurdu.

İsviçre merkezli Logitech ise, Mart ayında bir takım faaliyetlerini askıya aldığı Rusya'dan tamamıyla çekileceğini açıkladı.

Birçok batılı şirket, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından ya faaliyetlerini durdurdu ya da yatırımlarını Rus işletmelerine satarak pazardan çekildi.

PP Foresight analisti Paolo Pescatore ise, sürecin devam eden siyasi zorluklar göz önüne alındığında dikkatli bir planlama gerektirdiğini söyledi.

Pescatore, "Aylarca süren çıkış planlarının meyvelerini şimdi görüyoruz." dedi.

Ericsson, Nisan ayında Rusya'daki faaliyetlerini süresiz olarak askıya alırken, Nokia bir adım daha ileri giderek ülkeden tamamen çekileceğini söylemişti.

Nokia’nın üst düzey bir yetkilisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Yıl sonuna kadar Rusya'daki çalışanlarımızın büyük çoğunluğu...