02 / 05 / 2024

Erişilebilirlik Ödülü

Erişilebilirlik Ödülü

Transist 2014 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı kapsamında Türkiye’de toplu ulaşımın en iyilerine ödülleri verildi. Yapılan değerlendirme sonucunda, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne “Erişilebilirlik Ödülü” verildi.

İstanbul'da konut fiyatları ortalama hanehalkı gelirinin 4,89 katı! Konuta erişim nasıl artar?

Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor. Sektörü ilgilendiren bu sorun 11’nci Gayrimenkulde Liderler Zirvesi’nde tartışıldı ve sektör temsilcileri önerilerini sundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl sağlanır? İşte sektörden çözüm önerileri...

Konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişilebilirlik konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Konuta finansal erişilebilirlik azaldı! Ev fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatlarının erişilebilir olması ile ilgili tartışmalar sık sık gündeme geliyor. Konuta finansal erişilebilirlik azaldı! Ev fiyatları düşecek mi?

Binaların erişilebilirliği 'ERDEM' ile ölçülecek!

Çalışmalarına devam eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelliler başta olmak üzere yaşlı ve hamilelerin binalara erişilebilirlik düzeyini belirlemek amacıyla kısa adı "ERDEM" olan Erişilebilirlik Değerlendirme Modülü hazırladı.

Yatırım Ortaklığı Piyasa Değeri Lideri ödülü Emlak Konut'a verildi!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, 3. TSPB Sermaye Piyasaları Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını yaptı. 

Mimarlar otel tasarımında erişilebilirlik ilkesine dikkat etmeli!

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, mimarların otel tasarlarken herkesi düşünmesi gerektiğini aktararak, "Erişilebilirlik standartlarına uygun çizimler yapılmalı, aksi halde mimarlar odası projeyi onaylamamalıdır." açıklamasında bulundu

Ytong Blok 0,11 RAF Yapı Malzemesi Ödülünü aldı!

Türk Ytong tarafından sektörde bir ilk olarak ısı yalıtım değeri yüzde 15 daha artırılarak üretilen “Ytong Blok 0,11” Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen RAF Yapı Malzemesi Ödülü'nün sahibi oldu.

Konya'ya Toplu Ulaşımda Erişilebilirlik Ödülü verildi!

Transist 2014 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı kapsamında Türkiye’de toplu ulaşımın en iyilerine ödülleri verildi. Yapılan değerlendirme sonucunda, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne “Erişilebilirlik Ödülü” verildi.

Aqua Florya AVM'nin sosyal sorumluluk projesine global ödül!

Aqua Florya, yılbaşı alışverişlerinde ziyaretçilerine bir ömür boyu yaşayacak, hiç unutmayacakları ve aynı zamanda sosyal sorumluluk değeri taşıyan bir hediye vermek amacıyla yaptığı bu proje ile, ilk global ödülünü de almış oldu.

Setur, Turizmde Erişilebilirlik Semineri'ni gerçekleştirdi!

Setur, Turizmde Erişilebilirlik Semineri'ni gerçekleştirdi. Setur, Engelsiz Erişim Derneği tarafından Yedinci Kemal Özceyhan Semineri kapsamında düzenlenen “Turizmde Erişilebilirlik Semineri”nde Engelsiz Erişim Derneği üyelerinin taleplerini dinledi.

İBB Altın Pusula ödülünü aldı!

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 13' üncüsü gerçekleştirilen Altın Pusula Halkla İlişkiler ödülleri' nde "Erişilebilir Turizm Engelsiz İstanbul" projesi sayesinde ödül kazandı.

Mehmet Şimşek mobilyacılara kayıt dışılık uyarısı yaptı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kayıt dışılık ağırlıklı vergi kaybı olarak görülür. Ama vergi kaybı olayın küçük kısmıdır. Olayın en önemli kısmı kayıt dışı şirketlerin finansmana erişememesi, ölçeği büyütememesidir.” dedi...

İBB Engelsiz Belediye Ödülü aldı!

İstanbul Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen “Engelsiz Bilişim 2013 Sempozyumu”nda ödüller sahiplerini buldu. Törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul” projesiyle “Engelsiz Belediye” ödülünü aldı.

Erişilebilirlik Ödülü Haberi

Erişilebilirlik Ödülü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Transist 2014 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı” İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı.

“Değişen Dünya İçin Ulaşım Teknolojileri Trendleri”nin ele anıldığı sempozyum ve fuar kapsamında bu yıl ilk kez toplu ulaşımın en iyileri belirlendi. Mükemmellik kültürünün toplu ulaşım hizmeti veren kuruluşlarca benimsenmesi ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla belirlenen kriterler çerçevesinde yapılan değerlendirme sonucunda Konya Büyükşehir Belediyesi, “Erişilebilirlik Ödülü” verildi. Değerlendirmede, altyapı ve yatırım, çevreye duyarlılık ve enerji, finansal caziplik, hizmet kalitesi, işletme ve verimlilik, sağlık ve güvenlik, teknolojik faydalanma başlıkları esas alındı.

Konya Büyükşehir...