02 / 05 / 2024

İBB Engelsiz Belediye Ödülü aldı!

İBB Engelsiz Belediye Ödülü aldı!

İstanbul Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen “Engelsiz Bilişim 2013 Sempozyumu”nda ödüller sahiplerini buldu. Törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul” projesiyle “Engelsiz Belediye” ödülünü aldı.




İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul” projesi, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu'nun “Engelsiz Belediye” ödülünü kazandı.


Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonuyla, İstanbul Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen “Engelsiz Bilişim 2013 Sempozyumu”nda ödüller sahiplerini buldu. Çok sayıda üniversite ve kurum yöneticilerin katıldığı sempozyumda, Türkiye’de engellilere yönelik yürütülen başarılı bilişim hizmetlerine 7 farklı kategoride ödül verildi.


Törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul” projesiyle “Engelsiz Belediye” ödülünü aldı. Ödül Başkan Kadir Topbaş adına İBB Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kapaklıkaya’ya takdim edildi.

 

Tanıtım filmi büyük beğeni topladı


Törende gösterilen ödüle konu olan tanıtım filmi büyük beğeni topladı. (http://www.ibbtube.com/4545-erisilebilir-turizm-engelsiz-istanbul-projesi.html) Engelli vatandaşların müzelere engelsiz erişimini sağlayan projede, tanıtım filmlerinden web sitesine kadar her ayrıntı da uzun çalışmalar sonucu engellilere uygun olarak gerçekleştirildi. erisilebilirturizm.ibb.gov.tr web sitesinde seslendirilen ve işaret diliyle anlatılan müze ve proje dokümanlarına ulaşılabiliyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)  destekli proje, İstanbul’un müzeleri erişilebilir hale getiriyor ve engelli bireylerin şehrin tarihi ve önemli müzelerinde turistik bir gezi yapmalarına olanak sağlıyor. Engelli vatandaşlar, sunulan destekleyici çözümlerle müzeleri bireysel olarak da ziyaret edebiliyor.


İBB


Geri Dön