22 / 07 / 2024

Erkan Evin

Erkan Evin

Yalova'da emlakçılık yapan Erkan Evin de kentte emlakçıların çoğunun tabelalarında artık Arapça yazılar bulunduğunu söyledi.

Yalova araplara konut satışında 3. sırada yer alıyor!

Yalova'da emlakçılık yapan Erkan Evin de kentte emlakçıların çoğunun tabelalarında artık Arapça yazılar bulunduğunu söyledi.

Evin tamamına konut kredisi veren bankalar!

18.12.2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı gereğince, evin tamamına kredi verilmiyor. Peki, evin tamamına konut kredisi veren banka var mı?

Evin tamamına kredi veren banka var mı?

Ev sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların sunduğu konut kredisi olanaklarından faydalanabiliyor. Böylece uzun vadede düşük faiz oranları ile evin yüzde 75'ine kredi veriliyor. Peki, evin tamamına kredi veren banka var mı?

Evin tamamına nasıl kredi çekebilirim?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen, yeterli nakiti bulunmayan kimseler tarafından kullanılıyor. Ancak evin değerinin yüzde 75'ine kadar kredi verilebiliyor. Peki, evin tamamına nasıl kredi çekebilirim, diyorsanız işte yanıtı...

Hibe edilen evin tapu masrafı!

Bir malın mülkiyetinin, karşılık olmadan bir bedel ödenmeden başkasına devredilmesi işlemi hibe olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hibe edilen evin tapu masrafı ne kadar? İşte, hibe tapu masrafı!

İstanbul'da evin metrekaresine 614 TL fazla ödüyoruz!

Hürriyetemlak.com verilerine göre İstanbul'da konut fiyatları öylesine hızla artıyor ki; geçtiğimiz yıla göre bu yıl bir evin metrekaresine 614 TL fazla ödüyoruz...

Evin net alanı nasıl hesaplanır?

Bir evin net ve brüt olmak üzere iki farlı metrekare hesabı yapılabiliyor. Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alan olarak ifade ediliyor. Peki, evin net alanı nasıl hesaplanır?

Evin brüt alanı nasıl hesaplanır?

Evin kullanılabilen tüm alanları net metrekareyi söylerken, brüt metrekareye kullanılamayan alanlar da dahil ediliyor. Peki, evin brüt alanı nasıl hesaplanır? İşte planlı alanlar yönetmeliği esasları..

Bursa'da temel kazısında komşu evin duvarı yıkıldı!

BURSA'nın Yıldırım İlçesi Akçağlayan Gül Sokak'ta iş makinesiyle temel kazısı yapan Adem Öksüz öğle saatlerinde işinin bitmesinin ardından inşaattan ayrıldı. İnşaatın yan binasında bulunan evin duvarı yıkıldı...

Erkan İnşaat projelerine devam ediyor!

Erkan Şirketler Grubu, 1980 yılında Mehmet Emin Erkan'ın liderliğinde Mehmet Emin Erkan, Ahmet Erkan, Mahmut Erkan, Süleyman Erkan'ın ortaklığıyla şirketleşerek, Erkan İnşaat adı altında faaliyetlerine devam ettirdi...

Erkan İnşaat Pırlanta Göztepe!

Erkan İnşaat Pırlanta Göztepe projesinde geniş yeşil alanları yer alıyor. 34 mağazalık çarşının yer aldığı projede 1 oda 1 salondan 5 oda 1 salona kadar tüm daireler bulunuyor.

Pırlanta Göztepe projesi Erkan İnşaat imzası ile yükseliyor!

Pırlanta Göztepe projesi, Kadıköy - Göztepe'de hayata geçiriliyor. Erkan İnşaat imzası ile yükselen proje 3 bloktan meydana geliyor. Projede 1+1'den 5+1'e kadar tüm daire tipleri bulunuyor.

Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Taşınmaz mallar için emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Emlak vergisi, taşınmazın tapu değeri üzerinden vergi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Erkan Evin Haberi

Erkan Evin

Arapların kentteki yatırımlarının dikkat çekici oranda arttığını belirten Evin, şunları kaydetti: "Araplara yönelik konut satışında Türkiye'de üçüncü sırada olabiliriz. Şu anda merkez yani Fatih Caddesi'ndeki sıfır daire fiyatları 750 bin liradan başlıyor, 1 milyon dolara kadar çıkıyor. Ama sahile uzak Hacımehmet Ovası ve bazı yerlerde 350 bin liraya da daireler satılıyor. Arapların fazla olmasından dolayı yerli kesim şu an yer alamıyor ama bu fiyatlarla zamanla yerli müşterilerimiz de alıp satacaklar."



Termal ilçesindeki kaplıcaları, doğası ve deniziyle turistlere farklı alternatifler sunan Yalova'da Arap turistlerin ilgisinin etkisiyle kent merkezindeki sahil manzaralı konutların fiyatları büyük oranda arttı.



Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arapların son yıllarda Yalova'da büyük yatırımlar yaptığını söyledi.



Yılmaz, Yalova'nın turizm memleketi olduğu için tercih edildiğini dile...