04 / 05 / 2024

Erkenek Tüneli 2016 nisan son durum

Erkenek Tüneli 2016 nisan son durum

Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesine bağlayacak D 850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli'nin büyük bir kısmı tamamlandı. Tünelin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Erkenek Tüneli'ne Tekno Maccaferri imzası!

İnşaat ve alt yapı sektöründe faaliyet gösteren Tekno Maccaferri, Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Erkenek Tünel portallarında, Terramesh Sistem duvar uygulamasını hayata geçirdi.

Erkenek Tüneli açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, D-850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli'nin açılış törenine katıldı.

Erkenek Tüneli tamamlandı!

Yapımına 2011'de başlanan, Erkenek Tüneli tamamlandı. Tünel, maliyeti yaklaşık 252 milyon lira olup, bin 816 metre uzunluğunda iki tüpten oluşuyor.

Erkenek Tüneli hizmete giriyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada Ermenek Tüneli'nin tamamlandığını ve hizmete gireceğini söyledi.

Avrasya Tüneli Müzesi tamamlandı!

Avrasya Tüneli, 700 mühendis ve 12.000’den fazla kişinin 14 milyon adam/saat çalışmasıyla, planlanandan 8 ay önce tamamlanarak 20 Aralık 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldıkları görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Ahmet Vefik Alp: Avrasya Tüp Tüneli açılıyor!

Prof. Dr Ahmet Vefik Alp tarafından 90'lı yıllarda çizilen Avrasya Tüp Tüneli projesi 20 Aralık 2016 tarihinde hizmete açılacak.

Avrasya Tüneli'nin temel tarihi Ahmet Arslan'a istifa ettirecekti!

Mega projelerden İstanbul trafiğine nefes aldıracak Avrasya Tüneli, 20 Aralık 2016 tarihinde açılıyor.Avrasya Tüneli Projesi, ona en çok emek harcayan isimlerden Bakan Arslan’ım istifanın eşiğinden döndürmüş.

Konya Alacabel Tüneli'nin inşaatı başladı!

17 Şubat 2016 tarihinde ihalesi yapılan, inşaatın ne zaman başlayacağı kamuoyu tarafından merak edilen Konya Alacabel Tüneli, nihayet yapımına başlandı.

Avrasya Tüneli ile Kazlıçeşme-Göztepe arası 15 dakikaya inecek!

Denizin 106 metre altında inşa edilen Avrasya Tüneli sayesinde İstanbul Kazlıçeşme-Göztepe arası 100 dakikadan 15 dakikaya inecek. Projenin 2016 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Erkenek Tüneli'nin büyük bir kısmı tamamlandı!

Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesine bağlayacak D 850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli'nin büyük bir kısmı tamamlandı. Tünelin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Yozgat Akdağmadeni YHT Tüneli'nde son durum!

Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının 5 bin 120 metre uzunluğundaki Akdağmadeni Yüksek Hızlı Tren Tüneli, 25 Şubat 2016 tarihinde yapılacak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile ışığa kavuşuyor.

Ovit Tüneli'nde ışık Ağustos 2016'da görülecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, tamamlandığında Türkiye’nin en uzun, dünyanın en uzun ikinci tüneli olacak Ovit Tüneli’nde Ağustos 2016'da ışığın görüleceğini belirtti.

Zigana Tüneli yeniden ihaleye çıkıyor!

İhalesi eylül ayında iptal edilen Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi İpek Yolu üzerindeki yeni Zigana Tüneli yeniden ihale edilecek. İhale 2016 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşecek.

Erkenek Tüneli 2016 nisan son durum Haberi

Erkenek Tüneli 2016 nisan son durum

Yapımına 2011'de başlanan ancak zeminde bazı sıkıntılar ile aşırı şişme ve deformasyon problemleri nedeniyle planlandığı sürede tamamlanamayan, Malatya'nın Doğanşehir ve Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi arasındaki Erkenek Tüneli'nin kazı destek çalışmalarında sona gelindi.


Toplam maliyeti yaklaşık 238,5 milyon lira olup bin 816 metre uzunluğunda iki tüpten oluşan tünelin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 


"Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor"

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Tünel Kontrol Şefi Hüseyin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zeminde yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle tamamlanması planlanandan uzun süren Erkenek Tüneli'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.


Tüneldeki çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade eden Kaya, "Yaklaşık bir ay sonra buradaki inşaat işleri tamamlanmış olacak. Daha sonra elektro mekanik ve yol üstyapı işlemlerine başlanacak. Tüneli yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz." dedi.


"Trafik güvenli ve konforlu hale gelecek"

Tünelin, Türkiye'nin...