14 / 05 / 2024

Erkin Şahinöz yazıları

Erkin Şahinöz yazıları

Takvim Gazetesi yazarlarından Erkin Şahinöz bugünkü köşe yazısında konut sektöründe balon konusuna değindi. Şahinöz: " İnşaat sektörü önümüzdeki yıllarda Türkiye ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden biri olmaya devam edecek." dedi...

40'larında emekli olan çiftten yatırım tavsiyesi: Gayrimenkulle daha fazla para kazanabilirsiniz! 

Henüz 40'larında gayrimenkul, endeks fonları ve hisse senedi yatırımları ile erken emekli olan çift, yatırım tavsiyelerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız, aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız?

Son günlerde konut yatırımı ve mevduat faizleri sık sık karşılaştırılıyor. Peki 2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız yoksa aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız? Vatandaşlar ne dedi? İşte vatandaşlardan gelen yorumlar...

İSPARK dolandırıcılarına dikkat! ''QR kodu taratınız'' tuzağına düşmeyin! 24 saat içinde hesaplarınız boşaltılabilir...

İstanbul'da park halindeki araçların üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSPARK logoları bulunan 'Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız' yazılı ve 24 saat içerisinde borcun ödenmesini belirten etiketler yapıştırıldı. QR kodu taratarak ödeme sayfasına yönlendirilenler ise tuzağa düşüyor.

Samsung Galaxy S24 ve S24 Plus: Yeni tasarım ve özellikler hakkında sızıntılar!

Samsung'un son amiral gemisi modeli olan Galaxy S24'ün tasarımı sonunda gün yüzüne çıktı. Yeni Galaxy S24, iPhone'a benzeyen zarif bir tasarımla karşımıza çıkacak.

Yatırımcılar dikkat! Doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı! 

Türkiye, 28 Mayıs'ta yeniden sandığa gidiyor. Ekonomik verilerle alakalı çok dikkat çekici yazılar yazan ve bu hususta ikazlar yapan  ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut da "28 Mayıs'tan sonra neler olacak?" başlıklı bir yazı yazdı ve doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı.

Faturası kabarık gelenlere 1500 TL indirim! Faturada adınız soyadınız yazıyorsa hemen koşun!

Fatura ödemekten sıyrılmak artık oldukça kolay.! Adınız soyadınız faturanızda yazıyorsa 1500 TL'ye varan indirim fırsatını kaçırmayın!

Vestel CD7011 248 LT 7 Çekmeceli Dikey Derin Dondurucu ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler?

Vestel 7 çekmeceli dikey derin dondurucu, sessiz çalışan güçlü motoru ve geniş iç hacmiyle birlikte gıdaları yaz- kış muhafaza ederek soğutma ve dondurma ihtiyacınızı karşılar. 

Karaca Multifry Single Pan Yağsız Fritöz ne kadar, en uygun nerede? 23 Mart 2023 fiyat listesi...

Karaca Multifry Single Pan, çok az yağla ya da yağsız; sağlıklı, lezzetli, pratik ve düşük kalorili yemekler yapmanızı sağlar. Patatesten tavuğa, balıktan ete, kestaneden keke kadar birçok yiyeceği kolayca pişirir. Peki, Karaca Multifry, kaç litre? İşte detaylar...

iPhone 15’ tanıtımından aylar önce görüntülendi! Çok da iyi saklayamamışlar!

Dün ortaya çıkan sızıntılar Apple'ın gelecek aylarda tanıtacağı modeli doğruladı. İşte iPhone 15 tasarımı ...

Fantom Master Fryer AF 4500 Yağsız Fritöz ne kadar, özellikleri ne? 10 Mart 2023 fiyat listesi...

Estetik görünümlü Fantom Master Fryer AF 4500 ile yemekler hızlı, az yağlı, sağlıklı ve lezzetli bir ziyafete dönüşür. Sıcak hava akışı ile çıtır çıtır yiyecekler hazırlamanızı sağlar. Peki, Fantom sıcak hava fritözü balık pişirir mi? İşte detaylar...

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Sigortasız vatandaşlar üzülmesin! Her ay maaşınız hazır! Sigortasız olanlara maaş bağlanıyor!

Sigortası olmayan vatandaşların üzülmesine gerek yok. Artık her ay maaş alabileceksiniz. İşte detaylar!

Çalışanlar dikkat! Bunu yaparsanız maaşlarınız misliyle geri alınacak! Emeklilik hayali kabusa dönüyor!

Milyonlarca çalışanın hayali emekli olmak. Emekli hayali kuran çalışanların dikkat etmesi gereken şartlar bulunmakta. Bir hata sonucu emeklilik hayaliniz suya düşebilir. Hata yüzünden prim günleri iptal edilebilir hatta dolandırıcılık işin içine girerse sigortanız iptal edilebilir. İşte ayrıntılar.

Erkin Şahinöz yazıları Haberi

Erkin Şahinöz yazıları

İnşaat sektörü önümüzdeki yıllarda Türkiye ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden biri olmaya devam edecek.

Ancak son dönemde kamuoyu gündemini konut sektöründe balon olduğu iddiaları meşgul ediyor. Verileri biraz inceleyenler bu iddiaların arkasında bilimsel bir dayanak olmadığını çok rahatlıkla görebilir. Bakalım veriler ne söylüyor?

Merkez Bankası 2010 yılının başından beri, hem Türkiye hem de iller genelinde konut fiyat endeksi yayımlıyor.

Türkiye endeksini baz alalım. Konut fiyatları 2010'un ilk çeyreğiyle 2014'ün ikinci çeyreği arasında yüzde 59.9 kümülatif artmış.

Bu rakam kulağa yüksek gelebilir ama doğru şekilde bakılırsa yüksek olmadığı görülüyor.

Aynı dönemde tüketici fiyat endeksindeki artış yüzde 35.8. Bir başka ifadeyle, konut fiyatlarının yüzde 59.9 yükseldiği dönemin enflasyonu yüzde 35.8. Konut fiyatlarını enflasyondan arındırdığımızda 5 yıllık süreçte konut fiyatlarında reel artışın sadece yüzde 15.8 olduğunu hesaplıyoruz. Bu...