13 / 05 / 2024

40'larında emekli olan çiftten yatırım tavsiyesi: Gayrimenkulle daha fazla para kazanabilirsiniz! 

40'larında emekli olan çiftten yatırım tavsiyesi: Gayrimenkulle daha fazla para kazanabilirsiniz! 

Henüz 40'larında gayrimenkul, endeks fonları ve hisse senedi yatırımları ile erken emekli olan çift, yatırım tavsiyelerini sıraladı. İşte ayrıntılar...



Portföylerini 11 senede 4 milyon dolar artıran bir çift, sahip oldukları bireysel hisse senetleri de dahil olacak şekilde paralarını nasıl yatırıma çevirdiklerini anlattı. 

Carl Jensen, kariyerinin büyük kısmında 60'lı yaşlarında emekli olmayı planladı. Ancak 40'larının başında, "Yavaş Yavaş Zengin Olun" ve "Mr. Money Mustache" gibi bloglar aracılığıyla Finansal Bağımsızlık, Erken Emeklilik (FBEE) topluluğunu buldu. 

Jensen 2013'te henüz 40 yaşındayken 1 milyon dolarlık bir portföy oluşturmayı ve 1500 gün içinde emekli olmayı hedefledi. 

40 larında emekli olan çiftten yatırım tavsiyesi: Gayrimenkulle daha fazla para kazanabilirsiniz!  

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Jensen, kendisinin ve eşi Mindy'nin yolculuğunu belgelemek amacıyla "Özgürlüğe 1500 Gün" adlı bir blog da oluşturdu. Jensen'ler 2013'teki planlarına başlarken yaklaşık yarım milyon dolarlık yatırımları bulunuyordu. Fakat akıllarında belirli bir erken emeklilik hedefi varken yatırım stratejilerini yenilediler ve sonuçlarını almaya da başladılar. Yatırımlarının 2016'da ilk defa yedi haneli rakamları aştığını belirttiler. 

Bu şekilde 2017 Nisan'da Carl Jensen yazılım mühendisliği işinden ayrıldı.Jensen ailesi 2013'te 86 bin dolar olan yatırım portföylerini 2024'te 4,6 milyon dolara yükseltti. Çiftin yatırımları ve evleri de dahil olacak şekilde net serveti şu an 5 milyon dolardan fazla.

40 larında emekli olan çiftten yatırım tavsiyesi: Gayrimenkulle daha fazla para kazanabilirsiniz! 

ENDEKS FONLARI VE GAYRİMENKUL 

Çiftin bireysel hisse senetlerine yatırılmış yaklaşık 2 milyon doları bulunuyor. Ağırlıklı şekilde Tesla, Meta, Amazon ve Google gibi teknoloji hisselerinin sahibiler. Çift 2010'lu yılların başında henüz erken emeklilik planlarına başlamadan önce satın aldıkları bu hisselerin yanında parayı değerlendirmek için başka seçeneklerin olduğunu da öğrendi. 

Bireysel hisse senetleri, portföylerinin en büyük bölümünü (yaklaşık yüzde 42) meydana getiriyor. Fakat bu durum çiftin yatırım felsefesini tam anlamıyla göstermiyor. 

Çiftin portföylerinin yaklaşık yüzde 20'si ise çeşitli endeks fonlarında (ETF) yer alıyor. Endeks fonu yatırımının  neredeyse herkes için doğru bir işlem olduğunu dile getiren Carl, "Hayatımızın bu noktasında yeni paramızın neredeyse tamamı endeks fonlarına gidiyor" dedi. 

Jensen'ler çeşitli gayrimenkul yatırım stratejilerini de deniyor ve şu anda sekizinci "içinde oturulan ev" projelerini bitirmek üzereler. Bu projede bir konuy satın alınıyor, içinde yaşarken evi onarıyor ve sonra yeniden satışını yapıyorlar. 

Yatırımın son derece kişisel bir konu olduğunun farkında olan Jensen'ler, yatırımın temellerine giriş olarak J.L. Collins'in "Zenginliğe giden basit yol" 
ismindeki kitabını öneriyor. 

Carl "Tamamen pasif olmayı istiyorlarsa endeks fonları kullanmalılar. Ancak eğer emek harcamaya istekliyseniz gayrimenkulle daha fazla para kazanabilirsiniz" açıklamasında bulundu. 

Konut mu, mevduat mı, altın mı? Yatırımcılar dikkat! 

Dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 kent!

Emekli zammında kafalar karıştı! En yüksek emekli maaşı 2024 ve refah payı açıklandı: İşte emekli memur maaş hesaplama!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön