13 / 05 / 2024

Dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 kent!

Dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 kent!

ABD merkezli iş dünyası ve finans dergisi Forbes, dünyada en çok milyarderin yaşadığı 10 kenti duyurdu. ABD merkezli Forbes dergisine göre, dünyada en fazla milyarder sahip kent yine New York olduğu kaydedildi. New York’u 74’er milyardere ev sahipliği yapan Moskova ve Hong Kong izlemiş oldu.



ABD merkezli iş dünyası ve finans dergisi Forbes, dünyada en çok milyarderin bulunduğu 10 şehri duyurdu. 10 şehir, dünyadaki tüm milyarderlerin dörtte birine ev sahipliği yapmaktadır.  Dünyadaki en zengin milyarderlerin yer aldığı listeye göre, dünyada en fazla milyarder yine ABD’nin New York şehrinde yaşamaktadır. ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre;  New York’ta 100 milyarder bulunuyor ve bu kişilerin toplam mal varlığı ise 694 milyar dolar seviyesinde yer alıyor.

1. NEW YORK/ABD

Geçen seneden bu zamana kadar dokuz yeni milyarderin de eklenmesiyle New York’ta artık 110 milyarder yaşıyor. En zengin milyarder, 106 milyar dolarlık mal varlığı ile Michael Bloomberg. Şehrin ikinci en zengini ise Koch Industries’in varisi Julia Koch. Koch’un mal varlığı, 64.3 milyar dolar olarak açıklandı.

2. MOSKOVA/RUSYA

Listenin ikinci sırasında Rusya’nın başkenti Moskova var. Moskova’da milyarder sayısı bir sene içinde 12 artış göstermiş durumda. Kentte şu anda 74 milyarder yaşıyor ve bu kişilerin toplam mal varlığı 378 milyar dolar seviyesinde olduğu kaydedildi. En zengin milyarder ise Vagit Alekperov. 2022’den bu yana devam eden Ukrayna savaşı sebebiyle Batılı ülkelerin yaptırım uyguladığı Rusya’nın başkenti Moskova, en fazla milyardere sahip kentler sıralamasında son bir sene içinde 6’ncı sıradan 2’nci sıraya yükseldi. Kentteki milyarderler de bu süreçte 50 milyar dolar zenginleşti.

2. HONG KONG

Hong Kong, Moskova ile beraber en fazla milyardere sahip şehirler listesinde ikinci sırada bulunuyor. Net milyarder sayısı son bir yılda dört kişi artan Hong Kong’da da 74 milyarder bulunuyor. Kentteki milyarderlerin toplam mal varlığı 326 milyar dolar. En varlıklı kişi ise 37.3 milyar dolar varlığı olan Li Ka-shing.

4. MUMBAY/HİNDİSTAN

Toplam 69 milyarderin bulunduğu Hindistan’ın Mumbay kenti, Forbes’un bu seneki listesinde kendisine 4’üncü sırada. Şehirdeki net milyarder sayısı son bir senede 13 yükselirken, net mal varlığı da 379 milyar dolar olarak kaydedildi. Mumbay’ın en zengin ismi ise 116 milyar dolarlık mal varlığıyla Mukesh Ambani oldu.

5. PEKİN/ÇİN

Çin’in başkenti Pekin’de 2024 senesi itibarı ile 63 milyarder bulunuyor. Forbes’un listesinde 5’inci sırada olan Pekin, 2021'de listenin en başında yer almasından bu yana 32 milyarder kaybetti. Kentteki milyarder sayısı son bir sene içinde sabit kalırken, milyarderlerin toplam mal varlığı 211 milyar dolar olarak ölçüldü. Pekin’in en varlıklı milyarderi ise 43,4 milyar dolar ile Zhang Yiming oldu.

Dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 kent!

6. LONDRA/İNGİLTERE

Forbes’a göre, İngiltere’nin başkenti Londra’daki milyarder sayısı da son bir senede bir kişi azalmış oldu. Bu sene Londra’da 62 milyarder var ve toplam mal varlıkları 326 milyar dolar seviyesinde. Şehrin en varlıklı milyarderi ise 32.1 milyar dolarlık zenginliğe sahip Len Blavatnik. Londra, 2022 yılında dünyada en çok milyardere sahip 4’üncü ülke. Kentte bulunmayan milyarder ise Prenses Diana ile birlikte trafik kazasında hayatını kaybeden Dodi Fayed’in babası Muhammed El Fayed’di. Fayed, Ağustos 2023’te 94 yaşında hayatını kaybetmişti.

7- ŞANGHAY/ÇİN

Yine son bir sene içinde de milyarder sayısı azalan şehirlerden biri de Çin’in Şanghay şehri oldu. Şanghay’daki milyarder sayısı, son bir yılda 65’ten 54’e düştü. Şehirdeki milyarderlerin toplam mal varlığı 167 milyar dolar olarak hesaplanırken, en zengin Şanghaylı 38.9 milyar dolarlık varlığı bulunan Colin Huang oldu.

8- LOS ANGELES/ABD

Kentteki milyarder sayısı bir yılda 19 kişi arttı, milyarderlerin toplam mal varlığının 222 milyar dolar seviyesinde olduğu belirtildi. Los Angeles’ın en zengin milyarderi,13.6 milyar dolarlık varlığı ile John Tu olarak açıklanmıştı. Buna göre, Los Angeles’ta yaşayan  milyarderler  1.2 milyar dolarlık mal varlığı ile LeBron James, 1.7 milyar dolarla Kim Kardashian ve 1.4 milyar dolarla Rihanna olarak kaydedildi. 

9- SİNGAPUR

2024'te altı yeni milyarderin olduğu Singapur’da 52 milyarderin bulunduğu belirtildi. Forbes listesinde 9’uncu sırada yer alan Singapur’daki milyarderlerin net mal varlığının 156 milyar dolar olduğu belirtildi. Şehrin en zengin milyarderi ise 28 milyar dolarlık mal varlığı ise Eduardo Saverin olarak ifade edildi.

10- SAN FRANCİSCO/ABD

ABD’nin San Francisco kenti, dünyada en çok milyardere ev sahipliği yapan 10’uncu şehir oldu. Son bir sene içinde şehirdeki milyarder sayısı 13 arttı.  San Francisco’nun en varlıklı milyarderi ise 18.3 milyar dolarlık mal varlığı ile Dustin Moskovitz.

Dünyanın en zengin insanları belli oldu! Türkiye'den 27 kişi listede yer alıyor!

Dünyanın en zenginleri listesi değişti! Elon Musk sırasını kaybetti!

Rusya'nın ticari emlak kralları belli oldu: Bakın listede hangi Türk şirketi var!

Türkiye’nin en zengin 10 ismi belli oldu! 

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!


Geri Dön