28 / 04 / 2024

Rusya'nın ticari emlak kralları belli oldu: Bakın listede hangi Türk şirketi var!

Rusya'nın ticari emlak kralları belli oldu: Bakın listede hangi Türk şirketi var!

Forbes'in Rusça versiyonu, 2024 yılında yapılan "Rusya'nın ticari emlak kralları" araştırmasının merakla beklenen sonuçlarını yayınladı. Yayımlanan sonuçlara göre Enka, uzun zamandır sürdürdüğü başarısını devam ederek, bu defa listede 5. sırada yer aldı.



Forbes'in Rusça versiyonu, 2024 yılında yapılan "Rusya'nın ticari emlak kralları" araştırmasının merakla beklenen sonuçlarını paylaştı. Yayımlanan sonuçlara göre  Enka, uzun senelerdir devam ettirdiğini başarısını sürdürerek, bu defa ilk 10'da 5. sıraya yerleşmeyi başardı.

Türkrus'ta yer alan habere göre, listenin 1. sırasında 1 milyar 760 milyon dolarlık yılık kira geliriyle "Kievskaya Ploşad" şirketi bulunuyor. Söz konusu şirketin sahipleri Zarah İliyev ve God Nisanov. 

Listenin 2. sırasında 640 milyon dolarlık gelirle "Taşir" grubu yer alıyor. Şirketin sahibi Samvel Karapetyan. Paylaşılan detaylara göre Mihail Gutseriyev ve Sait Salam Gutseriyev'e ait Safmar şirketi de 460 milyon dolarla söz konusu listenin 3. sırasında bulunuyor.

Rusya nın ticari emlak kralları belli oldu: Bakın listede hangi Türk şirketi var!

Söz konusu listenin 4. sırasında ise 330 milyon dolarlık gelirle, Aleksandr Klyaçin'e ait Gleden Invest Group yer alıyor. 

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen Forbes listesinin 5. sırasında Rusya'daki en eski Türk inşaat ve yatırım şirketi olan Enka bulunuyor. Yapılan araştırmaya göre Enka'ya ait şirketlerin Rusya'daki gayrimenkullerden elde ettiği yılık geliri 315 milyon dolar şeklinde tahmin ediliyor. 

Forbes, Enka'nın 2022 yılındaki gelirinin 350 milyon dolar olduğunu tahmin ederken ayrıca Enka'nın Rusya'daki portföyünde en önemli varlıklar 266 bin 500 metrekarelik "Başnaya na Naberejnoy" (Moscow City) ve 156 bin metrekarelik "Moskva Krasnıye Holmı" (Paveletskaya) şeklinde belirtiliyor. 

Enka'nın 368 bin metrekare tcari emlak, 389 bin metrekare ofis  alanı ve 235 odalı otele sahip olduğu da belirtiliyor. 


İSTANBUL VE MOSKOVA UCUZ ŞEHİRLER ARASINA GİRMİŞTİ

Numbeo'nun algılanan tüketici ve emlak fiyatlarını dikkate alarak oluşturduğu hayat pahalılığı endeksi geçtiğimiz aylarda güncellenmişti. Paylaşılan bilgilere göre New York'a 100 üzerinden 100 puan verilerek diğer kentlerin kıyaslandığı endeksin üst sıralarını İsviçre ve ABD kentleri işgal ederken Rus ve Türk kentleri ise gerilerde kalmıştı. 

 

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yarısı Bizden kampanyasının bütçesi 105 milyar TL!

Türklerin dövizle kirada rotası İngiltere, Dubai, Miami oldu!


Geri Dön